skip to Main Content

8 simpele tips om hooikoorts te verminderen

Ik begin het zo hier en daar al te merken… het hooikoortsseizoen komt er weer aan!

Het wordt stilaan mooier weer, het zonnetje begint wat meer te schijnen én de lucht wordt droger.

Ik kijk er enorm naar uit… Maar de jeukende ogen, loopneus en niesbuien door de graspollen – daar heb ik liever wat minder last van!

Met deze 8 tips op margriet.nl kan je de klachten van hooikoorts al heel wat verminderen.

Maar er is meer dat je kan doen – blijvend een oplossing zoeken voor je hooikoortsklachten!

Vroeger had ik extreem last van mijn hooikoorts, écht, ik haatte de zomer! Gezellig buiten tafelen op ons terras met vrienden was een echte no-go! Gaan fietsen met de kinderen? Ik hoefde er niet eens aan te denken! Mijn man die het gras afdeed? Dan moest ik zorgen dat ramen en deuren de hele dag dicht bleven. Zelfs met mijn raam open slapen in de zomer ging gewoon niet.

Totdat ik voor mijn astma (ja daar had ik ook erg last van) in behandeling ging bij een kinesie-therapeut – Philippe Claes in Lommel – gespecialiseerd in Manuele Neuro-Immuun Therapie of MN-IT.

Dit is een methode die slechts een handvol therapeuten in België beheersen en ik ben énorm blij dat ik er bij uitgekomen ben.

Sinds een jaar of vijf ben ik bij hem in behandeling, waarbij de eerste 5 behandelingen elkaar redelijk snel opvolgden.

Mijn man was in het begin erg sceptisch, maar ook hij merkte al na één behandeling dat ik veel beter/dieper kon ademhalen. Het oppervlakkig ademhalen was al voor een stuk verdwenen.

Tijdens één van mijn eerste behandelingen was ik in gesprek met de therapeut en toen kwam mijn hooikoorts ter sprake.

Daar kon hij mij ook vanaf helpen!?

Misschien een woordje uitleg:

Schermafbeelding 2015-03-27 om 08.57.15Het principe start eigenlijk met een beenlengteverschil, daar heb ik last van, niet veel – maar het is er wel.

Mijn lichaam heeft dit verschil automatisch willen compenseren, waardoor er een scheefstand van mijn ruggengraat is ontstaan.

(Zie foto hiernaast voor mijn lichaamsscan van vorige maand)

Mijn lichaam kan deze scheefstand zelf onvoldoende compenseren en hierdoor zijn er blokkades ontstaan, waaronder ook plaatsen waar er een verminderde beweeglijkheid is in de gewrichten.

Deze verminderde beweeglijkheid op bepaalde specifieke plaatsen, en dan vooral in de wervelkolom en bepaalde ribgewrichten, zorgt er voor dat zenuwkernen te veel of te weinig worden geprikkeld.

Overprikkeling kan dus leiden tot onevenwicht in het autonoom zenuwstelsel en kan zo het immuniteitssysteem ‘in de war’ brengen.

Hierdoor ontstaan oa. allergieklachten met overdreven reacties op allerlei zaken zoals pollen, dieren, voedingsmiddelen, etc, …

De Manuele Neuro-Immuun Therapie of MN-IT is een manueel therapeutische methode die deze blokkades, veroorzaakt door een beenlengteverschil, aanpakt en de verstoorde keten terug in evenwicht brengt.

Daardoor is het autonoom zenuwstelsel niet meer onderhevig aan een abnormale overprikkeling, waardoor de allergieklachten sterk afnemen.

Door de demping van de overdreven reacties zullen zo de allergieklachten zoals niezen, tranende ogen enz… verminderen/verdwijnen – juist omdat door het wegwerken van de blokkades andere zenuwbanen die een overprikkeling geven ook zullen verdwijnen.

Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar ik heb mijn best gedaan om de ‘technische praat’ zo normaal mogelijk te formuleren.

Ik vind dit zooooooo belangrijk om te vermelden, juist omdat ik er zo goed mee geholpen ben.

2 tot 3 keer per jaar breng ik een bezoekje aan mijn therapeut (Philippe Claes in Lommel) voor een – zoals hij het zo elegant noemt – onderhoud.

Sommige patiënten brengen slechts jaarlijks een bezoekje, maar omdat mijn klachten heel erg waren ben ik beter geholpen met 2 à 3 keer te gaan.

Extra pluspunt – de 5 soorten medicatie en puffers die ik dagelijks 10 jaar lang heb ingenomen mag ik gelukkig achterwege laten.

Meer weten over deManuele Neuro-Immuun Therapie of MN-IT – klik dan hier verder!

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x