10 simpele stappen om veroudering tegen te gaan

Ik heb het al vaker gezegd: ouder worden kan je helaas niet tegen houden… verouderen enigszins wel.

Dan heb ik het over de “minder leuke” effecten van ouder worden zoals rimpels en een slappere huid.

Hier zijn 10 tips om het verouderingsproces te vertragen.

STAP 1 – Vermijd stress

Stress (en dan spreek ik uit ervaring) is nefast voor je hele lichaam. Elke cel van je lichaam gaat ten onder aan de gevolgen van stress.

Mensen met een stresserende job zullen in sneltempo verouderen – hier is het moeilijk om de effecten ervan tegen te gaan, dus… ban stress uit je leven! Zorg ervoor dat je je regelmatig ontspant, geef sommige taken uit handen.

STAP 2 – Stop met roken

Naast stress zou roken eigenlijk op een gedeelde eerste plaats moeten staan. Door roken worden elastine en bindweefsel afgebroken in je lichaam waardoor rimpels ontstaan. Daarnaast kan roken ook nog eens huidkanker veroorzaken.

STAP 3 – Eet meer groenten en fruit

Anti-oxidanten in fruit gaan oxidatie van je lichaamscellen tegen (het verouderen van je cellen), waardoor jouw lichaam lichaam jonger en gezonder blijft.

STAP 4 – Zon voorzichtig

Je mag zonnen, maar stel je lichaam niet te vaak (onbeschermd) bloot aan de zon. Gebruik zeker een goede zonnecrème of olie. Bescherm je huid en hoofd ook als je gaat zonnen. Schade toegebracht door de zon is onomkeerbaar.

STAP 5 – Hydrateer jouw lichaam

Ik val waarschijnlijk énorm in herhaling, maar het is wel immens belangrijk – hydrateer je huid voldoende!

Ik kan je ‘Beautiful Day Crème’ heel erg aanraden, een nieuwe dagcrème op basis van natuurlijke ingrediënten.

De ingrediënten van deze crème – kokosolie, macadamia olie, avocado olie, vitamine E, zonnebloemextract, aloë vera gel, geranium olie en rozenolie – zijn buitengewoon voedend. Ze zorgen ze voor een diepe hydratatie van de huid en beschermen jouw gelaat tegen beschadiging door vrije radicalen én bevorderen ook nog eens de aanmaak van nieuwe en gezonde huidcellen.

Als je interesse hebt, klik dan hier om deze rijke dagcrème in huis te halen.

Naast je gelaat is het natuurlijk ook belangrijk om de rest van je lichaam te hydrateren: Ook bodylotions zijn een onmisbaar product in de strijd tegen een ouder wordende huid.

Hydrateren betekent ook: voldoende water drinken. Minstens 2 liter per dag.

STAP 6 – Een goede mondverzorging

Vaak hebben oudere mensen bruine randen rond hun tanden. Verzorg je tanden, ook op oudere leeftijd, als je gebit er ‘jong’ uitziet dan zie jij er ook automatisch jonger uit.

STAP 7 – Zuiver je lichaam

Hou ouder je bent hoe belangrijker het is om je lichaam regelmatig te zuiveren van ongewenste stoffen. Grotendeels kan je dit doen door veel water te drinken, te bewegen én gezond te eten.

Maar wil je écht optimaal werken, dan kan je je lichaam heel gemakkelijk en natuurlijk ontgiften. Ik doe dit door dagelijks een glaasje Greens Power te drinken. Meteen eerste werkje in de ochtend: een glaasje water, schepje Greens Power er in, even flink roeren en opdrinken. Er is geen betere start van jouw dag.

Als je het in huis wil halen: je vindt het via deze link

STAP 8 – Beweeg dagelijks

Beweging houdt je soepel! Zorg er dus voor dat je genoeg beweegt, je hele leven lang. Op die manier zul je de stijve effecten van veroudering uitstellen!

STAP 9 – Je bent geen “vuilnisbak”

Eet veel vitaminen, mineralen, vezels, anti-oxidanten en “echte”, onbewerkte voedingsmiddelen. Eet ook niet meer of minder dan je lichaam nodig heeft.

Hierbij moet ik vaak aan mijn vader denken: toen ik en mijn zus nog jong waren, moest hij altijd ‘vuilnisbak’ spelen na het avondeten. Alles wat wij niet opaten, at hij op. En ik merk dat ik dit nu bij mijn kinderen ook vaak doe.

STAP 10 – Hou van je lichaam én jezelf!

Wees gelukkig, gelukkige mensen leven langer én verouderen minder snel. Hou van je lichaam door het rust te geven, door het te verzorgen en te respecteren. Je zal hierdoor geestelijk positiever ouder worden en dus lichamelijk ook :-)

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?