skip to Main Content

5 kruiden die acne helpen te bestrijden

Je weet ondertussen al wel dat ik het afgelopen jaar enorm fan ben geworden van natuurlijke middeltjes, crèmes en serums.

Ik vind het wonderbaarlijk hoe de natuur ons van verschillende gezondheidsaandoeningen – op relatief gemakkelijke wijze – kan verlossen.

Kijk maar eens naar onderstaande 5 kruiden die helpen om acné te bestrijden, maar daarnaast nog tal van andere gezondheidsvoordelen hebben.

1. Basilicum

Basilicum doodt de bacteriën en bestrijdt vrije radicalen die kunnen leiden tot ontsteking van het huidweefsel – acne, roodheid en puistjes leiden. In principe is basilicum goed voor je algemene gezondheid.

Bovendien is het heerlijk in salades, smoothies en een verse limonade.

2. Munt

Munt is heerlijk in allerlei gerechten, maar ook in drankjes. Munt helpt de spijsvertering en vermindert stress, wat een grote boosdoener op het gebied van acné is. Het kruid helpt problemen in verband met ontsteking van de huid te voorkomen/op te lossen.

3. Salie

Hoewel de smaak van salie ‘not my cup of tea’ is, zijn de voordelen voor je lichaam en huid onmiskenbaar.

Salie heeft anti-bacteriële en anti-stress eigenschappen.

Je kan salie heerlijk verwerken in een gerecht met kip of een stoofschotel. Voor degenen die gewend zijn aan de smaak van salie kan je het ook in een salade verwerken.

4. Koriander

Koriander heeft een aantal ontgiftende eigenschappen voor je lever en voorkomt zo acné, alsook een plotselinge gewichtstoename.

Koriander bladeren bevatten veel chlorofyl, die de zuurtegraad in ons lichaam regelen en ons lichaam reinigen van toxines.

5. Oregano

Groene oregano is ideaal voor acne, eengebrek aan eetlust, een opgeblazen buik, het helpt zelfs bij een depressie.

In mediterraanse gerechten is oregano heel erg lekker.

Wat ben ik blij met mijn eigen kruidentuintje hier op het terras :-)

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend