6x voedsel voor een jongere huid!

Of we het leuk vinden of niet – de meningen zijn verdeeld – ouder worden hoort nu eenmaal bij het leven, het daarbij horende verouderingsproces ook én dat heb je niet in de hand.

Of toch wel… een beetje toch :-)

Door het eten van een aantal voedingsmiddelen:

1. Water!

Ok ok, ik weet het, water eet je niet, maar toch: ik vind dat dit hier gerust op een eerste plaats mag staan in de strijd tegen huidveroudering!

Een gebrek aan water zorgt voor een uitgedroogde huid die er dof en futloos én dus ouder uitziet! Want een droge huid is énorm vatbaar voor fijne lijntjes en rimpels.

Hoe weet je of je te weinig water drinkt? Klik hier voor meer info.

2. Zalm

Zowel zalm als alle andere vette vissen (tonijn, forel, garnalen, …) zijn een uitstekende bron van carotenoïden en bevatten anti-oxyderende en photoprotective eigenschappen.

Zalm bevat ook hoge concentraties vitamine D en omega-3 vetzuren die allemaal UV-bescherming bevorderen, hydratatie en herstel van de huid in de hand werken.

3. Chocolade

*vreugdedansje* – chocolade eten en een mooiere en jongere huid verkrijgen: ik ben fan!

Veel vrouwen denken dat chocolade acné veroorzaakt, maar dat is een misverstand!

Maar niet zomaar iedere chocolade is ok, zorg dat de chocolade voorzien is van minimum 75% cacao. Chocolade zit vol met antioxidanten en polyfenolen die wonderen doen voor  de uitstraling van je huid.

De regel is: Hoe donkerder hoe beter!

Lees hier meer over ‘Goede chocolade vs. slechte chocolade’.

4. Donkere bladgroenten

Spinazie bijvoorbeeld zit bomvol vitamine E, C en beta-caroteen. In dit opzicht is spinazie ideaal voor het vertragen van het verouderingsproces van de huis. Spinazie helpt ook je huid te beschermen tegen UV-stralen!

Iedere dag een handvol spinazie eten helpt je alvast goed op weg. Je kan het in salades, smoothies of soepen heel gemakkelijk verwerken :-)

In principe zijn alle donkere bladgroenten hiervoor goed.

5. Avocado’s

Heerlijk! Avocado’s zou ik dagelijks kunnen eten, maar je kan het ook in een masker verwerken. Ze zitten nl. behoorlijk vol met essentiële vetzuren zoals omega 3, allerlei vitamines en mineralen.

Over de goede werking van avocado’s schreef ik eerder al dit artikel (mét recept!).

6. Kurkuma

Kurkuma is een krachtige antioxidant die ontstekingen helpt te onderdrukken, de staat van je huid kan verbeteren en zo voor een fantastische uitstraling zorgt.

Dat kan je op verschillende manieren doen, lees hieronder meer daarover:

Dat gezegd zijnde:

Voeding is een eerste stap om het verouderingsproces te vertragen. Zorgen dat jouw lichaam voldoende ‘bouwstenen’ heeft om een strakke en mooi verzorgde huid te produceren, is een tweede stap.

Eentje waarbij Beauty Essentials je enorm gaat helpen. Meer info via deze link.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?