10 tips tegen veroudering

Ik heb het al vaker gezegd, ouder worden kan je helaas niet tegen houden… verouderen enigszins wel.

Dan heb ik het over de vervelende effecten als rimpels, een slappe huid, enz…

Rond ons 30e levensjaar begint ons lichaam al met het verouderingsproces. Als je er op tijd bij bent kan je de effecten van veroudering redelijk onderdrukken.

STAP 1 – Stress vermijden!

Stress (en dan spreek ik uit ervaring) is nefast voor je hele lichaam. Elke cel van je lichaam gaat ten onder aan de gevolgen van stress.

Mensen met een stresserende job zullen in sneltempo verouderen – hier is het moeilijk om de effecten ervan tegen te gaan, dus… ban stress uit je leven! Zorg ervoor dat je je regelmatig ontspant, geef sommige taken uit handen.

STAP 2 – Stop met roken!

Naast stress zou roken eigenlijk op een gedeelde eerste plaats moeten staan. Door roken worden elastine en bindweefsel afgebroken in je lichaam waardoor rimpels ontstaan. Daarnaast kan roken ook nog eens huidkanker veroorzaken.

STAP 3 – Eet meer fruit!

Anti-oxidanten in fruit gaan oxidatie van je lichaamscellen tegen (het verouderen van je cellen), hierdoor blijft je lichaam jonger en gezonder.

STAP 4 – Zon voorzichtig!

Je mag zonnen, maar stel je lichaam niet te vaak (onbeschermd) bloot aan de zon. Gebruik zeker een goede zonnecrème of olie.

Bescherm je huid en hoofd ook als je gaat zonnen. Schade toegebracht door de zon is onomkeerbaar.

BELANGRIIJK! Dit geldt zeker ook nu in het najaar én in de winter!

STAP 5 – Hydrateren!

Ik val waarschijnlijk énorm in herhaling, maar het is wel immens belangrijk – hydrateer je huid voldoende! En dan bedoel ik niet alleen je gelaat, maar ook je armen, benen, …

Dagcrèmes en bodylotions zijn een onmisbaar product in de strijd tegen een ouder wordende huid.

STAP 6 – Mondverzorging is belangrijk!

Vaak hebben oudere mensen bruine randen rond hun tanden. Verzorg je tanden, ook op oudere leeftijd, als je gebit er ‘jong’ uitziet dan zie jij er ook automatisch jonger uit.

STAP 7 – Zuiver je lichaam!

Hou ouder je bent hoe belangrijker het is om je lichaam regelmatig te zuiveren van ongewenste stoffen. Grotendeels kan je dit doen door veel water te drinken, te bewegen én gezond te eten.

Maar wil je écht optimaal werken, dan kan je je lichaam heel gemakkelijk en natuurlijk ontgiften. Ik doe zelf regelmatig een kuur met Greens.

Vlak voor de zomer gebruik ik een paar keer een kuur, maar nu in het najaar gebruik ik het iedere dag!

Iedere ochtend – best op nuchtere maag – een groot glas water met één schepje Greens is dan de ideale start van je dag.

Klik hier voor meer informatie over Greens

STAP 8 – Beweeg!

Beweging houdt je soepel! Zorg er dus voor dat je genoeg beweegt, je hele leven lang. Op die manier zul je de stijve effecten van veroudering uitstellen!

STAP 9 – Je bent geen vuilnisbak!

Eet veel vitaminen, mineralen, vezels, anti-oxidanten en natuurlijke/biologische voeding. Eet ook niet meer of minder dan je lichaam nodig heeft.

Hierbij moet ik vaak aan mijn vader denken, toen ik en mijn zus nog jong waren, moest hij altijd ‘vuilnisbak’ spelen na het avondeten. Alles wat wij niet opaten, dat at hij dan op. En ik merk dat ik dit nu bij mijn kinderen ook vaak (onbewust) doe. Laat je hier niet in vangen.

STAP 10 – Hou van je lichaam én jezelf!

Wees gelukkig, gelukkige mensen leven langer én verouderen minder snel. Hou van je lichaam door het rust te geven, door het te verzorgen en te respecteren. Je zal hierdoor geestelijk positiever ouder worden en dus lichamelijk ook :-)


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy