8 tips voor mooie handen en nagels

Handen vallen op. Als je er goed, verzorgd én jonger uit wilt zien horen mooie handen en verzorgde nagels er zeker bij.

Wist je dat je handen als eerste verraden hoe oud/jong je bent? Als je je handen doorheen de jaren niet goed verzorgt, zullen ze er snel oud gaan uitzien.

En dat is redelijk logisch, je handen worden blootgesteld aan werkelijk alles en toch vergeten we deze vaak extra te verzorgen…

1. Jonge handen

Producten die je gebruikt om je gezicht te beschermen en te verzorgen kun je ook heel goed voor je handen gebruiken. Zo vangt de huid van je handen misschien nog wel meer zon dan je gezicht. Door je handen ook goed te verzorgen en te beschermen kun je je handen er jonger uit laten zien. Een handige tip is om na het insmeren van je gezicht met welk middel dan ook, de achtergebleven crème op je handen op de bovenkant van je handen te smeren.

2. Bescherm je handen

Door het dragen van handschoenen als je schoonmaakproducten gaat gebruiken, voorkom je dat je handen uitdrogen en zijn natuurlijke beschermende stoffen verliest. Ook bij het werken in de tuin zijn handschoenen geen overbodige luxe.

3. Kies je kleur nagellak zorgvuldig

Jonge handen kunnen elke kleur nagellak wel verdragen Worden je handen wat ouder dan is het misschien mooier om wat zachtere, lichte kleuren te kiezen. Hierdoor vallen bruine vlekjes en dunner wordende huid minder op. Door felle kleuren vestig je er juist de aandacht op.

4. Methionine

Aminozuren zijn belangrijk voor gezond haar, huid en sterke nagels. Heb je vaker last van breekbare nagels dan zou je een supplement kunnen nemen. Een supplement dat ik al sinds jaar en dag gebruik voor mijn huid én sterkere nagels is Beauty Essentials.

Klik hier als je meer wilt weten over Beauty Essentials en aminozuren.

5. De lengte van je nagels

Naarmate je ouder wordt, is het mooier de lengte van je nagels niet te lang te laten. Korte nagels verzachten gezwollen aders en uitstekende knokkels. Als je het witte gedeelte van de nagel niet langer dan een 2,5 – 3 mm houdt is dat mooi.

6. Vijl je nagels in één richting

Het is beter voor je nagels als je je nagels in één richting vijlt en niet heen en weer zoals je een zaag beweegt. Je nagels blijven zo sterk en zullen minder snel breken of scheuren.


banner-annemie-groot-nagels-afgebroken-vermagerd


7. Verzorg je nagelriemen

Je nagelriemen hebben een functie. Ze beschermen je tegen infecties door bacteriën tegen te houden. Het is dus niet goed om je nagelriemen te veel te verwijderen. Je kunt ze het beste weken in een badje van lauw water of insmeren met wat olijfolie en ze dan wat terugduwen.

8. Handcrème – altijd én overal

Je handen hebben in de loop van de dag best wat te verduren. Ze worden vaak nat en je wast ze regelmatig met zeep. Het is daarom geen overbodige luxe om wat handcrème in je tas, in de la van je bureau in je auto en waar dan ook te bewaren. Als je er dan een gewoonte van maakt om je handen op ieder verloren ogenblik even in te smeren, dan blijven ze goed gehydrateerd. Het hoeft geen dure crème te zijn. Crèmes op basis van vaseline werken prima.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?