skip to Main Content

5 voordelen van een middagdutje

Ik zeg wel eens tegen mijn kinderen – op weg naar de zwemles, dansles, turnles, oma of opa, … – ‘doe maar even een powernapje’.

Gewoon even een kwartiertje, twintig minuutjes de ogen dicht en een middagdutje doen.

Zelf kan ik het ook af en toe wel gebruiken, zo eventjes, heel eventjes op de zetel liggen ’s middags en wat rusten.

Er bestaat twijfel… Is een powernap of een middagdutje wel/niet goed voor je gezondheid?

Ik zocht het uit:

Een powernap van ongeveer 5 tot maximaal 30 minuten kan erg effectief zijn en een enorme boost geven. Zorg wel dat je je middagdutje niet te laat op de dag doet of langer dan een half uur duurt. De kans dat je ’s nachts minder goed slaapt is dan namelijk groter.

Wat zijn zoal de voordelen van een middagdutje of een powernapje:

Je geheugen wordt er beter van: uit onderzoek blijkt dat wanneer je een middagdutje hebt gedaan, je vervolgens gemakkelijker nieuwe informatie opslaat in je geheugen. Er schijnt na zo’n dutje zelfs sprake te zijn van maar liefst 20% vooruitgang.

Overdag slapen is dus een aanrader als je dingen beter wilt onthouden :-)

Je bent alerter, na een middagdutje ben je weer helemaal fris om er in te vliegen.


Banner Greens


Je bent daarna creatiever: een dutje geeft je geheugen dus een enorme boost.

Afgezien van het feit dat je er alerter door bent en meer door kunt onthouden, zorgt een middagdutje er ook voor dat je creatiever bent. Overdag slapen kan dus een boost geven aan je productiviteit en creativiteit.

Je bloeddruk gaat er van omlaag: een middagdutje zorgt ervoor dat je bloeddruk omlaag gaat, voornamelijk na stressvolle gebeurtenissen.

Het is niet voor niets dat slaaptekort onder andere zorgt voor een verhoogde bloeddruk en hart- en vaataandoeningen vergroot.

Overdag slapen kan dus een positieve werking hebben op je gezondheid en de werking van je hart.

Last but not least: Je stressniveau daalt er door.

Ik ga me deze middag alvast even neerleggen om helemaal zenn wakker te worden ;-)

PS: Zorg er voor dat je middagdutje maximum een half uur duurt, anders wordt je juist heel erg moe (duf) wakker.

Wil je nog meer doen voor jouw huid?

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert EN ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de “bouwstenen” voor ALLES in ons lichaam en dus onmisbaar.

Dit is het enige product dat ik zelfs meeneem op vakantie en hier lees je reacties van vrouwen die het ook gebruiken. Meer energie, een mooie huid, sterkere nagels, minder haaruitval, een betere verbranding.. zijn zowat de meest voorkomende reacties. Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken
close

"Die Beauty Essentials werken dus écht bij haaruitval"

Send this to friend