Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

3 natuurlijke middeltjes om droge ellebogen te verzachten

Eigenlijk schrijf ik dit speciaal voor mijn man vandaag.

Ja, ook hij leest trouw mijn blog en nieuwsbrief.

Hij heeft regelmatig last van droge ellebogen, maar je kent mannen… scrubben of hydrateren, dat doet hij niet ;-)

De huid die de ellebogen en hielen beschermt is een beetje dikker dan die van andere delen van het lichaam, ook bij vrouwen.

Helaas hebben deze gebieden ook minder talgklieren, waardoor ze meer uitdrogen. In sommige gevallen is het genoeg om er gewoon een goed hydraterende crème op te smeren om de droge huid er beter uit te laten zien.

Maar we hebben (mannen nog vaker dan vrouwen) de neiging om deze gebieden van het lichaam een beetje te verwaarlozen, waardoor zelfs eelt en andere onzuiverheden kunnen ontstaan.

Hierdoor worden de ellebogen droog, ruw en vaak zien ze er wit en ongezond uit.

Gelukkig zijn er een aantal natuurlijke middeltjes die je kan gebruiken om je huid te repareren en de zachtheid te herstellen.

En net zoals ik is mijn man wel fan van natuurlijke middeltjes ;-)

Honing en kaneel

We weten allemaal dat honing met kaneel een populair middel is om het immuunsysteem te versterken, maar weinig mensen weten dat het ook gebruikt kan worden op de huid om de droge huid te hydrateren en te verzachten.

Wat heb je nodig?

Meng 2 eetlepels honing met 1 theelepel kaneel.

Hoe gebruik je het?

Wrijf het mengsels op je ellebogen zodat ze compleet met het mengsel zijn bedekt. Laat het ongeveer 20 minuutjes inwerken voordat je het met lauwwarm water afspoelt. Doe dit 2 à 3 keer per week.

Ajuin met zout

Ajuinen bevatten tal van verzachtende eigenschappen. Dit gecombineerd met de exfoliërende werking van zout zullen de dode huidcellen van je ellebogen verwijderen en zo eelt en donkere vlekken voorkomen.

Wat heb je nodig?

Een halve ajuin en 1 theelepel zout

Hoe gebruik je het?

Bestrooi de halve ajuin veelvuldig met zout voordat je hem over je ellebogen wrijft. Laat het achtergebleven sap een kwartiertje inwerken en spoel het daarna met lauwwarm water af. Doe dit 2 à 3 keer per week.

Havermout en yoghurt

Wist je dat yoghurt een natuurlijke exfoliërende werking heeft? Dit gecombineerd met havermout kan ervoor zorgen dat de droge huid er beter uit ziet en het verwijdert dode huidcellen die eelt veroorzaken.

De vochtinbrengende eigenschappen zorgen ervoor dat de huid er stralend uitziet en het barsten en infecties kan voorkomen.

Wat heb je nodig?

100 ml natuurlijke yoghurt en 2 eetlepels havermout

Hoe gebruik je het?

Meng de yoghurt en havermout om een romig mengsel te maken. Masseer het goed in op de droge gebieden en laat het een kwartiertje intrekken. Spoel daarna af met lauwwarm water. Doe dit 2 à 3 keer per week.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy