skip to Main Content

5 kruiden die acne helpen te bestrijden

Je weet ondertussen al wel dat ik het afgelopen jaar enorm fan ben geworden van natuurlijke middeltjes, crèmes en serums.

Ik vind het wonderbaarlijk hoe de natuur ons van verschillende gezondheidsaandoeningen – op relatief gemakkelijke wijze – kan verlossen.

Kijk maar eens naar onderstaande 5 kruiden die helpen om acné te bestrijden, maar daarnaast nog tal van andere gezondheidsvoordelen hebben.

1. Basilicum

Basilicum doodt de bacteriën en bestrijdt vrije radicalen die kunnen leiden tot ontsteking van het huidweefsel – acne, roodheid en puistjes leiden. In principe is basilicum goed voor je algemene gezondheid.

Bovendien is het heerlijk in salades, smoothies en een verse limonade.

2. Munt

Munt is heerlijk in allerlei gerechten, maar ook in drankjes. Munt helpt de spijsvertering en vermindert stress, wat een grote boosdoener op het gebied van acné is. Het kruid helpt problemen in verband met ontsteking van de huid te voorkomen/op te lossen.

3. Salie

Hoewel de smaak van salie ‘not my cup of tea’ is, zijn de voordelen voor je lichaam en huid onmiskenbaar.

Salie heeft anti-bacteriële en anti-stress eigenschappen.

Je kan salie heerlijk verwerken in een gerecht met kip of een stoofschotel. Voor degenen die gewend zijn aan de smaak van salie kan je het ook in een salade verwerken.

4. Koriander

Koriander heeft een aantal ontgiftende eigenschappen voor je lever en voorkomt zo acné, alsook een plotselinge gewichtstoename.

Koriander bladeren bevatten veel chlorofyl, die de zuurtegraad in ons lichaam regelen en ons lichaam reinigen van toxines.

5. Oregano

Groene oregano is ideaal voor acne, eengebrek aan eetlust, een opgeblazen buik, het helpt zelfs bij een depressie.

In mediterraanse gerechten is oregano heel erg lekker.

Wat ben ik blij met mijn eigen kruidentuintje hier op het terras :-)

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

GEEF ME 5 DAGEN... EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er snel egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een "Stappenplan voor een mooie huid" gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

x

Send this to friend