shop

account

zoeken

3 natuurlijke middeltjes om grijs haar te bedekken

Grijs haar kan op alle leeftijden opduiken of voorkomen. Weet jij nog het moment dat je je eerste grijze haar ontdekte?

Ik wel – op mijn 31e! Even schrikken, maar verder geen erg – een bezoekje aan de kapper en opgelost ;-) Tegenwoordig laat menig vrouw zelfs bewust haar haar grijs verven.

Even ter verduidelijking: Ik ben niet tegen grijs haar, iedere leeftijd heeft haar charmes en ik vind veel vrouwen heel erg mooi met grijs haar. De grote meerderheid van de vrouwen willen echter geen grijs haar, daarom vandaag een paar tips voor die dames.

Wanneer wordt je haar grijs?

Wanneer je grijs gaat worden, verschilt van persoon tot persoon.

Zo wordt de één al grijs als twintiger, terwijl de ander tot op heel erg hoge leeftijd zijn of haar eigen haarkleur blijft houden.

Ook is ‘grijs worden’ genetisch bepaald. Net zoals iemand bruine ogen van zijn of haar vader kan erven, zo is dat ook met de leeftijd waarop je grijs gaat worden.

Vroeger kregen vrouwen rond hun veertigste hun eerste grijze haren, maar vandaag blijkt de natuurlijke haarkleur al heel wat sneller te vervagen.

Een Britse producent van haarverzorgingsproducten deed onderzoek naar de leeftijd waarop vrouwen hun eerste grijze haren krijgen. Blijkt dat 1 vrouw op 3 onder de dertig al last heeft van grijze lokken. 20 jaar geleden was dat nog minder dan 1 op 5.

Hoe komt het dat je haar grijs wordt?

Grijs haar is het gevolg van een veranderde eiwitsynthese.

Hierdoor is er een verlies van melanine, het pigment dat kleur aan ons haar geeft.

De concentratie van melanine in het haar neemt af en het haar wordt dan grijs. Wanneer de melanine volledig zal verdwijnen, wordt het haar kleurloos en dus wit/grijs.

Helaas is dit niet de enige reden.

Ik heb mijn moeder vroeger vaak horen zeggen – en ik geef toe dat ik het ook al wel eens tegen mijn kinderen heb gezegd – ‘Ik krijg grijs haar van je’ ;-)

En dat kan wel eens kloppen!

Dit zou te wijten zijn aan de verhoogde stress waarmee vrouwen de dag van vandaag mee te kampen hebben. Vrouwen worden meer en meer carrièregericht en willen natuurlijk ook hun huishouden nog eens perfect onder controle houden.

Zo heeft een Amerikaanse studie uitgewezen dat stress voor de uitputting van stamcellen in de basis van de haarfollikels zorgt.

In uitzonderlijke gevallen kan grijs haar ook een medische oorzaak hebben. Grijs haar kan plots opduiken als gevolg van aandoeningen van de schildklier, ook een auto-immuunziekte die de huid en het haar aanvallen, kunnen aan de basis ervan liggen.

Als je eigen lichaam de haarcellen aanvalt, dan kun je als gevolg daarvan grijs worden.

Ook het drinken van alcohol, ongezond leven én de toenemende vervuiling hebben een impact.

Om deze redenen neem ik iedere dag trouw mijn tabletjes Beauty Essentials (100% natuurlijk) in, zodat mijn lichaam altijd over genoeg aminozuren beschikt om sterk en glanzend haar te behouden.

Wil je meer weten over de relatie tussen aminozuren en ons haar?

Klik dan hier voor meer informatie.

Kan je écht niets doen tegen grijze haren?

Helaas is er niet veel aan te doen om grijze haren te voorkomen.

In plaats van je toevlucht te nemen tot chemisch beladen synthetische haarkleuringen, kan je kiezen voor natuurlijke middeltjes om grijs haar te bedekken.

Koffie, thee en bepaalde kruiden kan je wekelijks gebruiken om je grijs haar te camoufleren, zonder bijwerkingen, want het is 100% natuurlijk.

1. Koffie

Niet alleen heerlijk ‘s morgens aan de ontbijttafel, ook voor je grijze haren kan het wonderen doen. Breng onderstaand mengsel op gewassen en gedroogd haar aan:

  • 1 kopje sterke koffie
  • een half kopje vitamine E rijke olie (amandel of olijf)
  • 2 eetlepels van de koffiedras

Extra tip, in plaats van het mengsel gewoon met lauwwarm water af te spoelen, kan je het ook afwassen met appel cider azijn om ervoor te zorgen dat de rijke bruine kleur langer blijft.

2. Thee

  • 1 kopje sterk getrokken thee (3-5 theezakjes laten trekken in één kop)
  • een half kopje vitamine E rijke olie (amandel of olijf)

Breng het mengsel op je haar aan en laat het gedurende een uur inwerken. Afspoelen met lauwwarm water.

3. Kruiden

Je kan met kruiden je haar een bepaalde kleur geven.

Om grijs haar rood te krijgen was je je haar met gekookte en gekoelde calendula, goudsbloem, rozenbottels en hibiscus. Laat het mengsel drogen en spoel dan af mat lauwwarm water.

Om grijs haar bruin te kleuren kook je een handvol gedroogde salie in 1 liter water, laat het ongeveer een half uurtje tot 3 kwartier koeken. Giet door een vergiet en laat het afkooksel afkoelen. Masseer je haar en laat even inwerken. Spoel daarna af met lauwwarm water.

Groetjes,

Amy x

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag