9 voedingsmiddelen die je lichaam helpen ontgiften

Wist je dat er heel wat voedingsmiddelen zijn die ons lichaam helpen ontgiften, zonder dat we ons hier bewust van zijn? Dat er voedingsmiddelen zijn die ons helpen om gezonder te leven en zelfs te genezen, zonder dat je naar medicijnen moet grijpen?

Er zijn heel wat kruiden, groenten en andere voedingsmiddelen die een extra stimulerende werking op onze lever, nieren, longen en darmen hebben én waarmee je je lichaam kunt ontdoen van opgehoopte afvalstoffen.

Ik weet wat ik vanaf nu wat meer op het menu zet ;-) Hieronder een lijstje van voedingsmiddelen die je kan gebruiken als je je lichaam wat extra wilt ontgiften.

1. Citroen

Zoals je weet bevat citroen een hoge dosis vitamine C en werkt het bovenal zeer effectief bij het reinigen van de lever.

De citroen versterkt leverenzymen en kan het zuurstof- en calciumgehalte van de lever herstellen, Hierdoor verbetert de stofwisseling, wat zorgt voor schonere darmen. Het verhogen van de stofwisseling heeft ook een positief effect op het afvallen.

Begin de dag dus met een glas warm water met uitgeperste citroen!

Herlees ook even dit artikel dat ik eerder al schreef:

‘Citroen-gember siroop voor een betere vetverbranding’.

2. Artisjok

Veel bittere groenten, waaronder artisjok, bevorderen de werking van de lever en ook je spijsvertering. De artisjok heeft bovendien een positief effect op de vetstofwisseling.

3. Komkommer

Groenten en fruit als watermeloen, komkommer en bleekselderij stimuleren de stoelgang en bevorderen het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Komkommer helpt de nieren urinezuur op te lossen.

Komkommer werkt ook heel goed als anti-aging, lees daarover hier meer.

4. Brandnetelthee

Brandnetel is een uitstekend kruid voor een zuiveringskuur. Een kop brandnetelthee per dag, of meerdere verspreid over de dag, heeft verschillende positieve effecten. Het is ongiftend, alkaliserend en bloedzuiverend. Het helpt bij lever-, gal- en milt problemen door de detoxerende werking en het zuivert de maag.

5. Asperges

Het is nog heel even asperge-tijd… Asperges bevatten het aminozuur asparigine, wat de werking van de nieren stimuleert en daarmee met name ook het verwijderen van toxines uit het lichaam.

6. Goji bessen

Goji bessen spelen een belangrijke rol in de traditionele Chinese geneeskunst en wordt ingezet als zeer krachtige beschermer van de lever. Het helpt schadelijke stoffen uit onder andere voeding en drank te elimineren en de lever te regenereren.

7. Peterselie

Peterselie bevat niet alleen heel veel voedingsstoffen maar heeft ook een sterk ontgiftende werking. In de natuurgeneeskunde wordt peterselie vaak toegepast als natuurlijk vochtafdrijvend middel.

Daarnaast helpt het hoge chlorofylgehalte in peterselie helpt het bloed te reinigen en daarmee ook de nieren, lever, blaas en het lymfesysteem.

Extra pluspunt, je kan er ook allerlei huidvlekken mee behandelen!

8. Koriander

Koriander helpt zware metalen uit je lichaam te verwijderen. Deze metalen zoals lood en kwik binden zich aan de koriander en kunnen het lichaam via het spijsverteringskanaal verlaten.

9. Knoflook

Knoflook activeert leverenzymen die gifstoffen filteren en de (bloed)circulatie verhogen. De zwavel- en waterstofbestanddelen in knoflook helpen om giftige zware metalen te verdrijven. Eet de knoflook bij voorkeur rauw voor een optimaal reinigend effect. Vind je de geur na het eten van knoflook niet zo prettig dan kun je natuurlijk ook kiezen voor capsules.

Over deze laatste 2 voedingsmiddelen wil ik je héél graag volgend artikel adviseren om te lezen:

‘How to: zware metalen uit je lichaam verwijderen.’

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?