Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

5 tips om kalknagels te behandelen

Kalknagels zijn één van de meest voorkomende voetaandoeningen, naast likdoorns en voetschimmel. Kalknagel is eigenlijk een mooie, verbloemende naam voor schimmelnagel, een verdikte en vaak brokkelige, gele nagel.

Een 15 jaar geleden ben ik geopereerd aan een ingegroeide teennagel en sindsdien had ik om de haverklap last van een kalknagel. Heel vreemd, vervelend én het bleef maar terugkomen.

Om de paar maanden moest ik het dan weer behandelen. Naar de apotheek, een speciale en dure gel kopen die steeds maar tijdelijk werkte.

Tot iemand me wees op het feit dat ik hoogst waarschijnlijk een aantal tekorten aan aminozuren in mijn lichaam had en dat de nagel hierdoor onvoldoende kon herstellen en ook heel vatbaar was voor infecties en schimmels.

Ik ben een 7-tal jaar geleden gestart met een kuur Beauty Essentials en na een paar maanden zag ik merkbare verbeteringen aan de kalknagel op.

Het was niet meteen verdwenen – wondermiddeltjes bestaan helaas niet – maar ik merkte wel dat met het groeien van de nagel deze er gezonder begon uit te zien. Tot op heden heb ik geen last meer gehad van kalknagels, infecties of dergelijke.

Lees hier meer over het effect (en het belang) van aminozuren op je lichaam.

Op margriet.nl vond ik ook nog een handig artikel waarin heel goed uitgelegd wordt wat een kalknagel is, welke oorzaken het kan hebben én een paar alternatieve middeltjes om ze te voorkomen en om ze te behandelen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Groetjes,

Amy

PS: lees even deze reactie van Erna. Ze gebruikt Beauty Essentials nu al een tijdje.. Heb je interesse om dit product te gaan gebruiken, klik dan hier voor alle informatie

 

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy