Content voor Ingelogde Gebruikers

3 natuurlijke middeltjes om rimpels op je voorhoofd te verzachten

Er zullen waarschijnlijk wel een aantal middeltjes bestaan die ‘instant’ resultaat opleveren als het gaat om de rimpels of fijne lijntjes op je voorhoofd, maar deze zijn vaak:

  • Erg duur
  • Schadelijk voor je huid

Vandaag deel ik een paar natuurlijke middeltjes zodat je huis wordt voorzien van de beste kwaliteit aan ingrediënten om je huid zo soepel mogelijk te houden en zo de rimpeltjes/lijntjes te verzachten.

Bij mij is mijn voorhoofd – en dan vooral de fronsrimpel – het deel van mijn gezicht waaraan ik begin te merken dat mijn huid ouder wordt.

Voortdurende blootstelling aan de zon en het feit dat je gezicht een afspiegeling van je emoties is en daardoor dus steeds in beweging is, zorgen ervoor dat de huid op je voorhoofd erg gevoelig is aan rimpelvorming.

Hoewel dit allemaal uitmaakt van het verouderingsproces, willen sommigen van ons het liever wat uitstellen.

Als gevolg hiervan heeft de cosmetica-industrie een breed gamma aan producten ontwikkeld die helpen je huid glad te houden en om rimpeltjes op je voorhoofd te verzachten.

Het probleem is echter dat deze remedies vaak erg duur zijn of chemicaliën bevatten die allergieën kunnen veroorzaken.

Bij regelmatig gebruik en een beetje geduld leveren volgende natuurlijke middeltjes zeker vergelijkbare resultaten op.

1. Wortel en eiwit

Door wortelsap te combineren met eiwit krijg je een remedie die onder andere rijk is aan aminozuren, vitaminen en mineralen die de huid regenereren.

De verbindingen die het bevat minimaliseren de negatieve impact van de zonnestralen. Ze helpen ook om de goede productie van collageen en elastine te behouden.

Wat heb je nodig?

  • 2 grote wortels
  • 1 eiwit

Hoe maak je het?

Pers de wortels uit en meng het sap vervolgens met een eiwit. Heb je geen sapcentrifuge in huis dan kan je ook in een biowinkel puur wortelsap kopen.

Hoe gebruik je het?

Smeer het mengsel uit over de rimpeltjes op je voorhoofd en laat het dan ongeveer een kwartiertje inwerken. Spoel het masker hierna af met lauwwarm water. Je brengt dit masker best om de andere dag aan voor een optimaal resultaat.

2. Cacao en olijfolie

De anti-oxidanten in cacao helpen om je huid te beschermen tegen vrije radicalen in ons dagelijks leven. Dit is namelijk een van de factoren die samenhangen met vroegtijdige veroudering.

Deze bestanddelen worden gecombineerd met de gezonde vetten uit olijfolie om daardoor snel rimpeltjes op je voorhoofd te verzachten.

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels olijfolie

Je kan ook meer/minder gebruiken, zolang je de verhouding maar aanhoudt, telkens 2 gelijke delen.

Hoe maak je het?

Je mengt gewoon het cacaopoeder met de olijfolie in een klein kommetje tot je een mooie ​​pasta verkrijgt.

Hoe gebruik je het?

Wrijf de pasta in op de rimpeltjes van je voorhoofd en laat het daarna ongeveer een kwartiertje inwerken. Spoel het masker hierna af met lauwwarm water. Je kan dit masker 2x per week gebruiken.

3. Groene appel, druiven en aloë vera gel

Dit vochtinbrengende en herstellende masker is ideaal voor het verminderen van fijne lijntjes die veroorzaakt worden door vroegtijdige cellulaire veroudering.

Het bevat namelijk antioxidanten, natuurlijke vezels en aminozuren die helpen de aangetaste huid te regenereren.

Wat heb je nodig?

  • ½ groene appel
  • 5 druiven
  • 2 eetlepels aloë vera gel

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten in een blender tot je een gladde pasta krijgt.

Hoe gebruik je het?

Breng het masker aan op je voorhoofd en laat het een half uurtje inwerken. Spoel het masker hierna af met lauwwarm water. Je kan dit masker 2x per week gebruiken.

Houd er rekening mee dat deze natuurlijke remedies geen onmiddellijke effecten zullen hebben. Je moet consistent zijn met het aanbrengen van deze maskers.

Alleen dan zul je veranderingen van je huid en van de rimpeltjes op je voorhoofd waar gaan nemen.

Tot slot…

Ik vind het belangrijk dat je weet dat crèmes en lotions altijd goed zijn en helpen voor het verminderen van je rimpels.

Ze bevorderen de soepelheid van je huid, maar… je moet ook weten dat het belangrijk is om deze rimpels te voorkomen, dat het smeren van deze crèmes eigenlijk niet veel zin heeft als je niet eerst je huid van binnenuit voedt.

Dat kan in eerste instantie door gezondere gewoontes aan te nemen om het uiterlijk van je huid te verbeteren en te voorkomen dat je huid er droog en onelastisch uit ziet.

Ten tweede is het belangrijk dat je lichaam over voldoende aminozuren beschikt, want enkel dan kan het oude huidcellen vervangen door nieuwe, frisse cellen.

En omdat ons lichaam vanaf ons 35ste steeds minder aminozuren uit voeding opneemt (gezonde gewoontes), we door diëten ons lichaam tekort hebben gedaan of gewoon door het feit dat er steeds minder voedingsstoffen in onze voeding zit, is het belangrijk om de natuurlijke voorraad aminozuren in ons lichaam weer aan te vullen met een kwalitatief aminozurencomplex.

Er zijn 4 aminozuren die belangrijk zijn voor een mooie, egale huid: threonine, serine, proline en glycine.

Meer weten over het effect van deze aminozuren op je huid? Klik dan hier verder!

Groetjes,
Amy x

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

Hoe gezond is jouw huid? Doe hier de HuidScore* test