skip to Main Content

8 zaken die je kan doen met citroenschillen

Citroenen zijn kleine “bommetjes” voor onze gezondheid omdat ze boordevol vitaminen, mineralen, vezels, kalium, calcium en natuurlijk vitamine C zitten.

Eerder heb ik al geschreven over 4 redenen waarom je citroen moet gebruiken in jouw dagelijks verzorgingsritueel of waarom je de dag best start met citroenwater.

Vandaag wil ik je enkele tips geven om de citroenschillen te gebruiken. Waarschijnlijk gebruik je momenteel enkel het sap van een citroen maar wist je dat de schillen heel wat nuttige toepassingen hebben? Van (microgolf)oven reiniger tot scrub voor een mooie huid naar mierenbestrijder.

1. Citroen olijfolie

Rasp de citroenschil (doe dit voor je de citroen uitperst) en gebruik 3 delen citroen met 1 deel olijfolie. Laat 2 weken “trekken” en zeef het daarna. Lekker fris als dressing op een salade.

2. Citroen ijsblokjes

Rasp de schil of snij ze in sliertjes en doe ze in een ijsblokjes-vorm. Voeg water toe en zet in de diepvries. Ziet er niet alleen mooi uit, het geeft ook een lekker smaakje aan jouw drankje.

3. Bestrijd vieze geurtjes

Leg een paar citroenschillen op de bodem van jouw vuilnisbak om vieze geurtjes te verwijderen. DE citroenschil absorbeert de geurtjes en geeft een frisse geur af.

4. (Microgolf)oven reiniger

Neem een geschikte kom voor de oven of microgolfoven, leg er een paar citroenschillen in en vul met water. Zet daarna de kom in de microgolfoven en zet deze op volle kracht gedurende 5 minuten aan. Het water gaat koken en er ontstaat stoom. De stoom bedekt de volledige binnenkant van jouw (microgolf)oven en maakt alle vuil los. Veeg daarna de oven uit met een doek en deze is weer schoon.

5. Mierenbestrijder

Leg citroenschillen op plaatsen waar je geen mieren wil. Ze zullen vlug vertrekken door de indringende geur.

6. Vitamine C poeder

Maak zelf (natuurlijk en goedkoop) vitamine C poeder: snij de schillen in kleine stukjes, leg ze op een schone doek en laat ze een paar dagen in de zon drogen tot ze helemaal droog zijn. Je kan ze ook in de oven drogen op 40-50 graden.

Doe ze daarna in een koffiemolen en maal ze helemaal fijn tot je een poeder krijgt. Dit poeder kan je toevoegen aan een smoothie of “puur” eten voor een vitamine C boost.

7. Keukenreiniger

Omdat citroenen anti-bacterieel werken, zijn ze heel goede keukenreinigers. Was jouw snijplank af zoals je normaal doet en wrijf ze daarna in met een halve citroen. Laat een paar minuutjes staan en spoel daarna af met lauw water.

Je kan jouw spoelbak op dezelfde manier schoonmaken. Werkt niet alleen heel goed, ruikt ook nog eens heel natuurlijk fris ;-)

8. Huidscrub

Voeg geraspte citroenschil toe aan amandelolie, laat een paar dagen trekken en zeef daarna. Voeg dan wat epsomzout toe en scrub jouw gezicht zachtjes met deze mengeling.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x