5 tips voor een wakkere en heldere uitstraling

Heb je soms ook het gevoel dat je maar niet wakker lijkt te worden? Of dat iedereen je maar vraagt of je wel goed geslapen hebt?

Verlos jezelf van wallen en donkere kringen, door vijf simpele aanpassingen in je dieet.

Heb je een druk leven met lange dagen, dan is de kans groot dat je soms of vaker te kampen hebt met wallen en donkere kringen onder je ogen.

Make-up helpt dan een beetje, maar soms zit de oorzaak dieper – veel dieper, in je maag zelfs!

Als je er steeds moe uit ziet en je kent alle make-up concealer tips uit je hoofd, dan zou het namelijk wel eens aan je voeding kunnen liggen. Doe onderstaande aanpassingen in je menu en zeg dat onuitgeslapen gelaat vaarwel.

Zout:

Een beetje zout kan geen kwaad en heb je zelfs nodig. Eet je wekelijks ladingen zout, dan droogt dat niet alleen je lichaam uit, maar ook je huid. En zie je er vanzelf veel vermoeider uit dan je je waarschijnlijk voelt. Kies voor producten met een laag sodiumgehalte of breng je gerecht op smaak met verse kruiden – minstens zo lekker!

Kunstmatige zoetstoffen:

Gewone (witte) suiker bevordert ontstekingen en opgezwollen huid, weten we, maar kunstmatige zoetstoffen doen dat ook! Bovendien wordt de zoetstof aspartaam in verband gebracht met jicht en gewrichtspijnen.

Nog meer slecht nieuws: het chemische goedje zorgt er ook voor dat je meer zin krijgt in zoetigheid. Kies daarom voeding met natuurlijke suikers (zoals fruit) om suikerdips en wallen te voorkomen.

Alcohol:

Eén glas wijn kan prima. Elk glas dat je meer drinkt droogt je lichaam flink uit en haalt de gezonde glow van je gezicht. Kun je (of wil je) de wijn niet laten staan? Zorg dan dat je na elk glas een glas water neemt. Zo beperk je de schade door je vochtbalans op peil te houden.

Gefrituurde snacks:

Kroketten, frikadellen, patat, gefrituurde garnalen, … ze zijn de grootste vijand voor jouw huid. Gefrituurd eten zit bomvol slechte olie en transvetten die jouw bloedvaten vernauwen. Het resultaat? Een vale huid en een vermoeide uitstraling. Daarnaast is alles uit de frituur een killer voor je figuur. Maar dat wist jij al.

Koolhydraten:

Te veel koolhydraten tasten het collageen in je huid aan. Dit betekent dat je huid elasticiteit verliest, minder straalt en jou uiteindelijk een vermoeid spiegelbeeld bezorgt.

Plus – als je te veel koolhydraten binnenkrijgt, zie je er niet alleen moe uit, maar voel je je vaak ook moe. Nu hoef je niet gelijk te stoppen met koolhydraten, maar vervang je boterhammetjes met kaas minimaal twee keer per week door een rijke salade en neem ’s avonds wat meer groenten in plaats van extra rijst of pasta. Of vervang deze rijst en pasta door het gezondere quinoa.

Ik ben eigenlijk behoorlijk geschrokken van de negatieve invloed van al deze voedingsproducten op (het ouder worden van) je huid én je lichaam.

Daarom ben ik blij dat ik sinds een paar jaar mijn huid én mijn lichaam van binnenuit kan ‘herstellen’ door het innemen van aminozuren via een voedingssupplement.

Klik hier voor meer informatie over deze aminozuren.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?