Content voor Ingelogde Gebruikers

4 verrassende oplossingen voor kwaaltjes met… Vicks Vaporub

Iedereen kent het wel, het blauwe potje Vicks Vaporub, dat vooral in de winter gebruikt wordt tegen verkoudheden.

Het goedje wordt dan door menig mama op de borst (en zelfs onder de voetjes) van de kinderen gesmeerd.

Maar… je kan het zalfje ook voor een aantal andere kwaaltjes heel effectief gebruiken, zo las ik in Libelle.

1. Tegen striae of striemen.

Een eerste verassende tip volgens tal van vrouwen is dat Vicks een effectief middel is tegen striemen.

Hoewel de zalf er zelf niet mee adverteert, zeggen vrouwen dat hun striae na een week smeren voor 60 tot 100% verdwenen zijn.

Dat is waarschijnlijk te danken aan de eucalyptus in combinatie met cederbladolie, petroleum, kamfer, terpentijnolie. Al die ingrediënten maken de huid zacht waardoor de striae een stuk minder zichtbaar is.

2. Tegen acne en rosacea.

Het klinkt even gek als de vorige tip, maar Vicks kan helpen bij allerlei huidaandoeningen. Het droogt acne uit en helpt tegen eczeem en rosacea. De huid klaart hierbij iets op en ziet er een stuk beter uit.

3. Tegen migraine.

Hierbij is het vooral de menthol die zijn effect niet mist, masseer een beetje Vicks zachtjes op de slapen. Dit zal snel de druk op je hoofd verlichten en zo ook de migraine verlichten en verzachten.

4. Tegen kalk- of schimmelnagels.

En ja hoor, zelfs schimmelnagels kan je te lijf gaan met Vicks. Breng Vicks aan op een ongelakte nagel (dit is wel heel belangrijk).

De schimmel wordt zo uitgeroeid en kleurt zwart. Op deze manier laat je de schimmel uitgroeien tot je nagel helemaal ‘schoon’ is.

Dat is te danken aan het ingrediënt thymol – een afgeleide van het kruid tijm. Dat ingrediënt staat bekend om z’n ontsmettende en antibacteriële eigenschappen.

Lees over kalk- of schimmelnagels ook zeker dit artikel even na dat ik eerder al schreef:

‘5 tips om kalknagels te behandelen’

Ziezo, vanaf nu gebruik je dus Vicks het hele jaar door en niet enkel bij een verkoudheid in de winter ;-)

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

Omdat ik heel vaak vragen krijg over huidverzorging op latere leeftijd, heb ik het (gratis) “Stappenplan voor de rijpere huid" gemaakt. Hierin ontdek je hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten.