shop

account

zoeken

3 natuurlijke én effectieve anti-rimpel maskertjes

Natuurlijke cosmetica thuis zelf maken heeft de laatste jaren énorm aan populariteit gewonnen.

Meer en meer vrouwen zijn op zoek naar natuurlijke anti-aging middeltjes, naar eenvoudige formules die werken… zonder chemie!

De meesten van jullie – die me al wat langer volgen – weten dat ik een superfan ben geworden van alles op een zo natuurlijk mogelijke manier op te lossen.

Voor mijn nieuwe fans, nog even wat extra informatie:

Op basis van honing, kokos- of amandelolie en allerlei andere natuurlijke ingrediënten zijn we tegenwoordig allemaal in de mogelijkheid om wanneer we dat willen zelf natuurlijke cosmetica te maken… én hiermee de rimpelvorming op natuurlijke manier tegen te gaan.

Een anti-aging gezichtsmasker is écht snel gemaakt. Je hebt enkel een aantal eenvoudige ingrediënten nodig die iedereen (meestal) in huis heeft.

Denk eraan – bereid je maskers in kleine hoeveelheden, je voegt immers géén bewaarmiddelen toe ;-)

Heb je een droge huid?

Dan is een avocado-amandelolie masker iets voor jou. Neem een rijpe avocado en een eetlepel amandelolie, meng deze goed met een koffielepel honing. Dit si een vethoudende crème die de droge huid kalmeert.

Heb je een normale huid?

Dan is een bananen-honing masker iets voor jou. Neem een half rijpe banaan en een eetlepel honing. Goed mengen (liefst blenden).

Heb je een vette huid?

Dan is een haver-honing masker iets voor jou. Voeg 2 eetlepels haver bloem en 2 theelepels vloeibare honing samen. Eventueel nog een lepeltje water. Haver bloem bindt het teveel aan talg, honing kalmeert de huid.

Zorg er steeds voor dat je je maskers aanbrengt op een goed gereinigde huid. Hou je ogen en je mond vrij. Laat de maskers ongeveer een kwartiertje inwerken en verwijder ze dan met gewoon lauwwarm water (géén zeep).

Ik vind het belangrijk dat je weet dat natuurlijke crèmes, lotions en maskers ALTIJD goed zijn en helpen voor het verminderen van je rimpels.

Ze bevorderen de soepelheid van je huid, MAAR… je moet ook weten dat het belangrijk is om rimpels te voorkomen, dat het smeren van deze crèmes eigenlijk niet veel zin heeft als je niet eerst je huid van binnenuit voedt.

Dat kan in eerste instantie door gezondere gewoontes aan te nemen om het uiterlijk van je huid te verbeteren en te voorkomen dat je huid er droog en ‘onelastisch’ uit ziet.

Ten tweede is het belangrijk dat je lichaam over voldoende aminozuren beschikt, want enkel dan kan het oude huidcellen vervangen door nieuwe, frisse cellen.

En omdat ons lichaam vanaf ons 35ste steeds minder aminozuren uit voeding opneemt (gezonde gewoontes), we door diëten ons lichaam tekort hebben gedaan of gewoon door het feit dat er steeds minder voedingsstoffen in onze voeding zit, is het belangrijk om de natuurlijke voorraad aminozuren in ons lichaam weer aan te vullen met een kwalitatief aminozurencomplex.

Er zijn 4 aminozuren die belangrijk zijn voor een mooie, egale huid: threonine, serine, proline en glycine.

Meer weten over het effect van deze aminozuren op je huid? Klik dan hier verder!

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag