3 redenen om je gezicht niet meer onder de douche te wassen!

Guilty!

Ik doe het ook, als ik ‘s avonds douche, was ik mijn gezicht ALTIJD mee, niks mis mee toch?

Wel volgens dermatoloog Elizabeth Tanzi, zij beweert dat we daar meteen mee moeten stoppen!

Op Libelle.nl vond ik een artikel waarin ze 3 redenen geeft om je huid nooit meer onder de douche te wassen:

Ten eerste is de temperatuur van het water een aanval op je gevoelige gezichtshuid. Mijn gezicht is inderdaad altijd goed rood op mijn wangen als ik uit de douche kom, maar dat het kwaad kon – daar had ik nog niet bij stil gestaan.

Dermatoloog Elizabeth Tanzi:

Te warm water maakt je gezicht rood en vlekkerig omdat de hitte de bloedvaten verwijdt. Bovendien kan de warmte je huid dehydrateren.

Ten tweede, hoe ironisch het ook klinkt, gebruik je in de douche te veel water.

Ik zeg wel altijd dat je je huid goed moet hydrateren, maar omdat je gezicht onder de douche veel meer water opvangt dan ‘even’ reinigen… loop je risico dat je huid zo droog wordt als de Sahara – en daar kan bijna geen vochtinbrengende crème tegenop.

Ten derde heb je in de douche geen aandacht voor detail. Onder de douche doe je een conditioner in je haar terwijl je snel nog even je benen scheert terwijl de conditioner inwerkt.

Geef toe – je weet wat ik bedoel – even door je ogen vegen want die conditioner drupt een beetje over je gelaat, enz…

Multitasken is prima, maar niet als het op je gezicht aankomt. Je gezicht schoonmaken is echt iets dat je grondig én met volle aandacht moet doen.

Hieruit vloeit ook voort dat je waarschijnlijk wel wat restjes douchegel of shampoo aan je handen hebt ‘kleven’. Als dat op je gezicht terechtkomt, kan de huid geïrriteerd raken.

Wil je nog meer doen voor jouw huid?

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks een (natuurlijk) aminozurencomplex in te nemen. Aminozuren zijn letterlijk de “bouwstenen” voor ALLES in ons lichaam en dus echt onmisbaar. In dit artikel lees je meer over aminozuren, hun rol in ons lichaam en hoe je ze op een 100% natuurlijke en veilige manier kan aanvullen.

Dit is het enige product dat ik zelfs meeneem op vakantie en in het artikel lees je ook enkele reacties van andere vrouwen. De meest voorkomende zijn meer energie, een mooie huid, sterke nagels, minder haarverlies en een betere verbranding… Klik hier om het artikel te lezen

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy