5x voorzichtig zijn met je huid!

Al zeggen we allemaal wel dat we onze huid goed verzorgen en zijn we nog zo voorzichtig met onze huid, je beschadigt hem al snel zonder dat je het door hebt.

Je doet je huid dagelijks best veel dingen aan die ze beschadigen. Zelfs wanneer je eigenlijk denkt dat je goed bezig bent…

En het klopt, zonder dat ik (en jij waarschijnlijk ook) het weet, doe ik onbewust een aantal handelingen per dag – fouten zeg maar – die mijn huid negatief beïnvloeden. Ik som ze hieronder even op:

Je zit te veel aan je huid.

Deze staat bij mij gegarandeerd op één :-( Als ik een puistje zie MOET ik er gewoon aan pulken…

Wanneer je een puistje, bultje of ingegroeid haartje hebt zitten, blijf er dan vooral af. Alleen een dermatoloog zou aan je huid mogen ‘werken’.

Wanneer je er zelf aan gaat zitten krabben, het probeert uit te knijpen of probeert weg te halen heb je grote kans dat je dit compleet verkeerd aanpakt en blijvende schade zoals littekens achter laat. Zonde!

Was je huid voorzichtig én niet te vaak.

Het is héél erg goed dat je je huid wilt reinigen en klaar wilt maken voor de nacht of de volgende dag.

Maar wanneer je je huid te vaak wast of met de verkeerde producten wast zal je huid op den duur gevoelig gaan reageren.

Je huid reageert namelijk bijna direct op wat er op wordt gesmeerd of op aan wordt gebracht. Zorg er dus voor dat je geen harde zeepsoorten gebruikt, maar een zachte, hydraterende gezichtsreiniger. Zo hou je de natuurlijke oliën op de huid in balans.

Doe je dit niet, dan kun je een zeer droge huid krijgen die zelfs kan uitmonden in eczeem en vervroegde veroudering.

 ******************************************************************************************

Banner 4 stoffen

 ******************************************************************************************

Gebruik niet het hele jaar door dezelfde producten.

Het is niet goed voor je huid om het hele jaar dezelfde producten te gebruiken.

Want net zoals je je garderobe aanpast aan de verschillende seizoenen is het ook belangrijk dat je je verzorgingsproducten aanpast aan een nieuw seizoen.

In de herfst moet je meer scrubben dan de voorgaande maanden, zodat je eventuele zonneschade kunt verhelpen.

In de winter is zijn hydraterende producten hét belangrijkste. Ook al gebruik je normaal gezien geen extra hydraterende producten, het is beter voor jou en je huid om bij koude temperaturen uitdroging te voorkomen.

Maak in de lente een grote lenteschoonmaak door je huid regelmatig goed te scrubben. Daarmee haal je de dode, droge huidcellen die zich in de winter vaak ophopen weg.

In de zomer zorg je dat er altijd een SPF op je huid is aangebracht. Ga nooit de deur uit zonder zonnecrème. Zorg er verder voor dat je lichtere producten gebruikt, zodat je huid ondanks de hitte goed blijft ademen.

Scrub… maar met mate!

Zojuist zei ik dat het belangrijk is om je huid goed te scrubben (zeker in de lente en in de herfst), maar overdrijf niet!

Scrubben is goed voor je huid omdat je de laag dode huidcellen verwijdert. Maar doe dit vooral niet elke dag, achter elkaar door. Dan verliest de scrub niet alleen zijn werking, maar je huid kan ook gevoeliger worden en slechter reageren op de scrub.

Kies er dan ook voor om het of om de dag te doen, of om de zeven dagen.

Blijkbaar (ik moet het zelf nog testen) heeft het een heel positief effect op je huid als je zeven dagen lang scrubt en dan weer 7 dagen niet.

Ik hou het voorlopig bij 1 à 2 keer per week. Vooral doen waar jij én je huid zich goed bij voelen!

Tot slot: Rei-nig-je-ge-laat!

Met make-up op slapen staat overal bekend als het slechtste dat je je huid kunt aandoen. En dat klopt!

Want alle bacteriën van je avondje uit én de gewone dag, plus je make-up blijven op je huid hangen.

Voor een keertje is dit heus geen schande, maar maak er geen gewoonte van. Want later, wanneer je huid niet zo elastisch en gezond meer is betaal je de prijs voor je lakse reinigingsritueel.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?