Afvallen na de menopauze

Afvallen is eigenlijk al een hele opdracht op zich (trust me) – maar voor vrouwen wordt het nóg moeilijker eens ze de menopauze zijn gepasseerd.

Bepaalde factoren kunnen het diëten in de periode na je laatste menstruatie tegenwerken, je bent onder andere minder gemotiveerd waardoor het beperken van het aantal calorieën op lange termijn weinig of geen effect heeft.

Als je de volgende drie regels in ere houdt, dan wordt het al meteen een stuk gemakkelijker.

1. het dessert overslaan
2. vlees en kaas beperken
3. meer groenten en fruit eten

Dr. Bethany Barone Gibbs van de Universiteit van Pittsburgh ging samen met haar team na of bepaalde voedingsmiddelen ervoor kunnen zorgen dat je het gewichtsverlies wél kan behouden.

Bij 500 vrouwen, die hun menopauze al achter de rug hadden, bleken er na een half jaar enkele eetgewoontes te zijn die geassocieerd konden worden met gewichtsverlies: minder gefrituurd voedsel, minder desserts, minder suikerrijke drankjes en op restaurant gaan.

Na vier jaar bleven er daar nog maar twee van over: enkel minder desserts en minder suikerrijke drankjes bleven geassocieerd met het gewichtsverlies of -behoud.

Daarnaast bleken ook het eten van meer fruit en groenten en minder vlees en kaas manieren om je gewicht op lange termijn onder controle te houden. Logisch, niet?

Afvallen met (de juiste) aminozuren

Je weet waarschijnlijk al dat ik een enorme fan ben van aminozuren en welk positief effect ze op ons lichaam hebben. Maar wist je ook dat de juiste aminozuren je kunnen helpen afvallen?

Hier zijn de aminozuren die een positief effect op jouw figuur hebben:

  • ornithine: verbetert de verbranding en de afbraak van lichaamsvet. Het stimuleert de productie van groeihormonen en verbetert de leverfunctie. Onze lever is hét vetverbrandend orgaan in ons lichaam.
  • arginine: stimuleert de ontwikkeling van spiermassa (hoe meer spiermassa, hoe sneller ons metabolisme) en vermindert de opname van vetten
  • glutaminezuur: belangrijk voor de stofwisseling van suikers en vetten
  • carnitine: de “natuurlijke” vetverbrander. Is verantwoordelijk voor het “transport” van vetten naar onze oventjes. Wordt meestal als eerste aangeraden als je wil afvallen omdat het jouw verbranding beter doet werken.

Als je denkt dat je een tekort aan aminozuren hebt, raad ik je Beauty Essentials aan, een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat 20 (!) aminozuren levert EN ook nog eens puur natuur is.

Ik heb in mijn webshop maar een paar producten omdat ik enkel producten wil aanraden die kwalitatief erg goed zijn en die daadwerkelijk doen wat ze beloven.

Lees maar even mee wat het voor deze dames gedaan heeft:

Klik hier als je Beauty Essentials in huis wil halen en jouw verbranding een duwtje in de rug wil geven

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?