skip to Main Content

5 redenen om meer aardbeien te eten

Het aardbeienseizoen is officieel gestart. Stiekem heb ik er al een paar weken in huis :-)

Het hele gezin heeft graag aardbeien, er gaan hier dan ook gemakkelijk 1 à 2 bakjes van 500 gram op een dag erdoor.

De kinderen hebben het supergraag, helemaal top, want aardbeien zijn niet alleen overheerlijk, ze zitten ook boordevol voedingsstoffen!

’s morgens bij het ontbijt vragen ze er al achter: yoghurt met cruesli én aardbeien of zoals mama een heerlijke aardbeiensmoothie.

Ik probeer de laatste weken – en met heerlijk zomer fruit gaat dat helemaal vanzelf – om iedere dag 1-2 smoothies te drinken. Op deze manier krijg je gemakkelijk een grote hoeveelheid fruit (of groenten) binnen.

Herlees hierover eens volgend artikel van een tijdje geleden:

‘Gezonder leven stap 1 – Mijn NutriBullet’

Er zijn tal van redenen om meer fruit, en dan vooral aardbeien te eten.

Ze hebben enorm veel voordelen voor je gezondheid:

1. Aardbeien hebben een lage glycemische index (GI).

Mensen met diabetes kunnen zonder zorgen genieten van hun aardbeitjes, ze moeten zich nl. niet bekommeren over hun bloedsuikerspiegel.

Aardbeien scoren 40 op de glycemische index. Een score van iets minder dan 55 is ideaal om je bloedsuikerwaardes te beheren.

2. Aardbeien kunnen het begin van Alzheimer vertragen.

Ze bevatten een flavonoïde genaamd fisetin, waarvan is aangetoond dat deze de symptomen van Alzheimer kunnen verminderen en geheugenverlies vertragen.

3. Flavonoïde fisetin in aardbeien kan het risico op prostaatkanker verkleinen.

Aardbeien zijn daadwerkelijke krachtpatsers, ze zijn een krachtige bron van antioxidanten. Antioxidanten vechten tegen vrije radicalen in je lichaam.


Banner Annemie groot


4. Ze beschermen je tegen hart- en vaatziekten.

Aardbeien zijn goed voor je hele cardiovasculaire systeem.

Onderzoeken tonen aan dat aardbeien een natuurlijke chemische stof bevatten die de productie van eiwitten Nrf2 stimuleert. Deze productie verhoogt de waarden van antioxidanten in je lichaam en de aanwezigheid van Nrf2 beschermt tegen oxidatie.

Aardbeien bevatten anthocyanen, deze kleurstoffen behoren ook tot de flavonoïden, die ik juist al even besprak.

Wellicht wist je al dat flavonoïden een gunstige invloed hebben op de conditie van hart en bloedvaten ;-)

5. Aardbeien geven je immuunsysteem een boost.

Naast een uitstekende bron van vitamine C, bevatten aardbeien ook voedingsvezels die het immuunsysteem stimuleren.

Een kopje aardbeien doet wonderen voor je lichaam, zonder negatieve invloed op de bloedsuikerspiegel.

Het is een hart-gezonde vrucht die voor een heerlijke verfrissing zorgt aan je ontbijt, je dessert en zelfs je nutriblast :-)

Ik zou zeggen: Geniet van het aardbeienseizoen en deze heerlijk gezonde vrucht!

Wil je nog meer doen voor jouw huid?

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert EN ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de “bouwstenen” voor ALLES in ons lichaam en dus onmisbaar.

Dit is het enige product dat ik zelfs meeneem op vakantie en hier lees je reacties van vrouwen die het ook gebruiken. Meer energie, een mooie huid, sterkere nagels, minder haaruitval, een betere verbranding.. zijn zowat de meest voorkomende reacties. Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend