skip to Main Content

7 tips om je voeten ‘sandalen-klaar’ te krijgen

Vandaag vertrekken we dan eindelijk op vakantie. De perfecte timing als ik het weer hier bekijk vanmorgen!

Eindelijk ook tijd voor mijn sandalen uit de kast te halen – want die heb ik hier nog niet veel kunnen dragen…

Maar… in platte sandalen horen natuurlijk wel mooie, verzorgde voeten. Daarom, vandaag 7 tips om je voeten klaar te maken voor de topper van deze zomer: de sandaal!

1. Was je voeten elke dag, liefst ’s avonds. Zoek hiervoor een aangepaste, frisse zeep. Dagelijks hydrateren is niet enkel goed voor de huid, maar ook op langere termijn zullen je voeten hier een voordeel uithalen.

2. Je kan natuurlijk je voeten ook onder handen laten nemen door een professional. Zo is een pedicure aan het begin van de zomer eigenlijk nooit een slecht idee.

Ik doe dit vanaf april (ongeveer) elke 6 weken, de schoonheidsspecialiste kan ten eerste overal veel makkelijker bij dan dat jij dat moet doen, ze werkt alle eelt weg, kijkt uit naar irritaties, verzorgt je nagels én je krijgt er vaak een heerlijk verfrissende massage bij ;-)

Stiekem wrijf ik dan de hele dag over mijn voeten, zoooooo heerlijk zacht!

Je kan dit natuurlijk ook zelf doen. Verwijder eelt bijvoorbeeld met behulp van een puimsteentje. Met een puimsteen verwijder je dode huidcellen van je voeten maar ook van je ellebogen en knieën.

Doe dit echter voorzichtig! Er moet wel wat eelt op je voeten blijven zitten als beschermlaag. In plaats van een puimsteentje kan je ook kiezen voor een eeltrasp of eeltvijl.

Ik ken nog een heel simpel én fijn trucje waar je (snel) zelf een goede pedicure mee kan uitvoeren!

Waarschijnlijk heb je het al in de kast staan, het hulpje voor zachte en verzorgde voeten: mondwater.

Klik hier verder naar het artikel ‘Deze pedicuretruc werkt écht’ dat ik een tijdje geleden al schreef.

3. Hou de nagelriemen netjes. Neem dit deel van de nagels niet onderhanden met een pincet, maar kies eerder voor een product dat zich specifiek richt op het herstellen en voeden van deze zone.

4. Gebruik dagelijks een voetcrème of lotion. Een crème die zich bijvoorbeeld specifiek richt op het voeden en verkoelen van de voeten brengt de voeten tot rust na een warme dag. Eventueel kan je ook een crème voor de droge huid hiervoor gebruiken.

Bovendien krijgt de buitenste laag zo geen kans om te verharden. Als het even kan, breng dan ’s avonds voor je naar bed gaat een lekkere, dikke laag voedende crème aan. Sokken erover en lekker een nachtje in laten werken. Als je ’s ochtends wakker wordt, zullen je voeten heerlijk zacht aanvoelen.

5. Voetbadjes – klinkt als muziek in de oren! Er is tijdens de zomer niets heerlijker dan dit. Bovendien zorgen wisselbaden (koud en warm water) voor een goede bloeddoorstroming in de voeten en dat zorgt ervoor dat je meteen ook voeten hebben die gezond zijn. De huid van de voet zal hierdoor ook soepel blijven.

Doe in een kom met warm/lauw water wat badzout of een bruistablet voor je voeten. Laat je voeten een minuut of tien weken, zodat het eelt zacht kan worden. Scrub vervolgens je voeten met een scrubhandschoen of scrubgel. Zo verwijder je niet alleen de dode huidcellen, je voeten worden ook nog eens lekker zacht. Spoel na het scrubben je voeten goed af en droog ze af.

6. Loop op je blote voeten. Niets gezonder dan dit :-)

7. Tot slot mag de nagellak op je teennagels niet ontbreken! Onze tenen krijgen dat ‘extraatje’ waardoor ze zeker gezien mogen worden.

Ziezo, nu zijn jij en je voeten alvast klaar voor de zomer!

Meer energie en minder zin in zoet?

Greens Power is een “Superfood blend” met chlorella, gerstegras, spirulina, extracten van groenten en fruit, enzymen, vezels, probiotica, policosanol, acerola, Siberische ginseng en groene thee.

Dagelijks een glas ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam, vermindert zin in zoet, draagt bij aan een gezonde Ph-waarde, spijsvertering en darmflora en biedt massa’s energie. Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x