Content voor Ingelogde Gebruikers

5 voordelen van rauwe groenten

Ik vind de lente-zomer periode altijd gemakkelijker om gezonder te eten.

Het is misschien een heel vreemd excuus, maar tijdens de koudere periodes zegt het eten van een slaatje me weinig, zelfs een glas water vind ik meer passen bij de wat warmere temperaturen dan bij koud winterweer.

Ik zit hier aan lijn laptop met een heerlijk zonnetje over de tafel en over het weiland naast mijn raam, heerlijk.

En… dat geeft me eigenlijk een instant ‘ik ga vandaag een gezonde salade eten’ gevoel (ah ja, want de zomer en de badpakken/bikini tijd komt er weer aan).

Ik eet graag rauwe groentjes en probeer ook altijd heel erg te variëren in mijn slaatjes, ik kuier dan wat door de groenteafdeling in de winkel en improviseer met waar ik op dat moment zin in heb :-)

Wist je dat er volgende voordelen vasthangen aan het eten van rauwe groenten?

Het meest belangrijke voordeel van het eten van rauw voedsel is dat nog alle voedingsstoffen aanwezig zijn.

Door voedsel (meer dan 50 graden Celsius) te verhitten, gaan er een heleboel van deze essentiële stoffen verloren. Vitamines zullen dan bijvoorbeeld met het kookvocht worden weggegooid.

Enzymen gaan stuk

Bij verhitting gaan enzymen stuk waardoor ze hun werk als katalysator van verschillende biochemische processen in je lichaam niet meer naar behoren kunnen doen. Zo zal de vertering van eten niet meer optimaal verlopen.

Bovendien zal je alvleesklier dergelijke enzymen zelf aan moeten gaan maken. Je loopt, door alleen gekookt voedsel te eten, zelfs de kans om tekorten van bepaalde enzymen op te bouwen, ziektes en overgevoeligheid in de hand te werken en het verouderingsproces van je lichaam te versnellen.

Kiemen

Vorig jaar was het eten van kiemen HOT! Overal waar je keek schoten er kiemen uit de grond ;-)

Verschillende auteurs waagden zich aan een (recepten)boek, de aveve-centra werden overspoeld met vragen over kiemen, iedereen ging aan de detox met kiemen, enz…

En dat is niet gek, als je het volgende leest:

Tijdens het kiemproces wordt er een heleboel vitamine C gevormd en stijgt de hoeveelheid vitamine B. Het regelmatig eten van kiemen, bij voorkeur de kiemen van groenten zoals waterkers (lees hierover zeker dit artikel), broccoli, linzen of radijs, zal je gezondheid zeker ten goede komen.

Groene groenten

Groene bladgroente is erg gezond omdat er een heleboel (alkalische) mineralen en vezels in zitten.

Maar deze groene groenten bevatten eveneens veel chlorofyl, een reinigende bouwsteen van je bloed.

Door deze groene groenten te verwerken tot een smoothie versnel je je spijsvertering. Aan een dergelijke smoothie kun je waterkers, peterselie of zelfs spinazie toevoegen.

Klik hieronder voor een paar eerdere artikels over groene smoothies (mét recept) te herlezen.

– Gezonder leven stap 1 – mijn Nutribullet

– Vers geperst sapje voor een gezonde huid

Gefermenteerde groenten

In gefermenteerde groente vind je enzymen die nog meer verbeterd zijn door middel van een fermentatieproces.

Zo is je voedsel al een beetje voorverteerd door de enzymen en kun je het beter verteren. De melkzuurbacteriën in deze groente zijn essentieel voor je darmen.

Rauwe cacao

Ja, écht rauwe cacao.

Bij cacao denk je waarschijnlijk direct aan chocolade die niet in een gezond leefpatroon past. Dus laat die paaseitjes maar gewoon links liggen, deze doen je écht geen goed.

Rauwe cacao zit echter vol met anti-oxidanten en goede vetten.

 

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

Omdat ik heel vaak vragen krijg over huidverzorging op latere leeftijd, heb ik het (gratis) “Stappenplan voor de rijpere huid" gemaakt. Hierin ontdek je hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten.