8 voedingsmiddelen die je perfect als anti-aging kan gebruiken!

Zowat een jaartje geleden ben ik beginnen merken aan mijn huid dat ik ‘ouder’ word. Ik voelde mijn huid veranderen en wist eigenlijk niet goed waar dit aan toe te wijzen.

Op wat acné na had ik eigenlijk nooit huidproblemen gehad en opeens werd ze droger, trekkerig, …

Ik voelde mezelf  helemaal niet oud (nu nog niet hoor) en had ook nog geen besef dat ik al écht met anti-aging moest bezig zijn.

Door mijn darmproblemen (lees daarover meer in dit artikel) had ik mijn voeding al serieus onder de loep moeten nemen, maar ik heb dit ook gedaan betreft mijn huid.

Hier alvast mijn top 3 voedingsmiddelen om via deze weg aan anti-aging te werken:

1. Amandelen

Amandelen zijn raak aan Vitamine E en hierdoor zeer geschikt voor je huid. Daarnaast bevatten ze ook enorm veel omega 3 die de gezondheid van je hersenen, hart en gewrichten bevorderen.

Eet een handjevol amandelen per dag of strooi wat amandelschilfers over je salade of havermout en je zorgt al voor een gezonde ondersteuning van je huid.

2. Kokosolie

Kokosolie moet ik hier thuis bijna met de kratten inkopen, zo vaak gebruik ik het :-)

Tijdens het koken, maar ook bij mijn huidverzorging. Kokosolie is super om je huid en rimpels glad te strijken én het zorgt ook nog eens voor een egalere huidtoon.

Je kan het perfect op je huid smeren maar je kan ook van binnenuit werken en het gewoon gebruiken om te koken of in je smoothies te verwerken.

3. Avocado

Heerlijk! Avocado’s zou ik dagelijks kunnen eten, maar je kan het ook in een masker verwerken. Ze zitten nl. net als amandelen vol met omega 3 en vitamine E olie.

Natuurlijk houdt het bij deze 3 voedingsmiddelen niet op, onderstaande voedingsmiddelen helpen je ook op weg naar een gezonde en stralende huid.

4. Paprika

Alle paprika’s kan je hiervoor gebruiken, het maakt niet uit of je liever de gele, oranje, rode of groene eet. Ze zitten allemaal vol met vitamine C die van essentieel belang is wanneer je een zeer droge huid hebt.

Ze ondersteunen ook de collageenproductie.

5. Donkere chocolade

Verrassing! Eigenlijk had deze ook gerust in mijn top 3 gemogen, maar ja, daar was niet meer plaats ;-)

Donkere chocolade is erg goed voor je huid, het helpt de huid gehydrateerd te houden en beschermt je huid tegen zonbeschadiging.

Veel vrouwen denken dat chocolade acné veroorzaakt, maar dat is een misverstand! Let wel, dit gaat enkel over de pure (niet gezoete) chocolade met minstens 80% cacao.

6. Groene druiven

De schil van druiven bevat resveratrol wat ontstekingen tegengaat en kan helpen bij het vertragen van het verouderingsproces.

Ik voeg zelf vaak druiven toe aan mijn smoothies en snack ze ook geregeld. In de zomer leg ik ze ook wel eens in de diepvries en voeg ze dan als ‘ijsblokje’ toe aan een drankje.

Eerder schreef ik ook al dit artikel over de gezondheidsvoordelen van druivenpitten.

7. Bosbessen

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe goed bosbessen voor je immuunsysteem en je huid zijn.

Bosbessen kunnen helpen verminderen van de verschijning van de huid. Zij kunnen ook helpen met vlekken en acne. Bosbessen zijn een bijkomend voordeel, als een goede bron van vezels.

8. Spinazie

Spinazie zit bomvol vitamine E, C en beta-caroteen. In dit opzicht is spinazie ideaal voor het vertragen van het verouderingsproces van de huis. Spinazie helpt ook je huid te beschermen tegen UV-stralen!

Iedere dag een handvol spinazie eten helpt je alvast goed op weg. Je kan het in salades, smoothies of soepen heel gemakkelijk verwerken :-)

Wil je nog meer doen voor een mooie, gladde en egale huid?

Voeding is een eerste stap om het verouderingsproces te vertragen. Zorgen dat jouw lichaam voldoende “bouwstenen” heeft om een strakke huid, sterk haar en nagels te produceren, is een tweede stap.

Eentje waarbij Beauty Essentials je enorm gaat helpen. Meer info via deze link.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy