Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doe de gratis huidtest en ontvang meteen jouw persoonlijke HuidScore

11 natuurlijke oliën die een positief effect hebben op huidveroudering

Wist je dat er een aantal planten bestaan waarvan de natuurlijke oliën een (zeer) positief effect hebben op de huidveroudering omdat ze de natuurlijke celvernieuwing tijdens de nacht ondersteunen?

Zoals je misschien al weet, herstelt ons lichaam (en dus ook onze huid) zich tijdens de nacht. Oude (huid)cellen worden dan afgebroken en frisse, nieuwe cellen komen in de plaats.

Daarom raden experts aan om voldoende te slapen.

Tijdens onze slaap heeft onze huid een grote behoefte aan voedingsstoffen om nieuwe huidcellen te produceren. Deze 7 planten staan er om bekend dat ze massa’s voedingsstoffen leveren.

Babassu olie

Werkt verzachtend voor de huid en levert antioxidanten die de huid beschermen tegen vrije radicalen.

Jojoba olie

Verbetert de herstellende eigenschappen van de huid. Jojoba olie levert gezonde vetzuren en werkt kalmerend voor de huid. De textuur komt heel erg dicht bij de lichaamseigen talg die onze huid produceert en maakt het daardoor erg geschikt voor een droge huid.

Kokos olie

Hydrateert de huid op een natuurlijke manier en werkt antibacterieel.

Kokosolie bevat 2 belangrijke vetzuren voor de huid: laurinezuur en caprinezuur. Wanneer deze 2 vetzuren in aanraking komen met de huid worden ze omgezet in monolaurine en monocaprine, die de huid beschermen. Kokosolie helpt voor een zachte, stralende en gezonde huid.

Macadamia olie

Macadamia olie is zeer zacht voor onze huid. Vanwege de hoge concentraties palmitoleïnezuur beschermt het de huidcellen tegen oxidatie en helpt de natuurlijke huidbarrière te herstellen.

Palmitoleïnezuur is een belangrijk onderdeel van het lichaamseigen huidsebum. Macadamia olie kan zowel bij een droge, gevoelige, ruwe of beschadigde huid als bij acné gebruikt worden.

Bidens Pilosa extract, de “natuurlijke retinol”

Bekend als de “natuurlijke retinol”, waarvan bewezen is dat het het gehalte aan collageen en elastine verhoogt. Synthetisch geproduceerde retinol wordt in heel veel huidverzorgingsproducten gebruikt maar kan serieuze irritatie veroorzaken.

Blinde testen tonen aan dat bidens pilosa het collageen tot 24% verhoogt en elastine tot 42%. Daarom staat het bekend als hét natuurlijke ingrediënt tegen huidveroudering.

Lijnzaadolie

Belangrijke plantaardige bron van omega-3, dat een kalmerend effect op de huid heeft. Deze onverzadigde vetzuren verbeteren de hydratatie van de huid en dringen makkelijker door de bovenste huidlagen, waardoor andere ingrediënten beter in de huid terecht komen.

Vitamine E

Beperkt celschade (bijvoorbeeld door de zon) en versterkt de barrière van onze huid. Daarnaast zorgt vitamine E er voor dat de andere ingrediënten dieper in de huid kunnen komen, waardoor hun werking versterkt.

Zonnebloempit olie

Dit is een bron van meervoudige vetzuren, het bevat vitamine A, B1, vitamine C en E, eiwitten en verschillende mineralen.

Het helpt bij een droge of beschadigde huid, het vermindert schilfers, herstelt de soepelheid van de huid en helpt vochtverlies tegen te gaan door een laagje op de huid te vormen.

Zonnebloemextract verzacht en vermindert huidirritaties terwijl het de doorbloeding van de huid verbetert. Helpt de huid satijnzacht te maken.

Geranium olie

Geraniumolie helpt de talgproductie van onze huid weer in balas te brengen. Het werkt ontgiftend, wondhelend en pijnstillend en helpt acné te verminderen.

Rozenbottel olie

Rozenbottel olie stimuleert de aanmaak van collageen en verhoogt de gehaltes aan hyaluronzuur en elastine in onze huid.

Daarnaast bevat rozenbottel olie krachtige anti-aging eigenschappen, het kalmeert de huid en helpt ontstekingen verminderen. Het geeft de huid een extra bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Omdat het een hoog gehalte aan essentiële vetzuren bevat, hydrateert het de huid voor zeker 24u en helpt de huid om meer vocht vast te houden.

Duindoornbes olie

Deze bes levert massa’s vitamine C, vitamine B, vitamine E, lycopeen en fytosterolen. Heeft een bijzonder verzachtend effect op de huid.

Een mooiere, zachtere en stevigere huid dankzij 1 “trucje” voor het slapen gaan

Ik weet niet of iemand je het al ooit verteld heeft, maar ons lichaam vernieuwt en herstelt zichzelf constant, waarbij oude cellen worden afgebroken en nieuwe cellen in de plaats komen.

Tijdens deze celregeneratie worden miljoenen huidcellen afgebroken en nieuwe cellen worden geproduceerd. Dit gebeurt voornamelijk tijdens onze slaap (daarom raden experts ook altijd aan om voldoende te slapen voor een fit, gezond lichaam)

Om de nieuwe cellen te produceren, heeft onze huid een grote behoefte aan kwalitatieve ingrediënten. Dit zijn de bouwstoffen om nieuwe huidcellen te maken.

Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat hoe beter de “bouwstoffen” zijn waarmee ons lichaam aan de slag kan, hoe beter het resultaat gaat zijn?

Daarom is het erg belangrijk om jouw huid iedere avond voor het slapen gaan intens te voeden. Enkel zo kan de celvernieuwing optimaal verlopen.

Goede bouwstoffen = een mooie, gezonde huid.

Logisch, niet?

Waarom gebruik je dan best een serum voor dit “klusje”?

Wel, een serum is heel erg geconcentreerd en bevat hoge dosissen actieve ingrediënten.

Iedere druppeltje hydrateert, herstelt en voedt de huid intens.

Een nachtcrème bevat meer “vulstoffen” en emulsies, en dus minder actieve stoffen. Vandaar dat ik altijd een kwalitatief serum aanraad voor de nacht.

Vrouwen die voor het slapen gaan zo’n intens voedend serum aanbrengen, hebben doorgaans een zachtere, stralendere en stevigere huid dan de vrouwen die gewoon in hun bed kruipen.

Ons Night Repair Serum is 100% natuurlijk, gemakkelijk te gebruiken (5 tot 6 druppeltjes voor het slapen gaan aanbrengen op jouw gezicht) en bevat alle 7 natuurlijke oliën, aangevuld met lijnzaadolie, vitamine E, zonnebloempit olie en geranium olie.

Het biedt erg goede resultaten bij ongeveer iedere vrouw die het gebruikt (momenteel meer dan 107 klantenbeoordelingen) en als je interesse hebt om het ook te gaan gebruiken, klik dan hier voor meer informatie.

Probeer het eens en laat me na een tijdje horen wat het voor jouw huid gedaan heeft?

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met vriendinnen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest
Picture of Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy