6 redenen om dagelijks tarwegras te gebruiken

Tegenwoordig spreekt bijna iedereen over “superfoods”. Als we langer gezond (en jong) willen bijven, zouden we de hele dag door superfoods moeten eten.

Alhoewel er veel “hype” is over superfoods (en veel van die superfoods niet echt een meerwaarde bieden tov gewoon gezond eten) is tarwegras toch wel een toppertje.

1. Het levert massa’s voedingsstoffen en antioxidanten

Tarwegras is een uitstekende bron van verschillende vitaminen en mineralen. Zo bevat het heel veel vitamine A, C en E maar ook ijzer, magnesium, calcium en aminozuren.

Daarnaast bestaat het uit ongeveer 70% chlorofyl en je weet vast al dat het supergezond is voor ons lichaam? Chlorofyl is onder andere belangrijk om het lichaam te ontzuren en helpt het darmen en lever te zuiveren.

Ook levert tarwegras massa’s antioxidanten, die ons lichaam beschermen tegen celbeschadiging door vrije radicalen (en zo het verouderingsproces vertragen)

2. Kan cholesterol helpen verlagen

Verschillende studies hebben aangetoond dat tarwegras helpt om het cholesterol te verlagen. In één studie kregen ratten met hoge cholesterol dagelijks tarwegras sap te drinken. Hun cholesterolgehalte (LDL, triglyceriden) daalde.

De effecten waren zelfs vergelijkbaar met statines, de medicijnen die voorgeschreven worden bij mensen met een te hoog cholesterolgehalte. Er moet nog verder onderzoek gedaan worden om na te gaan of het effect van tarwegras bij mensen met te hoog cholesterol ook zo gunstig is.

3. Kan helpen bij te hoog bloedsuikergehalte

Een te hoog bloedsuikergehalte is niet gezond en lijdt tot hoofdpijn, dorst, vermoeidheid en later tot diabetes.

Studies op dieren tonen aan dat tarwegras helpt om de bloedsuiker onder controle te houden. In één studie gaven ze ratten met diabetes dagelijks tarwegras sap en merkten dat ze meer enzymes produceerden die nodig zijn om de bloedsuiker te reguleren.

In een andere studie merkten ze dat ratten met diabetes die dagelijks tarwegras kregen, na 30 dagen duidelijk lagere bloedsuiker-waardes hadden.

Ook hier zijn nog meer studies met mensen nodig, maar de resultaten zijn alvast hoopgevend.

4. Helpt bij het verminderen van ontstekingen

Ontstekingen in het lichaam ontstaan doordat ons immuunsysteem reageert op infecties, letsels en verkeerde voeding. Chronische ontstekingen zouden leiden tot kankers, hartaandoeningen en auto-immuunziektes.

Onderzoeken hebben aangetoond dat tarwegras ontstekingen helpt verminderen. 

5. Helpt bij gewichtsverlies

Veel mensen willen enkele kilo’s kwijt en voegen daarom tarwegras toe aan hun gezond eetpatroon. Tarwegras bevat immers thylakoïden, kleine deeltjes die in planten voorkomen en de eetlust verminderen (en zo het afslanken ondersteunen)

6. Gemakkelijk om te gebruiken

Tarwegras is gemakkelijk toe te voegen aan jouw gezond eetpatroon. Je kan tarwegraspoeder mixen in een glaasje water en zo opdrinken.

Omdat tarwegras zo ontzettend gezond is, is het de basis van Greens Power. Naast tarwegras levert het nog 12 andere super ingrediënten: chlorella, spirulina, groenten- en fruitextracten, enzymencomplex uit gefermenteerde rijst, een vezelcomplex, probiotica, policosanol, acerola, groene thee, vitis vinifera en ginseng.

1 schepje Greens Power levert even veel voedingsstoffen als 5 tot 6 porties groenten en fruit.

Alles in één drankje. Gewoon een schepje in een glas water, even goed roeren en opdrinken. Geen dure juicer nodig, geen afwas of opruim achteraf. Handig en snel.

Heb je interesse om Greens Power te gaan gebruiken, klik dan hier om een voorraadje in huis te halen

Groetjes,
Amy

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?