skip to Main Content

5 voedingsstoffen die het verouderingsproces versnellen

Een tijdje geleden schreef ik al een artikel over voedingsstoffen die je extra nodig hebt als je ouder wordt.

Klik hier verder om dit artikel even te herlezen :-)

Vandaag wil ik het even met je hebben over een aantal voedingsstoffen die je best kan vermijden, ze versnellen nl. het verouderingsproces…

Een eerste ingrediënt dat je vanaf nu best van je menu schrapt is suiker.

Grootste probleem hier is heel erg veel voedingsmiddelen jammer genoeg suiker bevatten. Ik denk dan vooral aan frisdranken, ontbijtgranen (verrassend veel zelfs), ketchup, ….  zelfs in salade dressings.

Je eet hierdoor op een dag veel meer – onbewust – suiker dan je zou willen.

Overtollige suikers leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid, daarnaast veroorzaakt het hoofdpijn, waardoor je voorhoofdrimpels extra worden geaccentueerd.

Helaas voor mij staat koffie op nr. 2!

Ik moet dit wel even nuanceren, koffie in kleine hoeveelheden is niet schadelijk, maar veel koffie drinken kan zichtbare huidveroudering in de hand werken.

Koffie dehydrateert het lichaam waaronder je huid kan lijden. Rimpels en zelfs gezichtsvlekken kunnen hierdoor beter zichtbaar worden.

Bovendien heeft (teveel) koffie ook een invloed op je slaap, wat dan weer een gebrek aan rust en dus ook huidveroudering veroorzaakt.

Als je net zoals mij niet zonder je tasje koffie kan, vergeet dan niet om voldoende water te drinken om je lichaam te blijven hydrateren.

Hetzelfde nadeel kan je ondervinden door veel energiedrankjes te drinken.

Koolhydraten leveren wel energie aan je lichaam, maar in je lichaam worden deze omgezet in suikers. Een overvloed aan koolhydraten geven je al snel een vermoeid en uitgeput uiterlijk.

Daarnaast kan je ook zout best vermijden/verminderen. Zout draagt bij aan een hoge bloeddruk, wat op zijn beurt weer hart- en vaatziekten kan veroorzaken.

Door veel zout te gebruiken kan je ook een opgeblazen en vermoeid uiterlijk krijgen.

Tot slot wil ik het hebben over de kunstmatige zoetstoffen die toch ook in veel voedingsmiddelen verwerkt zitten.

Kunstmatige zoetstoffen worden geassocieerd met allerlei problemen, van hoofdpijn tot pijn in de gewrichten en vaak kunnen ze zelfs gewichtsproblemen creëren (terwijl vrouwen ze vaak gebruiken om af te vallen).

Een paar kilo’s extra en de bijhorende gezondheidsproblemen kunnen jammer genoeg ook zorgen voor vroegtijdige huidveroudering.

Wil je weten welke 5 voedingsstoffen je best wel eet om huidveroudering tegen te gaan?

Klik dan zeker hier verder naar het artikel dat ik eerder al schreef :-)

Groetjes,

Amy x

Wil je nog meer doen voor jouw huid?

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert EN ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de “bouwstenen” voor ALLES in ons lichaam en dus onmisbaar.

Dit is het enige product dat ik zelfs meeneem op vakantie en hier lees je reacties van vrouwen die het ook gebruiken. Meer energie, een mooie huid, sterkere nagels, minder haaruitval, een betere verbranding.. zijn zowat de meest voorkomende reacties. Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend