Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

5 natuurlijke gezichtsmaskers die je makkelijk zelf kan maken

Steeds meer en meer vrouwen grijpen naar ‘natuurlijke middeltjes’ om hun huid te verzorgen.

Groot gelijk! Goed zo :-)

Maar veel vrouwen weten niet goed hoe ze daaraan moeten beginnen of twijfelen welke maskers/crèmes te maken voor hun huid.

In principe zijn alle natuurlijke maskers goed voor je huid. Maar natuurlijk zijn er bepaalde ingrediënten die net iets meer doen voor jouw type huid.

Hieronder geef ik kort voor ieder huidtype een zelf gemaakt én natuurlijk gezichtsmasker.

Let wel – voor je een gezichtsmasker aanbrengt dien je je huid grondig te reinigen!

1. Een banaanmasker voor de vette huid

Benodigdheden: 1 banaan, het liefst een rijpe, 1 theelepel honing, een sinaasappel of limoen.

Bereiding: Mix de banaan en de honing samen, voeg wat druppels van de sinaasappel of limoen eraan toe. Laat het masker ongeveer 15 minuutjes inwerken.

2. Een avocadomasker voor de droge huid

Benodigdheden: Een halve avocado en 5 eetlepels honing.

Bereiding: Pureer de avocado in een kommetje en roer er de honing doorheen. Laat het masker 10 minuten inwerken. Reinig je gezicht later met een gekoelde washandje.

3. Een perzikmasker voor de normale huid

Benodigdheden: 1 middelgrote perzik, 1 eetlepel honing en havermeel.

Bereiding: Kook de perzik, zodra deze zacht genoeg kan je de perzik pureren. Meng dan de honing en havermeel zodat het een stevig, glad en dik goedje wordt. Doe het dan voor 10 minuten op gezicht.

4. Een wortelmasker voor de onzuivere huid

Benodigdheden: 2 tot 3 grote wortels en 2,5 eetlepels honing.

Bereiding: Kook de wortels en als ze gaar zijn dan pureer je ze. Mix het met de honing en als het op jouw temperatuur is breng je het gedurende 15 minuten aan op je gezicht.

Voor deze 4 gezichtsmaskers geldt dat je ze best met koud/lauw klaar water reinigt.

5. Een suikermasker voor de rijpere huid

Benodigdheden: 2 theelepels suiker en 3 theelepels warm water.

Bereiding: Roer de suiker in het warme water totdat het geheel gesmolten is. Kijk goed dat alle klontjes verdwenen zijn anders kan het je huid beschadigen. Breng het dan aan op je gezicht en masseer het goed in met draaiende bewegingen. Reinig het dan met een stomend washandje (eventjes in de magnetron, kijk uit dat het niet te heet is).

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy