skip to Main Content

5 tips om kalknagels te behandelen

Kalknagels zijn een van de meest voorkomende voetaandoeningen – naast likdoorns en voetschimmel. Kalknagel is eigenlijk een mooie, verbloemende naam voor schimmelnagel, een verdikte en vaak brokkelige, gele nagel.

Een 15 jaar geleden ben ik geopereerd aan een ingegroeide teennagel en sindsdien had ik om de haverklap last van een kalknagel. Heel vreemd, vervelend én het bleef maar terugkomen.

Om de paar maanden moest ik het dan weer behandelen. Naar de apotheek, een speciale en dure gel kopen die steeds maar tijdelijk werkte.

Tot iemand me wees op het feit dat ik hoogst waarschijnlijk een aantal tekorten aan aminozuren in mijn lichaam had en dat de nagel hierdoor onvoldoende kon herstellen en ook heel vatbaar was voor infecties en schimmels.

Ik ben een 4-tal jaar geleden gestart met een kuur Beauty Essentials en na een paar maanden zag ik merkbare verbeteringen aan de kalknagel op.

Het was niet meteen verdwenen – ondermiddeltjes bestaan helaas niet – maar ik merkte wel dat met het groeien van de nagel deze er gezonder begon uit te zien. Tot op heden heb ik geen last meer gehad van kalknagels, infecties of dergelijke.

Lees hier meer over het effect (en het belang) van aminozuren op je lichaam.

Op margriet.nl vond ik ook nog een handig artikel waarin heel goed uitgelegd wordt wat een kalknagel is, welke oorzaken het kan hebben én een paar alternatieve middeltjes om ze te voorkomen en om ze te behandelen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend