shop

account

zoeken

7 fouten die je maakt bij het aanbrengen van je dagelijkse verzorging

Huidverzorging is essentieel voor iedere vrouw, dat hoef ik je niet meer te vertellen.

We gebruiken dagelijks verschillende producten zoals dagcrème, nachtcrème, regelmatig een scrub of peeling, speciale gezichtsreinigers en hydraterende crèmes.

Maar wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat je ook foutjes kunt maken tijdens het aanbrengen van je dagelijkse verzorging.

En door deze (onbewuste) fouten, heeft het aanbrengen vaak amper nut.  Je leest het goed – er is een kans dat je al je crèmes voor ‘niets’ hebt aangebracht.

Fout 1 = je wrijft te hard!

Wrijf het product niet té hard op je gezicht. Je huid is een gevoelig orgaan. Wanneer je te hard wrijft kan deze gevoelige huid gaan irriteren. Best dep je je crèmes op je gelaat.

Ik geef het toe, het is even wennen en in het begin zal je terug willen overstappen op ‘wrijven’, maar geef het even tijd en je zal de verbeteringen aan je huid zien.

Fout 2 = je brengt te veel aan!

Je hoeft je gezicht niet te laten verdrinken in crème. Te veel crème verstopt namelijk je poriën en laat je achter met een vet aanvoelende huid. Dat willen we niet!

Onderstaande foto vond ik op de website van Ici Paris XL, zo weet je altijd hoeveel je van welk product nodig hebt:

  • Dagcrème = 2 koffiebonen
  • Reinigingsgel = 1 hazelnoot
  • Oogcrème = 2 pijnboompitten
  • Serum = 1 maïskorrel
  • Nachtcrème = 1 blauwe bes
  • Masker = 1 kerstomaat

Fout 3 = je laat het product niet voldoende inwerken!

Ga na het aanbrengen van je dagcrème niet dadelijk verder met het aanbrengen van je make-up. Zorgt dat je crème eerst goed geabsorbeerd wordt in je gelaat voordat je verder gaat met de rest van je routine.

Fout 4 = je vergeet je nek én decolleté!

Je nek en je decolleté zijn de plaatsen waar rimpels vaak het eerst zichtbaar worden. Dit betekent dat het belangrijk is om beide goed te beschermen. Breng je crème ook deppend aan op je nek, keel en je decolleté.

Fout 5 = je vergeet je ogen!

Nog een belangrijk iets dat we vaak vergeten: het gebied rondom je ogen. Ik vergeet dit ook vaak, ik veeg (vanaf nu dep) mijn crème over mijn heel gelaat maar laat ongeveer een cm rond mijn ogen ‘droog’.

Dit mag je zeker niet vergeten! Gebruik liefst een crème voor de extra gevoelige huid omdat de huid rondom je ogen dunner én dus ook gevoeliger is.

Fout 6 = je vergeet de etiketten te lezen!

Ik heb het al vaker gezegd, maar ik blijf trouw aan mijn natuurlijke verzorgingsproducten. Ze bevatten immers géén synthetische toevoegingen die de huid onnodig kunnen prikkelen.

Ik vind het belangrijk voor jezelf en voor je huid dat je natuurlijke producten gebruikt, vooral voor je dagelijkse verzorging is het belangrijk dat je een crème gebruikt zonder ftalaten en parabenen.

Het is zo belangrijk dat je etiketten leert lezen als het aankomt op je dagelijkse verzorging. Hierover schreef ik een tijdje geleden al onderstaand artikel, zeker de moeite waard om eens te herlezen!

‘Weet jij wel wat je op je gezicht smeert?’

Daarom ben ik het afgelopen jaar druk in de weer geweest om in samenspraak met huidspecialisten een eigen voedende dagcrème te ontwikkelen, op basis van 100% natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie, macadamia olie, avocado olie, vitamine E, zonnebloemextract, aloë vera gel, geranium olie en rozenolie ♥

Meer informatie over de werking van deze natuurlijke ingrediënten kan je hier vinden.

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag