7 signalen dat jouw lichaam een detox kan gebruiken

Als je je op dit moment niet 100% voelt en het gevoel hebt dat het allemaal wat beter zou moeten, lees dan even verder…

Want het ligt waarschijnlijk niet (alleen) aan “de leeftijd” maar ook aan het feit dat er zich teveel afvalstoffen in jouw lichaam hebben opgestapeld.

Hoe kan je weten dat jouw lichaam een detox nodig heeft, vraag je?

Wel, er zijn een aantal signalen die hier op wijzen:

1. je bent heel vaak moe…

Slaap je 8 uur per nacht maar sta je toch vermoeid op? Toxische stoffen leggen een zware extra belasting op ons lichaam, wat kan leiden tot bijnieruitputting.

2. …maar toch slaap je slecht

Bij stress wordt het hormoon cortisol vrijgegeven. Teveel cortisol zorgt er voor dat je moeilijk kan (in)slapen. Teveel toxische stoffen in ons lichaam zorgt voor een stressreactie, waardoor je moeilijker en slechter slaapt.

3. je hebt onverklaarbare hoofdpijnen

Onverklaarbaar hoofdpijn (en moeite om je te concentreren) kan een signaal zijn dat er teveel zware metalen, artificiële geur-, kleur- of smaakstoffen, aspartaam en bewaarmiddelen in ons lichaam aanwezig zijn.

4. jouw humeur gaat op en af

Stoffen die niet in ons lichaam thuis horen, zorgen er voor dat onze hormonen (en daarmee ons humeur) op en af gaan. Als je vaak prikkelbaar bent en stemmingswisselingen hebt, is het tijd voor een detox kuur.

5. je hebt een slechte lichaamsgeur

Zweten is een manier van ons lichaam om afvalstoffen uit te scheiden. Een slechte zweetgeur kan wijzen op het feit dat jouw lichaam moeite heeft om de afvalstoffen af te voeren.

6. je kan moeilijker naar het groot toilet

We zouden dagelijks naar het groot toilet moeten gaan. Dit is de natuurlijke manier van ons lichaam om afvalstoffen af te voeren. Wanneer dit niet dagelijks gebeurt, komen schadelijke stoffen opnieuw in ons bloed terecht. Meer water drinken en meer vezels eten, is de eerste stap om jouw stoelgang te verbeteren.

7. je raakt amper kilo’s kwijt, ook al doe je moeite

Raak je geen kilo’s kwijt, ook al doe je echt wel inspanningen? Je let op jouw eten, neemt regelmatig lichaamsbeweging maar als je na enkele weken op de weegschaal gaat staan is het resultaat bedroevend.

Klinkt dit bekend?

Sommige vrouwen denken zelfs dat er iets mis is met hun lichaam.

In 99% van de gevallen is er helemaal niets mis met jouw lichaam maar moet je het gewoon een handje helpen met een detoxkuur. Daarna ga je merken dat het allemaal veel vlotter gaat.

En dan dat gevoel dat je hebt als je die “oude” broek aantrekt en ze blijkt te groot geworden… ;-)

Als je jezelf herkent in meerdere van de punten hier boven, is het tijd voor een detox. De veiligste (en gemakkelijkste) manier is door dagelijks een glaasje Greens te drinken, aangevuld met minstens 1,5 liter water om de vrijgekomen afvalstoffen snel uit jouw lichaam te exporteren. Daarnaast natuurlijk gezond eten en dagelijks beweging.

Als je klaar bent om jouw gezondheid (en dieetinspanningen) een “boost” te geven, klik dan hier en haal een verpakking in huis.

Groetjes,

Amy


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy