skip to Main Content

5 redenen waarom hoge hakken slecht voor je zijn

Slecht nieuws – alhoewel we het stiekem altijd wel hebben geweten – hoge hakken zijn slecht voor je.

Hoge hakken zijn veel eleganter dan platte schoenen, geven je een optisch slanker effect, zijn vaak sexy… maar helaas ook heel slecht voor je voeten.

En eigenlijk niet alleen voor je voeten, zo blijkt uit onderzoek: ook voor je kuiten en knieën!

Iedere vrouw die weleens hakken draait, kent het: aan het eind van de werkdag of na een gezellig feestje, kom je thuis met pijnlijke voeten. Nu blijkt uit onderzoek dat het vaak dragen van stiletto’s niet alleen voor pijn zorgt, maar ook schadelijk is voor je lichaam!

Misschien toch maar wat vaker ballerina’s aantrekken?

Hieronder kan je 5 redenen lezen waarom je eigenlijk geen hakken zou moeten dragen.

1. Blaren, eeltknobbels en ingegroeide nagels: het zijn allemaal bekende én pijnlijke problemen die hakkendragers krijgen. Je kunt zelfs een knobbel op je voet krijgen, als gevolg van een vergroeid bot achter de grote teen. Dit wordt hallux valgus genoemd. In het ergste geval moet zo’n knobbel operatief verwijderd worden.

Remember? In december afgelopen jaar heb ik mijn linkervoet laten opereren aan hallux valgus (pijnlijk!) en haar jaar ervoor had ik mijn rechtervoet al laten opereren.

Ik ben enorm tevreden over het resultaat en geef toe dat ik nu bewuster omga met hakken. Ik draag ze sowieso thuis nooit, doe braaf mijn schoenen uit als ik thuis kom, in de zomer draag ik meer sandalen ipv pumps, …

Je moet er wat voor over hebben ;-)

2. Stiletto’s kunnen nog meer schade aanrichten – aan de kuiten dan! Door de stand van de voet in hakken (je staat en loopt eigenlijk constant op je tenen), verandert de structuur van de spieren en pezen in de kuiten – en niet in positieve zin.

3. Vaak hakken dragen kan bovendien leiden tot korte spiervezels en een verharding van de achillespees. Hierdoor kun je de enkel steeds minder soepel bewegen en loop je een groter risico op verstuikingen. Vaak wordt een verzwikte enkel geweten aan sporten als hardlopen, maar pumps kunnen ook de oorzaak zijn.

4. Ook je knieschijven hebben het te verduren door hakken. Door de druk op je knieën bij het dragen van hakken kun je zelfs vroegtijdig last krijgen van artrose, waarbij het kraakbeen in het kniegewricht verandert. Het gevolg: pijn en stijfheid in de knie.

5. Je kunt ook last krijgen van je rug door vaak op stiletto’s door het leven te gaan. Vooral vrouwen met overgewicht lopen een groot risico op rugklachten door het dragen van hakken. Bovendien geldt: hoe hoger de hak, hoe groter de kans op problemen.

Lees zeker volgend artikel – Pijn door hoge hakken voorkomen

Al is het niet meer dragen van hakken natuurlijk de beste oplossing ;-)

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x