4 dingen die met je lichaam gebeuren als je te weinig slaapt

We kennen het allemaal – een slapeloze nacht of zelfs een paar nachten achter elkaar dat je geen oog dicht doet.

Het is natuurlijk niet erg als je af en toe een paar uur minder slaapt, maar over het algemeen kun je dit beter niet te vaak doen.

Slaap je vaker niet goed, dan kan je namelijk te maken krijgen met een aantal vervelende lichamelijke gevolgen.

1. Gezondheidsproblemen:

90 procent van de mensen met een slaapprobleem heeft niet alleen problemen met slapen, maar heeft ook te maken met andere gezondheidsproblemen zoals hartfalen, een onregelmatige hartslag, een hoge bloeddruk of diabetes type 2.

2. Een depressie:

Als je standaard niet genoeg slaapt, heb je gewoon niet genoeg energie om alle dagelijkse activiteiten te kunnen doen en je leven écht te leven.

Dit betekent dat je te maken kunt krijgen met sombere gevoelens, lusteloosheid en chronische vermoeidheid: klachten die zich later kunnen ontwikkelen in een depressie.

3. Een verminderde concentratie:

Slaap je gedurende langere periodes veel te weinig, dan gaat je concentratie flink achteruit.

Dit betekent dat je je minder kan concentreren op je werk en gewoon minder gedaan krijgt. Je gaat langzamer vooruit dan normaal, maar de dingen die je wel kunt doen beleef je niet echt bewust of zijn niet op een hoog niveau afgerond.

Het belangrijkste als laatste…

4. Huidveroudering:

Slaap je structureel te weinig, dan wordt je huid vanzelf sneller oud.

Je kunt alle crèmes van de wereld gebruiken om je huid een boost te geven, maar te weinig slaap is nooit goed voor de huid en heft de werking van deze handige producten dan ook vaak op.

Daarnaast is de huid niet alleen sneller oud als je te weinig slaapt, maar is de huid ook bleker.

Daarom is het belangrijk om je huid én je lichaam van binnenuit te stimuleren door het innemen van hoogwaardige aminozuren. Ik doe dit door dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen.

Lees hier meer over de voordelen van aminozuren op je huid.

En alsof dat nog niet genoeg is, helpen onderstaande aminozuren je ook nog eens op weg naar een betere slaap:

1. Asparaginezuur gaat vermoeidheid tegen en breekt gifstoffen in je lichaam af.

2. Tryptofaan wordt gebruikt om rustig te worden of om op een natuurlijke manier in te slapen. Het is immers een noodzakelijke stof voor de aanmaak van serotonine. Samen met serotonine zorgt het voor een gezonde slaap.

Groetjes,

Amy x

PS: Een paar weken geleden schreef ik ook al dit artikel over slaaptekort en 10 tips speciaal voor vrouwen 40+: Slaap je slecht? Hier zijn 10 tips speciaal voor 40+ vrouwen

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?