5 tips om je bruine kleurtje langer te behouden

Als je een beetje zoals mij (en menig vrouw) bent, dan wil je liefst dat mooie bruine, zomerse kleurtje van je vakantie zo lang mogelijk behouden.

Liefst tot volgende zomer als het even kan ;-)

Het oogt mooi, elegant én laat je er ook nog eens slanker uitzien!

Hieronder deel ik 5 tips om nét dat beetje langer van je kleurtje te kunnen genieten.

1. Smeren, smeren, smeren, …

Ik heb al heel vaak gezegd, smeren met een goed voedende en hydraterende crème is een echte must in de zomer. Zeker als je je bruin kleurtje goed wilt behouden. Een goed gehydrateerde huid houdt je kleurtje veel langer mooi.

Wil je het goed doen? Dan gebruik je best naast (!!!) je zonnecrème een tweetal keer per dag een goed voedende hydraterende crème. Bij voorkeur meteen ‘s morgens en ‘s avonds na een verfrissende douche.

2. Wees zacht voor je huid

Eigenlijk weten we dit ook allemaal, wrijven is niet goed voor je huid. Deppen is veel beter.

Door het wrijven op je huid neem je eigenlijk een heel dun laagje van je bovenste huid mee, zeker als deze wat gevoelig (of zelfs verbrand) is van de zon.

3. Niet scrubben

Natuurlijk is scrubben belangrijk, maar dat doe je dan best voor je begint aan je vakantie. Tijdens je vakantie zou ik dit niet doen. Want net zoals met wrijving – en dan is het bij scrubben nog erger – haal je eigenlijk het bovenste laagje én je bruine kleur eraf.

4. Neem een koude douche

Een warme douche droogt je huid meer uit, hierdoor verdwijnt je mooie bruine kleur ook weer sneller. Dus vanaf nu ga je heerlijk rillen onder de douche! Kan maar deugd doen na een warme dag in de zon ;-)

5. Verzorg je huid van binnenuit

Als je lang wil genieten van een mooi bruin kleurtje is het belangrijk dat je een gezonde huid hebt.

Wil je écht op weg naar een mooie en gezonde huid, dan hecht je best meer aandacht aan wat er van binnen in jouw lichaam gebeurt. Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie huid daar ontstaat.

Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert én ook nog eens puur natuur is.

Aminozuren zijn letterlijk de ‘bouwstenen’ voor ALLES in ons lichaam en dus echt onmisbaar.

In dit artikel lees je meer over aminozuren en hun rol in ons lichaam.


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy