Aminozuren aanvullen: waar moet je op letten?

Voor een goede gezondheid, een strakke huid, sterke nagels en haarwortels en een goede nachtrust, is het belangrijk dat jouw lichaam over voldoende aminozuren beschikt. Veel vrouwen nemen wel dagelijks een vitaminen-supplement in maar weten niet dat het aanvullen van aminozuren zeker zo belangrijk is.

Waarom dat zo is, lees je op deze pagina over aminozuren en op deze pagina over de relatie tussen aminozuren en “anti-aging”.

Als je jouw voorraden aminozuren opnieuw wil aanvullen, wil ik je op 4 belangrijke zaken wijzen:

1. Kies voor een supplement dat het volledige aminozurenprofiel levert

Gebruik steeds een supplement dat het volledige aminozurenprofiel levert (dus alle 20 aminozuren). Doe je dit niet, dan zorg je voor een onevenwicht tussen de verschillende aminozuren in jouw lichaam. En dit wil je natuurlijk niet: je wil alle aminozuren opnieuw aanvullen.

2. Geef jouw lichaam de tijd om de aminozuren op te nemen

Ons lichaam hernieuwt zichzelf iedere 28 dagen. Als je het vandaag voldoende aminozuren geeft, kan je dus pas over 28 resultaat verwachten.

Sommige mensen denken dat als ze vandaag een supplement innemen, ze er morgen resultaat van merken. Zo werkt het niet bij aminozuren. Pas wanneer jouw cellen zich opnieuw vernieuwen, gaan ze met de nieuwe aminozuren aan de slag. En dan krijg je dikker haar, minder rimpels, meer energie, sterkere nagels,…

3. Kies een 100% natuurlijk supplement met lichaamseigen aminozuren

Er zijn veel supplementen op de markt die aminozuren beloven maar in feite chemische stoffen leveren. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Kies een supplement dat 100% natuurlijke, lichaamseigen aminozuren levert. Op die manier breng je geen “vreemde” stoffen in jouw lichaam maar je vult “bekende” stoffen aan.

4. Koop nooit een supplement zonder NUT nummer

Alle supplementen die in de EU verkocht worden, moeten over een notificatiedossier beschikken en een bijhorend NUT nummer ontvangen hebben. Enkel op die manier weet je dat je een veilig, goedgekeurd supplement gebruikt, in de juiste dosering.

Er zijn ontelbare supplementen op de markt die geen NUT nummer hebben (en waarvan je dan ook niet weet of ze veilig zijn). Daarom raad ik je aan om enkel een product te gebruiken dat zo’n NUT nummer heeft.

Beauty Essentials heeft zo’n NUT nummer (NUT_AS 1688/8) en is dus een genotificeerd voedingssupplement. Koop je toch liever een ander product, let dan aub op de bovenstaande zaken.

Groetjes,

Amy x