8 tips om haarlak net iets anders te gebruiken

In de zomer krijg je vaak bij aankoop van je favoriete haarlak een klein (reis)busje haarlak gratis. Handig voor op vakantie, maar ik gebruik het eigenlijk het hele jaar door als SOS-redmiddel.

Haarlak is namelijk niet alleen handig om je kapsel mee in model te brengen en te houden, het is ook een prima eerste hulp bij vervelende (kleding)ongemakken.

Heb je een kleine ladder in je panty?

Ik dacht vroeger altijd dat alleen nagellak helpt om te voorkomen dat de ladder groter wordt? Haarlak is hierbij ook een wondermiddel. Gewoon even op de ladder spuiten en klaar.

Heb je een (spijker)broek met een rits die alsmaar vanzelf opengaat?

Spuit dan wat haarlak op de tandjes van de rits. Zo zakt de ritssluiting niet meer naar beneden.

Heb je wel eens last van statisch haar?

Een manier om dit te voorkomen is om de kledingstukken die statisch haar veroorzaken in te sprayen (te benevelen) met haarlak, pas wel op met de hoeveelheid want op een dunne stof kunnen er anders vlekken ontstaan.

Ook kun je haarlak op je borstel sprayen en het dan borstelen, op deze manier wordt je haar tijdelijk minder statisch.

Kleine pluisjes op je kleding?

Natuurlijk kun je een kledingroller of een pluizentondeuse gebruiken om kleine stofjes en pluisjes van je kleding te verwijderen, maar haarlak werkt ook. Spuit wat lak op een oude lap stof en wrijf deze over je kleding. Alle stof verdwijnt in een mum van tijd.

Deze tip werkt ook perfect als je favoriete huisdier vaak haren verliest. Spray way haarlak op een tissue en veeg zo de dierenharen van je kleding en/of je meubels.

Geen insectenspray in huis?

Even geen insectenspray in huis, maar wel last van vervelende rondvliegende beestjes? In dat geval kun je haarlak gebruiken in plaats van insectenspray, haarlak is minder giftig en ruikt daarnaast meestal ook wat aangenamer.

Heb je jouw haren thuis geverfd en per ongeluk op de wastafel of andere meubels in de badkamer geknoeid?

Ook hier komt de haarlak van pas! Spray de vlekken haarverf in met een flinke hoeveelheid haarlak en ga er dan met een doekje overheen.

Deze tip werkt ook voor haarverf vlekken in kleding, spray de vlek goed in en laat deze drogen. Was de kleding daarna in de wasmachine. Ook bij inktvlekken helpt haarlak, spray wat haarlak op de vlek en borstel de vlek er met bijvoorbeeld een oude tandenborstel uit.

Tot slot is er nog een make-up tip – alhoewel ik deze zelf nog nooit heb uitgetest blijkt het wel te werken…

Om ervoor te zorgen dat je make-up echt de héle dag goed blijft zitten, doe je het volgende: spuit één keer, vanaf hoog boven je hoofd, haarlak op je gezicht – hou hierbij wel je ogen en mond dicht! Hiermee zou je make-up er ‘s avonds nog net zo mooi uitzien als vlak na het opbrengen?!

Haarlak komt in dit opzicht ook van pas bij creatieve dingen zoals tekenen of verven – als beschermend laagje.

Wanneer je bijvoorbeeld een tekening hebt gemaakt met potlood, verf of houtskool wil deze nog weleens uitlopen, om dit de voorkomen kun je er aan het einde een laag haarlak overheen sprayen.

Dit geld ook voor bijvoorbeeld geverfde beeldjes of andere objecten, ook hier zorgt haarlak voor een beschermend laagje zodat de verf minder snel afbladdert.

Heb jij nog andere tips om je haarlak iets alternatiever te gebruiken?

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?