3 tips om er goed uit te zien als je ziek bent!

De laatste weken zitten weer boordevol griep, verkoudheden, snotvallingen en buikgriep.

Alsof het nog niet erg genoeg is dat je je belabberd voelt en vaak denkt ‘dat het écht niet erger kan worden’ … zie je er ook nog eens nét zo belabberd uit als je je voelt.

Koorts zorgt vaak voor extreem vochtverlies en zowel je lichaam als je huid raken gedehydrateerd.

Een eerste tip is om zelfs als je ziek bent en er helemaal geen zin in hebt voldoende water te drinken. Het herstelt niet alleen de waterbalans in je lichaam maar het zorgt ook voor een daling in lichaamstemperatuur.

Hydrateer ook je huid voldoende met een goede vochtinbrengende crème. Ook al ben je 100% zeker dat je je bed of zetel niet uitkomt, vergeet zeker niet om je dagcrème aan te brengen. Dat mag nu zelfs een paar keer per dag gebeuren.

Wallen wegwerken

Als je ziek bent gaat het vocht in je lichaam zich een eigen weg zoeken, vaak naar ‘zachte delen in je huid en lichaam’ – onder je ogen dus…

Als je ziek bent slaap je daarom best met je hoofd iets hoger, zodat het vocht goed in je lichaam kan circuleren.

Leg voordat je gaat slapen ook 2 eetlepels in de vriezer. ‘s morgens als je opstaat, haal je deze eruit en leg je ze op je oogleden. De koude zal je bloedvaten doen vernauwen, waardoor de vochtwallen zullen krimpen en dus minder zichtbaar zijn.

Extra voordeel: je bent meteen klaarwakker ;-)

Verzorg je sinussen

Ook al heb je niet direct het idee dat je een verstopte neus hebt, zorg toch dat je steeds een zoutoplossing bij de hand hebt om je neus te spoelen. Op deze manier zal je veel beter kunnen ademen én je neus niet zo vaak snuiten.

Wat je nog kan doen is even boven een kom heet water met je hoofd hangen, voeg er een paar druppels eucalyptus olie aan toe en je sinussen zullen je dankbaar zijn.

Vaarwel rode huid

Iedereen kent het wel, goed verkouden zijn en vaak je zakdoek moeten bovenhalen, om aan het einde van de dag met een vuurrode (en droge) neus en wangen te zitten.

Je kan je dan natuurlijk doorheen de dag regelmatig een nieuw laagje make-up aanbrengen, maar ik pak het liever iets grondiger (en goedkoper) aan.

Maak dit eenvoudig komkommer masker, het heeft een verkoelend en verzachtend effect op je huid en het zorgt voor een diepe hydratatie.

Wat heb je nodig?

  • een halve komkommer
  • 3 eetlepels avocado
  • 1 eetlepel havermout
  • 3 druppels etherische kamille olie
  • 3 druppels lavendelolie

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten samen in de blender en meng tot je een mooi en zacht geheel hebt.

Hoe gebruik je het?

Breng het masker op een goed gereinigde huid aan, gebruik hiervoor lauwwarm water.

Laat het masker ongeveer een kwartiertje inwerken en verwijder het daarna weer met lauwwarm water.

Dep je gelaat droog en breng vervolgens een goed hydraterende crème aan.

Waarom dit komkommermasker?

Komkommer is ideaal voor je gelaat omdat het voornamelijk bestaat uit water, vitaminen (A, E, C) en cafeïne zuur, dit is een krachtige antioxidant.

Al deze ingrediënten helpen huidirritaties (roodheid) te kalmeren en zwellingen te verminderen. De schil van de komkommer bevat daarnaast kalium, magnesium en silicium die op hun beurt gunstig zijn voor een mooie, gezonde gloed en een stralende huid.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?