skip to Main Content

50+ en hoge hakken – gaat dat nog goed samen?

Draag jij graag hoge hakken?

Amerikaans onderzoek toont aan dat bijna driekwart van de vrouwen van vijftig jaar en ouder nog steeds graag hakken draagt.

Terwijl ik me mijn grootmoeder vooral herinner met haar ‘platte sloefkes en instekers’… is deze platte schoen niet langer de keuze van oudere vrouwen.

De oudere vrouw van tegenwoordig kleedt zich het liefst modieus tot ver in de zeventig. Hoge hakken zijn slechts een deel van dit pakket.

Toch vermijden oudere vrouwen de allerhoogste stiletto’s. Het meest populaire model is de nette pump met een klein hakje, die gedragen wordt door 73 procent van de vijftigplussers. Ongeveer 30 procent draagt schoenen met een zeer klein hakje.

Slechts 10 procent van de oudere vrouwen draagt stiletto’s en een kleine 2 procent durft superhoge hakken te dragen. Maar zoals de meeste draagsters van hoge hakken, geven ook oudere vrouwen hun voeten af en toe rust in ballerina’s of platte laarzen.

Maar…

Dat hoge hakken alles behalve een zege zijn voor je lichaam, zal wellicht niemand verbazen.

Volgens een nieuw onderzoek van de Universiteit van Stanford zorgen ze er ook voor dat je gaat lopen als een oudere vrouw.

Volgens de onderzoekers waren de knieën van de vrouwen die op hoge hakken liepen, vaker gebogen wanneer hun voeten de grond raakten.

Hoe zwaarder de vrouwen, hoe groter de druk op hun knieën en hoe meer ze wandelden als een oudere vrouw.

Veel veranderingen die we vaststellen bij een toenemende hakhoogte en een hoger gewicht zijn gelijkaardig aan de veranderingen bij veroudering en bij de ontwikkeling van artrose. Mogelijk zorgt het dragen van hoge hakken er ook voor dat het risico op snelle veroudering van gewrichten en artrose stijgt.

Wist je dat…?

Wist je dat vrouwen bij het vinden van sensationele stiletto’s of geweldige laarzen een hartslag krijgen van wel 120 slagen per minuut? Dat is net zoveel als een intensieve training.

Zou dit dan de reden kunnen zijn waarom zoveel vrouwen een zwakte hebben voor schoenen? ;-)

Bron: Het Nieuwsblad & Fiftytoo

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend