3 natuurlijke middeltjes om rimpels op je voorhoofd te verzachten

Er bestaan waarschijnlijk wel een aantal middeltjes die “instant” resultaat opleveren als het gaat om de rimpels of fijne lijntjes op ons voorhoofd, maar deze zijn vaak erg duur en schadelijk voor onze huid.

Daarom wil ik vandaag een paar natuurlijke middeltjes met jou delen, zodat je jouw huid zo soepel mogelijk kan houden en zo deze rimpeltjes/lijntjes kan verzachten.

Bij mij is mijn voorhoofd (en dan vooral mijn “fronsrimpel”) het deel van mijn gezicht waaraan ik begin te merken dat mijn huid ouder wordt.

Voortdurende blootstelling aan de zon en het feit dat ons gezicht een afspiegeling van onze emoties is (en daardoor dus steeds in beweging), zorgen er voor dat de huid op ons voorhoofd erg gevoelig is aan rimpelvorming.

De cosmetica-industrie heeft hier natuurlijk een erg breed gamma aan producten voor ontwikkeld maar deze zijn vaak erg duur of bevatten chemicaliën die allergische reacties kunnen veroorzaken.

Gelukkig bestaan er 100% natuurlijke middeltjes die bij regelmatig gebruik (en een beetje geduld) mooie resultaten opleveren ;-)

1. Wortel en eiwit

Door wortelsap te combineren met eiwit krijg je een remedie die onder andere rijk is aan aminozuren (zeer belangrijk voor een stevige, elastische huid), vitaminen en mineralen die de huid regenereren.

De verbindingen die het bevat minimaliseren de negatieve impact van de zonnestralen. Ze helpen ook om de goede productie van collageen en elastine te behouden.

Wat heb je nodig?

  • 2 grote wortels
  • 1 eiwit

Hoe maak je het?

Pers de wortels uit en meng het sap vervolgens met een eiwit. Heb je geen sapcentrifuge in huis dan kan je ook in een biowinkel puur wortelsap kopen.

Hoe gebruik je het?

Smeer het mengsel uit over de rimpeltjes op je voorhoofd en laat het dan ongeveer een kwartiertje inwerken. Spoel het masker hierna af met lauwwarm water. Je brengt dit masker best om de andere dag aan voor een optimaal resultaat.

2. Cacao en olijfolie

De anti-oxidanten in cacao helpen om je huid te beschermen tegen vrije radicalen in ons dagelijks leven. Dit is namelijk een van de factoren die samenhangen met vroegtijdige veroudering.

Deze bestanddelen worden gecombineerd met de gezonde vetten uit olijfolie om daardoor snel rimpeltjes op je voorhoofd te verzachten.

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels olijfolie

Je kan ook meer/minder gebruiken, zolang je de verhouding maar aanhoudt, telkens 2 gelijke delen.

Hoe maak je het?

Je mengt gewoon het cacaopoeder met de olijfolie in een klein kommetje tot je een mooie ​​pasta verkrijgt.

Hoe gebruik je het?

Wrijf de pasta in op de rimpeltjes van je voorhoofd en laat het daarna ongeveer een kwartiertje inwerken. Spoel het masker hierna af met lauwwarm water. Je kan dit masker 2x per week gebruiken.

3. Groene appel, druiven en aloë vera gel

Dit vochtinbrengende en herstellende masker is ideaal voor het verminderen van fijne lijntjes die veroorzaakt worden door vroegtijdige celveroudering. Het bevat namelijk massa’s antioxidanten, natuurlijke vezels en aminozuren die helpen de aangetaste huid te herstellen.

Wat heb je nodig?

  • ½ groene appel
  • 5 druiven
  • 2 eetlepels aloë vera gel

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten in een blender tot je een gladde pasta krijgt.

Hoe gebruik je het?

Breng het masker aan op je voorhoofd en laat het een half uurtje inwerken. Spoel het masker hierna af met lauwwarm water. Je kan dit masker 2x per week gebruiken.

Deze natuurlijke middeltjes zijn geen wondermiddelen: je moet ze regelmatig aanbrengen, gezond eten en zorg dragen voor jouw huid.

Want wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?