Content voor Ingelogde Gebruikers

5 redenen om de pit van een avocado voortaan wél op te eten!

Ik ben fan van avocado’s. Echt, ik vind het een fantastische vrucht.

Het is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens supergezond en goed voor je lichaam én je huid.

Avocado’s zijn goed voor je, van kop tot teen, tot zelfs de pit van de avocado toe ;-)

Waarschijnlijk ben je – net zoals ik – gewend om die grote pit van de avocado rechtstreeks bij het groenafval te gooien.

Maar eigenlijk is de pit van de avocado heel voedzaam, de pit bevat in feite zelfs meer anti-oxidanten dan de vrucht zelf!

Ik som hieronder even 5 redenen op om de pit van een avocado vanaf nu ook op te eten:

1. Bestrijden van kankercellen.

70% van de antioxidanten in avocado’s zitten in de pit. De pit bevat flavonol, een krachtige antioxidant die helpt bij het voorkomen en verminderen van tumorgroei.

In een recente studie gepubliceerd in een tijdschrift over kankeronderzoek, ontdekten onderzoekers dat een samenstelling gevonden in de pit van de avocado heel effectief is tegen acute leukemie cellen.

2. Versterkt het immuunsysteem.

Flavonol in de avocadopit stimuleert ook het immuunsysteem en help beschermt tegen verkoudheden en griep. Gewrichtspijnen en zwellingen kunnen ook verminderd worden als je de pit eet.

3. Helpt de spijsvertering.

De pit helpt tegen ontstekingen, zorgt voor een goede maag-darm verstandhouding, helpt zwellingen in de darmen en maag te voorkomen, vermindert diarree en constipatie, werkt uitstekend tegen maagzweren en bevat tal van anti-bacteriële en anti-virale eigenschappen.

4. Draagt zorg voor je hart.

Avocado’s zijn een uitstekende bron van enkelvoudig onverzadigde vetten en dankzij hun hoge gehalte aan vetzuren en aminozuren kan de pit helpen cardiovasculaire problemen zoals een beroerte of hartaanval te voorkomen.

5. Voel je jong en leef langer ;-)

Ik wil je toch ook graag wijzen op een aantal schoonheidsvoordelen van de avocado.

Herlees hierover zeker:

‘Waarom avocado goed is voor je huid’

‘Avocado als beautyproduct + tip: zo kies je de perfecte avocado’

Maar… ze helpen je niet alleen om er jonger uit te zien, ze helpen je ook om je jonger te voelen!

De anti-oxidanten en aminozuren neutraliseren vrije radicalen die kunnen leiden tot ziektes en vroegtijdige veroudering.

Avocado’s en hun pit vertragen het verouderingsproces doordat ze collageen kunnen helpen opbouwen in het lichaam.

Collageen is het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de menselijke huid en is dus verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van je huid.

Avocadopitten zorgen ook voor een verlaging van je bloedsuikerniveau en ondersteunen een gezond gewicht. Vanwege het hoge gehalte aan goede vetten heb je langer een verzadigd gevoel waardoor je je niet langer gaat overeten.

Maar nu… de grote hamvraag:

Hoe eet je nu in hemelsnaam een avocadopit op?

Natuurlijk kan je er niet gewoon in bijten. Ik kan het je beter laten zien:

Korte vertaling:

1. Was de avocadopit en rooster hem in de oven op 120°C gedurende een 2-tal uur.

2. Je kan het ‘vel’ van de pit nu heel gemakkelijk eraf halen.

3. snij de pit in kleine stukjes en stop deze in de blender.

4. het poeder kan je dan mengen in smoothies, shakes, …

Extra tip:

Je kan het poeder zelf ook nog eens roosteren voor gebruik in salades of in je havermoutontbijt. Voeg een halve theelepel toe aan heet water, 10 minuutjes wachten en je hebt een heerlijke avocadopit-thee.

Iedereen aan de avocado(pit) zou ik zeggen ;-)

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

Omdat ik heel vaak vragen krijg over huidverzorging op latere leeftijd, heb ik het (gratis) “Stappenplan voor de rijpere huid" gemaakt. Hierin ontdek je hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten.