Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

5 tips om je huid mooier te… eten

Vanmorgen kwam ik een interessant artikel tegen op libelle.nl over de invloed van ‘wat’ je eet op je huid.

Ik denk niet dat het je zal verbazen dat na een weekendje pizza, alcohol en een paar chocoladekoekjes als dessert… je huid er op maandagmorgen niet meer zo mooi egaal uit ziet?

Onder het motto ‘je bent wat je eet’ is dat zeker ook zo voor je huid, je huid weerspiegelt vrijwel meteen dat je ongezond hebt gegeten.

Ik heb het al vaker gezegd… Echte schoonheid komt van binnen!

Als je droomt van een mooie huid, is het daarom van groot belang om te beginnen met gezonde voeding.

Chocoladekoekjes, pizza’s en wijn zijn niet fijn voor je taille, maar ook niet voor je huid. Suiker vermindert de collageenproductie met als resultaat: rimpels :-(

Maar over wat je niet of juist wel zou moet eten voor een stralende huid, bestaat jammer genoeg nog veel verwarring.

Ik vond in onderstaand artikel 5 richtlijnen om van binnenuit te stralen, ik som ze hieronder kort op, klik verder op de link voor meer uitleg – zeker doen ;-)

1. Eet minder reactieopwekkend eten

2. Eet alleen pure chocolade van goede kwaliteit

3. Investeer in goede probiotica

4. Smeer voedsel op je gezicht (écht een goede tip!)

5. Experimenteer met houtskool en sandelhout

Klik hier voor meer uitleg: ‘5 manieren om je huid te verbeteren met voedsel’.

Je hebt het in het artikel al kunnen lezen – ons lichaam is constant bezig met zichzelf te vernieuwen, pas je voeding gedurende een paar weken aan en je huid zal sneller kalmeren.

Zelfs op dit moment (ja, terwijl je dit artikel leest) zijn er duizenden processen in jouw lichaam bezig, waardoor miljoenen lichaamscellen vervangen worden door nieuwe cellen.

Je merkt er helemaal niets van maar jouw lichaam van vandaag is niet hetzelfde als jouw lichaam over een paar weken.

Wanneer er voldoende aminozuren beschikbaar zijn, is er helemaal geen probleem.

Maar het menselijk lichaam neemt vanaf ons 35ste ongeveer steeds minder aminozuren op uit voeding en ook de productie in ons lichaam vermindert dan.

Natuurlijk kan je aan de hand van de tips die je kon lezen je lichaam al goed op weg helpen, maar het is vaak nét net genoeg.

Daarom is het heel erg belangrijk voor een goede gezondheid om jouw lichaam én je huid aan te vullen met kwalitatieve aminozuren.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy