7 trucjes om veel voorkomende ‘schoenproblemen’ op te lossen

Het mooie warme weer is bij mij altijd een uitnodiging om mijn schoenenkast eens onder handen te nemen en ervoor te zorgen dat al mijn schoenen en sandalen er weer piccobello uitzien voor de zomer :-)

Vrijwel meteen kom ik uit bij een fantastisch paar schoenen dat nog gloednieuw in de kast staat te pronken en dan rijst weer de vraag:

‘Waarom draag ik deze schoenen niet?’

Na één dag weet ik het weer: ik glijd er constant op uit, of ze knellen toch te zeer aan mijn hiel of tenen, …

Heb jij ook zo’n paar in de kast staan? Zonde toch!

Vandaag deel ik een paar tips voor veel voorkomende ‘schoenproblemen’. Zo kan jij vanaf nu ieder paar aan doen wanneer en waar je het wilt :-)

1. Schuren maar!

Het klinkt misschien gek, maar als je constant uitglijdt op je schoenen, schuur dan even de onderkant wat op. Gedaan met genante uitschuivers.

2. Pijnlijke tenen?

Ben je bang dat je schoenen pijn gaan doen als je je hakken aan wilt doen naar een feest? Dat kan je heel gemakkelijk oplossen door je 3e en 4e teen van je voeten (steeds geteld vanaf je grote teen) aan elkaar te plakken met een stukje Leukoplast (of een ander soort pleister).

Zo ontlast je de zenuw die precies tussen deze twee tenen doorloopt. Dit is nl. de zenuw die de pijn veroorzaakt wanneer je een tijdje op hakken loopt.

Niet zeker hoe het moet? Bekijk dan onderstaande video:

3. Vervelende luchtjes?

Ruiken je schoenen niet meer zo fris na een dagje actief stappen? Leg dan ‘s avonds ongebruikte theezakjes in je schoenen en laat dit zo een nachtje staan. Je zal verbaasd zijn over het resultaat.

4. Piepende geluiden

Maken je schoenen van die énorm vervelende piepgeluiden? Strooi dan wat babypoeder in je zool. Als het kan, mag je dit zelfs onder de eerste laag van de binnenzool doen. Het ruikt niet alleen heel erg lekker, het gepiep is ook verdwenen.

5. Zitten je schoenen te strak?

Doe een paar ijsblokjes in een plastic zakje en leg dit in je schoenen. Haal het er pas uit nét voor je ze gaat dragen. De koude helpt ook nog eens tegen krampen.

6. Hakken inlopen

Als je je nieuwe schoenen (hakken) wilt inlopen kan je dat doen door een dikke sok aan te trekken. Op de plekken waarvan je denkt dat ze pijn zullen gaan doen zet je een warme föhn. Hierdoor vormt het leer zich naar jouw voeten.

Herlees ook zeker dit artikel dat ik naar aanleiding van de feestdagen schreef over het inlopen van hoge hakken.

7. Duurzaamheid

Wil je dat je favoriete paar schoenen lang mee gaat. Dan verzorg je ze ook best goed. De eerste stap is om ze gewoon in de schoenendoos te bewaren. Hierdoor worden ze minder snel vuil of beschadigd door andere dingen in de kast en liggen ze altijd droog op hun plek.

Plus – je hebt meteen een mooi overzicht van al je schoenen :-)


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te verbeteren