3 kruiden die de symptomen van fibromyalgie kunnen verlichten

Fibromyalgie is nog steeds moeilijk te behandelen, er zijn vandaag de dag nog steeds allerlei onderzoeken lopende naar de oorzaken en behandeling hiervan.

Naast een goede (aangepaste) leefgewoonte, medisch advies en een goede voeding zijn er ook een paar kruiden die een groot verschil kunnen maken voor allerlei dagelijkse klachten bij fibromyalgie.

Let wel: ik wil even duidelijk vermelden dat deze kruiden NIET genezen tot het punt dat je je normale activiteiten weer kunt oppakken zonder een spoor van pijn of vermoeidheid, maar ze verlichten wel de symptomen waardoor ze draaglijker worden.

Het is ook aan te raden om deze kruiden te gebruiken in combinatie met andere behandelingen en strategieën, zoals voorgeschreven medicatie, psychologische behandeling en voedingsrichtlijnen.

Wat kunnen deze kruiden betekenen voor je?

  • Ze verbeteren je slaapkwaliteit
  • Ze verminderen symptomen van depressie
  • Ze verminderen pijn
  • Ze verminderen stijfheid in je gewrichten
  • Ze verminderen ontstekingen
  • Ze verminderen angsten
  • Ze verminderen je vermoeidheid

1. Cayennepeper

Veel mensen denken onterecht dat cayennepeper juist ontstekingen veroorzaakt maar niets is minder waar. Het is eigenlijk heel gezond, op dezelfde manier zoals knoflook, gember en mosterdzaad dat zijn.

De voordelen van cayennepeper komen door het element capsaïcine, dat het vrijkomen van pijnstillende elementen bevordert.

Waarschijnlijk heb je al wel eens gehoord van crèmes die capsaïcine bevatten en gebruikt worden bij het verminderen van pijn. Deze kunnen ook gebruikt worden in combinatie met de kruiden en worden zelfs vaker voorgeschreven bij fybromyalgie.

Best is om iedere dag 3 tassen thee te drinken met een snuifje cayennepeper in en een paar druppels citroensap.

Laat het een paar minuutjes trekken en voeg dan eventueel nog een theelepel honing toe.

2. Hypericum

Waarschijnlijk ken je dit kruid beter als de San-Juan plant. Hypericum wordt vaker gebruikt om verdriet/depressie of een neerslachtig gevoel op natuurlijke maniet aan te pakken.

Bovendien geeft de thee van deze plant het lichaam organische zuren, etherische oliën, keratine en tannine. Het is écht een natuurlijk wonderkruid dat het proberen meer dan waard is.

3. Duivelsklauw

Duivelsklauw kan je vinden in natuurwinkels en apotheken in de vorm van tabletten of theezakjes. Het wordt vaak voorgeschreven bij mensen die lijden aan pijn in de gewrichten, reuma en artritis.

Het is een uitstekende ontstekingsremmer en is ook goed voor het verlichten van pijn.

En weet je wat het beste is aan deze drie kruiden? Er zijn geen negatieve bijwerkingen, iets wat maar zelden voorkomt bij traditionele medicijnen.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?