Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

5 redenen waarom de sauna goed voor je is

De meest ideale plek om op te laden tijdens de wintermaanden = de sauna (in mijn ogen dan toch)!

Je bent er niet alleen even uit, knopje omdraaien – gedachten op nul, het is ook nog eens heel goed voor lichaam en geest.

Daarom vijf redenen om vandaag nog een bezoekje aan de sauna te plannen:

1. Tegen pijn

Heb je veel last van gewrichts- of spierpijn? Dan zal de sauna je goed doen. De pijn zal verminderen, spieren worden soepeler (door de warmte) en wondjes herstellen sneller, waardoor ze minder lang pijn doen.

2. Goed voor immuunsysteem

Ben je snel ziek of verkouden, ook dan is een bezoek aan de sauna een aanrader. Door de hitte maakt het lichaam meer witte bloedcellen aan waardoor je wordt beschermd tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.

3. Rustgevend

Hoewel het lichaam tijdens een saunadag best hard werkt, is zo’n dag toch ook rustgevend voor lichaam en geest. Het bloed wordt van veel zuurstof voorzien en de snellere doorbloeding heeft goede invloed op alle organen, waaronder de hersens. Je voelt je hierdoor geestelijk fit en vol energie.

4. Gezonde en schone huid

Door de sauna worden je bloedvaten wijder en flexibeler waardoor er meer bloed naar de huid wordt vervoerd. Hierdoor herstelt de huid sneller van wondjes. Ook gaan je poriën open staan, waardoor je huid van binnen grondig wordt schoongemaakt.

5. Gezellig

Natuurlijk kun je prima alleen naar de sauna gaan, maar gezelliger is het natuurlijk om met een vriendin, (schoon)zus, dochter, je partner. Een fijn en relaxed moment om weer even bij te babbelen en ondertussen helemaal op te laden.

Ps: Wist je dat een infrarood sauna per half uur goed is voor het verbranden van 900kcal? Een tip die ik van mijn fitnessinstructeur mee kreeg voor tijdens mijn revalidatie – belangrijk is wel dat je géén koude douche neemt erna (om de verbranding nog even te laten doorwerken).

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy