Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

7 dingen die te veel energie van je vragen

Gisteren schreef ik een artikel over 5 voedingsmiddelen die je meer energie geven.

Wat kreeg ik daar leuke reacties op, zowel op mijn Facebookpagina als via mail.

Blijkbaar is het een onderwerp dat wel leeft onder vrouwen: ‘weinig energie hebben’ en waar toch nog heel wat vragen over zijn.

Daarom heb ik besloten om er vandaag nog een artikel over te schrijven, vanuit een andere hoek. Vandaag bespreek ik kort een aantal dingen die stiekem veel energie van ons vragen, zonder dat we het goed en wel beseffen.

Dagelijks gebruiken we onze energie voor negatieve dingen, terwijl we deze eigenlijk beter positief kunnen gebruiken. Terwijl we deze energie veel beter positief kunnen gebruiken. Natuurlijk zijn dit uitzonderlijke omstandigheden waar wij nu even niet onder uit komen (en het is voor een goed doel).

Maar zelfs in het gewone dagelijkse leven zijn er iedere dag wel externe én interne factoren die invloed kunnen hebben op je energieniveau, waardoor je motivatie en productiviteit verminderen en je humeur slechter wordt.

Iedereen heeft energie, dat is een feit.

Hieronder geef ik je een opsomming van 7 dingen die ons kunnen beroven van onze energie. Je zou ze dus best vermijden. Als je dit probeert, zal je vanzelf merken dat je een positiever gevoel hebt én dus ook meer energie :-)

Betaal je rekeningen op tijd!

Niets zo vervelend als de rekeningen zich zien opstapelen… en ze dan allemaal in één keer te moeten betalen! Daarnaast is het voor onze gemoedsrust héél belangrijk te weten dat we niemand meer iets verschuldigd zijn.

Ok, het is niet altijd even makkelijk, maar probeer je rekeningen direct te betalen als ze binnen komen. Of… stel het via je bank app in op de datum dat ze betaald moeten worden, zodat het bedrag automatisch én op tijd van je rekening gaat. Jij kan de rekening meteen klasseren en de ‘schuldeiser’ krijgt zijn rekening netjes op tijd betaald.

Hou je aan je beloftes!

Beloftes, hoe klein ze ook zijn, kunnen een aanzienlijke waarde hebben voor de mensen aan wie je de belofte hebt gemaakt. Door je aan je beloftes te houden wordt je een beter mens, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Heb je het vaak moeilijk om je beloftes na te komen? Vraag jezelf dan eens af hoe dat komt? En bekijk voor jezelf hoe je deze situaties kan vermijden. Als je iets echt niet wilt doen, of eigenlijk al op voorhand weet dat je je belofte niet kan nakomen, zeg je beter meteen ‘nee’ dan achteraf iemand (inclusief jezelf) te moeten teleurstellen.

Zorg voor je gezondheid!

Eigenlijk zou dit op nummer 1 moeten staan.

Als we niet goed voor ons lichaam en onze gezondheid zorgen kunnen we op andere gebieden ook niet optimaal presteren. Om met zoveel mogelijk energie de dag door te komen is het ook belangrijk om af en toe rust te nemen.

Blijf uit de buurt van negatieve mensen!

Mensen die – zoals ik vaak zeg ‘energie vreten’ – en alleen maar klagen, over problemen praten, negatief zijn, … laat je beter los. Ik denk dat ieder mens zelf in staat is om te herkennen welke mensen een positief en welke mensen een negatief effect op je hebben.

Ook iemand die jaloers op je is, laat je best gewoon los.

Als iemand op zoek is naar een bak om hun afval in te gooien, zorg dan dat dit niet jouw geest is.

Gooi weg, ruim op en organiseer

(mijn man gaat me ein-de-lijk gelijk moeten geven)

Er is niets dat meer energie van je vergt dan een rommelig huis, of een wanordelijke werkruimte vol met dingen die je eigenlijk niet nodig hebt.

Van materiële tot emotionele spullen, het is belangrijk dat je alles wat je niet meer nodig hebt weg doet. Op deze manier kan je alles wat voorbij is, ook effectief achter je laten.

Accepteer wat je niet kan veranderen!

Soms is het gewoon beter om dingen waar je niets of weinig aan kan veranderen te accepteren, dan om er energie te blijven insteken, zonder ooit het effect te bereiken dat jij voor ogen hebt. Accepteren wil niet zeggen dat je je overgeeft, maar wel dat je je aanpast en op zoek kan gaan naar nieuwe mogelijkheden.

Misschien wel de moeilijkste uit het lijstje, daarom ook als laatste…

Vergeef!

Laat een situatie die je pijn bezorgt, boos of verdrietig maakt gewoon los. Een van de grootste bronnen van onze energie zijn onze emoties en hoe we hiermee omgaan.

Het is een feit dat we in ons leven soms in situaties komen die ons veel boosheid, pijn, bitterheid en zelfs angst bezorgen en waar we ons moeilijk overheen kunnen zetten. Wanneer je echter beslist om deze gevoelens niet te voeden en je langzaamaan begint te vergeven, zal je uiteindelijk zien dat je de juiste keuze hebt gemaakt en je veel beter voelen!

Extra!

Ik moet me voorgaande zaken ook vaak ‘verplichten’ en ik vind ze niet altijd even gemakkelijk om vol te houden. Waar ik dan wél extra aandacht aan besteed en goed kan volhouden, is het drinken van mijn dagelijks glaasje Greens.

Het is een 100% natuurlijke ‘mix’ van 12 superfoods (waaronder groene thee, gerstegras, chlorella, spirulina, anti-oxidanten uit rode wijn, ginseng, acerola,..) die een bom aan vitaminen, mineralen, vezels, enzymen, probiotica en sporenelementen bevat.

Een glaasje Greens geeft natuurlijke energie en stimuleert de interne reiniging van ons lichaam.

Als je interesse hebt om Greens in huis te halen, kan dat via deze link.

Groetjes,

Amy x

 

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy