Veel vrouwen smeren crèmes, lotions en serums maar beseffen niet dat onze huid van BINNENUIT wordt opgebouwd

(en dat daar massa's kwalitatieve "bouwstoffen" voor nodig zijn)

Wist je dat onze huid zichzelf constant vernieuwt tijdens de "celregeneratie"?

Ons lichaam vernieuwt zichzelf constant van binnenuit, waarbij oude cellen worden afgebroken en nieuwe lichaamscellen in de plaats komen. Dit wordt celregeneratie of celvernieuwing genoemd. We merken hier niets van, maar het gebeurt wel. Zelfs op het moment dat je deze zin leest, zijn er duizenden processen in jouw lichaam bezig. Tijdens deze processen heeft jouw lichaam massa’s aminozuren nodig om sterke, stevige en gezonde cellen te produceren. 

Ons lichaam bestaat grotendeels uit water, maar ook voor 20% (!) uit eiwitten. Om eiwitten te kunnen produceren, heeft ons lichaam “bouwstenen” nodig. Dit zijn de aminozuren. Er zijn 20 fundamentele aminozuren en ALLES in ons lichaam is opgebouwd uit deze aminozuren: huid, haar, nagels, pezen, spieren, cellen, bloedvaten en organen.

Het belang van kwalitatieve aminozuren in het menselijk lichaam

We weten allemaal dat vitaminen en mineralen heel erg belangrijk zijn voor een gezond lichaam, maar waar bijna niemand bij stilstaat, is het feit dat aminozuren minstens zo belangrijk zijn. Het zijn letterlijk de “bouwstenen” van ons lichaam. Daarom doe je er goed aan om er voor te zorgen dat jouw lichaam op elk moment voldoende van deze bouwstenen ter beschikking heeft.

Waarom een gezond eetpatroon aanvullen met hoogwaardige aminozuren?

Vanaf ons 35ste neemt ons lichaam steeds minder aminozuren op uit onze voeding en ook de productie in ons lichaam neemt jaar na jaar af. Daarnaast bevat onze voeding minder essentiële voedingsstoffen dan vroeger.

Daarom is het heel erg belangrijk voor een goede gezondheid om jouw lichaam aan te vullen met kwalitatieve aminozuren.

De verschillende aminozuren (en hun functie in ons lichaam)

Asparagine(zuur): gaat vermoeidheid tegen en breekt gifstoffen af

Vanaf ons 35ste neemt ons lichaam steeds minder aminozuren op uit onze voeding en ook de productie in ons lichaam neemt jaar na jaar af. Daarnaast bevat onze voeding minder essentiële voedingsstoffen dan vroeger. Daarom is het heel erg belangrijk voor een goede gezondheid om jouw lichaam aan te vullen met kwalitatieve aminozuren.

Threonine: stevigheid en elasticiteit van onze huid

Threonine helpt bij de opbouw van tandglazuur en collageen. Collageen is het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de menselijke huid en is dus verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid. Bij jonge mensen wordt er voldoende collageen aangemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Maar vanaf ons 25ste vermindert de productie van collageen, waardoor er rimpels en fijne lijntjes ontstaan en onze huid slapper wordt.

Ook onze botten, pezen, tanden en kraakbeen zijn voor het grootste deel opgebouwd uit collageen. Het is dus erg belangrijk om de productie van deze stof zo lang mogelijk op peil te houden.

Serine: voor een gezonde huid

Deze stof ken je wel. Of tenminste: onrechtstreeks. Het wordt vaak gebruikt in vochtinbrengende crèmes om de vochthuishouding in je huid in balans te houden. Maar het heeft nog een ander, veel belangrijker, voordeel: wanneer er teveel homocysteïne in je lichaam opgestapeld wordt, kan dit een risicofactor voor hart- en vaatziektes zijn. Serine zet dit gevaarlijke homocysteïne om in een andere, totaal onschadelijke stof: cystathionine. Wanneer je een tekort aan serine hebt blijft homocysteïne in het lichaam aanwezig, wat het risico op aderverkalking en hartziektes toeneemt.

Glutaminezuur: spierherstel en stofwisseling

Glutaminezuur heeft verschillende positieve effecten op ons lichaam. Het is immers één van de belangrijkste stikstofbronnen en daardoor belangrijk voor gezonde spieren. Maar glutaminezuur is ook een zeer goede energiebron: het kan door je lichaam eenvoudig worden omgezet in glucose, waardoor je meer energie en uithouding krijgt. Het is ook belangrijk voor de spijsvertering en voor het zenuwstelsel. Het speelt ook een grote rol bij de stofwisseling van suikers en vetten.

Proline: gaat veroudering van het bindweefsel tegen

Belangrijk bestanddeel van collageen en helpt bij de opbouw van botten, huid en bloedvaten. Versnelt daarnaast de wondgenezing en gaat veroudering van het bindweefsel tegen. Het biologische verouderingsproces kan hierdoor vertraagd worden.

Glycine: voor een mooie huid met minder rimpels

Bouwsteen van collageen (belangrijk voor een mooie huid zonder rimpels). Ook is glycine betrokken bij het ontgiften van de lever.

Alanine: belangrijk voor je spieren

Belangrijk voor je spieren. Als je energie nodig hebt, kan je lichaam van alanine zelf glucose maken. Dit gebeurt in de lever en in de spieren. Bij mensen die last hebben van een te lage bloedsuikerspiegel stelt men heel vaak een tekort aan alanine vast. Een te lage bloedsuikerspiegel zorgt voor vermoeidheid, hartkloppingen, koud zweet en flauwvallen.

Valine: groei en herstel van spierweefsel

Speelt een rol bij de groei en herstel van spierweefsel en is noodzakelijk voor een goede werking van je zenuwstelsel. Kan ook helpen om tabak- en alcoholverslavingen te overwinnen. Valine helpt ook afslanken: het heeft namelijk een hongerremmende werking.

Cysteïne: ontgiftende werking en levert veel antioxidanten

Heeft een ontgiftende werking en bevat veel anti-oxidanten. Het vermindert de schadelijke invloed van vrije radicalen op ons lichaam en verwijdert zware metalen uit je lichaam. Daarnaast beschermt het je lever tegen beschadiging door alcohol en giftige stoffen in sigarettenrook. Cysteïne beschermt je lichaam. Het wordt dan gebruikt bij de behandeling van een aantal klachten (hooikoorts, psoriasis en haaruitval. Maar ook astma, artritis, infecties en wonden)

Methionine: voor sterke nagels en glanzend haar

Bevordert de gezondheid van je huid, haar en nagels. Het versterkt de haarfollikels (hoe sterker deze zijn, hoe sterker en gezonder jouw haar)

Isoleucine: voor energieproductie in je spieren

Is noodzakelijk voor de groei en opbouw van je spieren en zorgt voor de energieproductie in je spieren.

Leucine: belangrijk voor ons spierweefsel

Belangrijk voor groei en herstel van spierweefsel en het herstel van wonden en gebroken botten.

Tyrosine: bij verminderde sekszin en overgewicht

Belangrijke grondstof voor de aanmaak van schildklier-, bijnier- en hersenhormonen. Het verhoogt de weerstand. Het wordt toegediend bij verminderde sekszin en overgewicht.

Fenylalanine: gaat eetbuien tegen

Wordt gebruikt bij de behandeling van overgewicht: het is verantwoordelijk voor het verzadigingsgevoel en gaat dus eetbuien tegen.

Lysine: verbetert het concentratievermogen

Verbetert het concentratievermogen, stimuleert de groei van botweefsel en ondersteunt het immuunsysteem.

Histidine: ontwikkeling van lichaamsweefsels

Nodig voor het herstel en ontwikkeling van lichaamsweefsels. Het is dan ook een belangrijke voedingsstof voor kinderen. Daarnaast is het belangrijk voor een goede weerstand.

Tryptofaan: voor een gezonde slaap

Tryptofaan wordt gebruikt om rustig te worden of om op een natuurlijke manier in te slapen. Het is immers een noodzakelijke stof voor de aanmaak van serotonine. Samen met serotonine zorgt het voor een gezonde slaap. Tryptofaan is ook een goed hulpmiddel bij het afslanken: het stilt namelijk je honger en wordt ook de “feel good”-stof genoemd: het zorgt voor een opgewekt gevoel.

Arginine: stimuleert de ontwikkeling van spiermassa en vermindert de opname van vetten

Bodybuilders nemen arginine om de ontwikkeling van spiermassa te stimuleren en de opname van vetten te verminderen. Het is belangrijk voor het verminderen van lichaamsvet. Arginine is samen met methionine verantwoordelijk voor de productie van creatine. Creatine geeft energie aan de cellen en ondersteunt daardoor de opbouw van bindweefsel en de celvernieuwing.

Ornithine: verbetert de verbranding en vetafbraak

Stimuleert de productie van groeihormonen en verbetert de leverfunctie. Het kan helpen om gewicht te verliezen: het groeihormoon verbetert immers de verbranding en vermindert de vetafbraak.

Carnithine: "natuurlijke vetverbrander"

“Natuurlijke vetverbrander” en onmisbaar als je lichaamsvet wil verbranden. Transporteert de vetcellen naar de “oven”. Zonder carnitine geen transport en dan wordt het vrijwel onmogelijk om lichaamsvet kwijt te spelen.

Beauty Essentials, het enige 100% natuurlijke aminozurencomplex met 20 aminozuren

Beauty Essentials is 100% puur natuur en levert alle 20 aminozuren, terwijl de meeste voedingssupplementen maar een 5 of 6-tal aminozuren leveren.

Het gebruik van Beauty Essentials is simpel: je neemt ’s morgens voor het ontbijt 4 tot 6 tabletjes in met een groot glas water en je eet daarnaast zo gezond en gevarieerd mogelijk.

Natuurlijk moedig ik dagelijks bewegen ook aan: iedere dag 30 minuten wandelen is al voldoende voor een goede gezondheid.

Aminozuren en onze huid

We smeren massaal crèmes en serums op onze huid, maar je weet nu dat een mooie, strakke, elastische huid van binnen in ons lichaam ontstaat.

Er zijn 4 aminozuren nodig voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid: threonine, serine, proline en glycine.

Aminozuren en ons haar

Ons haar is heilig, vraag maar aan onze kapper ;-) Net zoals alle andere “onderdelen” van ons lichaam, worden ook onze haren opgebouwd uit aminozuren. De aminozuren die verantwoordelijk zijn voor dik, glanzend haar en sterke haarfollikels zijn methionine, arginine en glutamine.

Aminozuren en de overgang

De aminozuren arginine en lysine worden aangeraden voor vrouwen in de overgang. Arginine zorgt voor meer elasticiteit in de bloedvaten en helpt zo bij opvliegers, lysine ondersteunt de werking van arginine.

Aminozuren en onze slaap

De hormonen serotonine en melatonine spelen een belangrijke rol voor een goede nachtrust. Serotonine is het “feel good” hormoon en melatonine is het slaaphormoon.

Beide hormonen worden opgebouwd uit het aminozuur tryptofaan dus voor een goede nachtrust is het belangrijk dat ons lichaam ten alle tijden over voldoende tryptofaan beschikt.

Enkele reacties van onze klanten

Klantenreviews
4,4 Gebaseerd op 377 reviews
Schrijf een review Stel een vraag
 • Reviews
 • Vragen
Bedankt voor je review!

Wij hebben je review ontvangen. Klik hieronder om deze ook met je vrienden te delen.

Zoeken in reviews…
  ML
  06-07-2020
  Monique L.
  NL NL
  Voel me er heel goed bij!

  Gebruikt het inmiddels al geruime tijd en ik heb het idee dat de conditie van mijn haren en nagels is verbeterd. Belangrijker is dat ik veel energie heb en me heel goed voel. Bedankt Amy, groeten, Monique

  GV
  05-07-2020
  Gerda v.
  NL NL
  Goed

  Ik heb het meer dan 1,5 jaar gebruikt. Dacht dat het niet meer zo goed werkte en was gestopt. Mijn haar werd weer dunner, nagels gingen splijten. Nu weer gekocht en nu weer een paar weken bezig. Ik hoop en denk dat het net zo goed gaat werken als toen

  DD
  05-07-2020
  Daisy d.
  NL NL
  effectief

  Goede resultaten geboekt t.a.v. van inmiddels weer sterke nagels.

  BP
  04-07-2020
  Bea P.
  BE BE
  Fantastisch

  Ik gebruik nu 5 jaar Beauty Essentials 4 per dag. Merkelijk meer volume in m’n haar en een mooiere huid, veel mensen schatten me 10 jaar jonger in dan ik werkelijk ben. Dank je wel Amy

  MooiVerouderen Beauty Essentials Review
  TT
  03-07-2020
  Tanja T.
  NL NL
  Geen effect op mij

  Ik merk eigenijk niks, vind het te duur om het nog een maand te proberen. En het innemen smorgens op nuchtere maag vind ik echt niet fijn. Pillen zijn best groot om door te slikken. Jammer, had anders gehoopt 😊

  MV
  03-07-2020
  Manuella V.
  BE BE
  Grandioos

  Ik ben er alvast zeker van dat ik de nodige aminozuren binnenkrijg

  LN
  03-07-2020
  Lisa N.
  NL NL
  Nuttig

  Ik heb heel zachte, dunne nagels die snel in- en afscheuren. Sinds ik de tabletten gebruik zijn ze duidelijk sterker geworden. Ik deed een kuur van 3 maanden slikken en daarna om de 3 maanden een maand. Dat werkt goed voor mij.

  MooiVerouderen Beauty Essentials Review
  DL
  27-06-2020
  Danielle L.
  NL NL
  Afwachten

  Ik heb het product nu 3x besteld en dagelijks gebruikt. Ik merk en zie geen verschil .

  IH
  26-06-2020
  Inge H.
  NL NL
  Prima

  Ik was een tijdje gestopt, maar merk toch dat mijn nagels er nu weer beter uitzien

  LP
  25-06-2020
  Lydia P.
  NL NL
  Prima

  Hoi Amy, Nadat ik wist dat het medicijn wat ze tegen botontkalking geven heel erg slecht voor me was (weet ik door mijn tandarts) ben ik me gaan verdiepen in alternatieve medicijnen. Zo kwam ik bij jou terecht. Ik slik volgens mij al 4 jaar deze Beauty essentials, ik heb geen last meer van pijn in mijn botten, mijn haar is dikker geworden, mijn nagels harder. Ik geef het vaak door aan anderen, maar nog niet echt met resultaat. Voor mijn zusje in Zwitserland heb ik een paar keer een potje meegenomen, maar zij is er niet zo consequent in om ze te slikken. Ik blijf ze zeker slikken.

  Aminozuren zijn 100% natuurlijk en lichaamseigen

  Aminozuren komen van nature voor in het menselijk lichaam. In “normale” omstandigheden beschikt jouw lichaam over voldoende aminozuren en verloopt alles in het lichaam goed.

  Het is belangrijk om te weten dat aminozuren al in jouw lichaam aanwezig zijn, net als vitaminen en mineralen.

  Iedereen weet dat je tijdens de winter extra vitamine C moet innemen tegen verkoudheden maar vrijwel niemand hecht belang aan gezonde voorraden aminozuren. En toch is het aanvullen van tekorten heel erg belangrijk als je het verouderingsproces zo optimaal mogelijk wil laten lopen.

  Ik weet dat het misschien een vreemde vergelijking is, maar stel je eens voor dat een bouwvakker een muur moet metselen met oude, poreuze afbraakstenen in verschillende formaten.

  Zie je die muur voor je? Zou je zo’n muur in jouw huis willen?

  Hetzelfde gebeurt in jouw lichaam: het heeft kwalitatieve bouwstenen nodig om (onder andere) een strakke huid, sterke nagels en stevige haarwortels te kunnen produceren. Hoe beter de gebruikte “bouwmaterialen”, hoe beter het eindresultaat.

  Hoe snel merk je resultaat?

  Geef het product de tijd om “op te bouwen” en diep in jouw lichaam veranderingen door te voeren.

  De eerste dagen ga je… NIETS merken.

  Zelfs de eerste 2 weken is het normaal dat je niets merkt.

  Dit komt omdat het product tijd nodig heeft om jouw aminozuren aan te vullen (en pas wanneer jouw lichaam de cellen opnieuw vernieuwt, kan je resultaat gaan merken)

  Doorgaans is dit na zo’n 3 weken gebruik. Dus ga niet panikeren als je de eerste weken niets merkt: dit is volkomen normaal.

  Als het de eerste keer is dat je jouw voorraad aminozuren gaat aanvullen, raad ik aan om een kuur van 3 maanden te volgen.

  Ik zeg dit niet omdat we dan meer potjes verkopen, maar wel omdat de volledige kracht van dit product tot uiting komt als je het enkele maanden dagelijks gebruikt.

  Geregistreerd, veilig voedingssupplement met NUT nummer

  Beauty Essentials is een veilig en geregistreerd voedingssupplement met NUT nummer NUT_AS 1688/8 is. Het bevat enkel 100% natuurlijke stoffen en geen chemische toevoegingen, coatings of vulmiddelen.

  Het is helemaal veilig in gebruik en je kan er ook nooit teveel van binnenkrijgen: ons lichaam neemt op wat het nodig heeft en de rest wordt via de natuurlijke weg naar buiten getransporteerd. Beauty Essentials levert geen enkele bijwerking op omdat het “enige” dat dit product doet, is het aanvullen van jouw natuurlijke voorraad aminozuren

  Vaak Gestelde Vragen

  Het “enige” dat Beauty Essentials doet, is jouw natuurlijke voorraden aminozuren opnieuw aanvullen. Door het ouder worden, produceert jouw lichaam steeds minder en minder aminozuren. De beste manier om veroudering tegen te gaan of te vertragen, is door het aanvullen van deze aminozuren.

  Beauty Essentials is een geregistreerd voedingssupplement bij het F.A.V.V. en heeft het NUT nummer NUT_AS 1688/8 ontvangen. Klik hier om genotificieerde voedingssupplementen op te zoeken op de site van de Belgische overheid en vul bij product “Beauty Essentials” in.

  Dit betekent dat de gebruikte ingrediënten en hoeveelheden veilig bevonden zijn en op de markt mogen gebracht. Veel voedingssupplementen op de markt hebben geen NUT nummer waardoor je niet weet of ze veilig voor gebruik zijn.

  Ik raad aan om te starten met 6 tabletjes per dag, liefst ‘s morgens bij het ontbijt met een glas water (250ml) innemen. Na verloop van tijd kan je eventueel overschakelen naar de “onderhoudsdosis” van 4 tabletjes per dag.

  1 potje bevat 180 tabletjes, voldoende voor 30 tot 45 dagen gebruik (afhankelijk of je 4 of 6 tabletjes per dag inneemt

  Het “enige” dat Beauty Essentials doet, is jouw natuurlijke voorraden aminozuren opnieuw aanvullen.

  Je brengt dus geen “vreemde” stoffen in jouw lichaam, waardoor er ook geen enkele bijwerkingen zijn.

  Beauty Essentials vult tekorten aan (natuurlijke) aminozuren weer aan. Aminozuren komen in jouw lichaam voor en deze tekorten aanvullen, is even logisch als het innemen van extra vitamine C.

  Als je medicijnen gebruikt, raden we aan om dit even met jouw arts te overleggen.

  Nee, Beauty Essentials bevat geen synthetische toevoegingen, vulstoffen of anti-klontermiddelen. Het is een 100% natuurlijk (lichaamseigen) product dat in tabletjes geperst is.

  Sommige vrouwen doen regelmatig een kuur van 3 maanden, anderen gebruiken het maand na maand omdat ze zich er zo goed bij voelen. Dit is een persoonlijke keuze.

  Hier is een foto van een tabletje naast een gewoon melkcupje:

  Je neemt ‘s morgens 4 tot 6 tabletjes in met een groot glas water en daarna ontbijt je zoals gewoonlijk.

  De eerste weken neem je best 6 tabletjes per dag om jouw tekorten zo snel mogelijk aan te vullen. Daarna kan je overschakelen op een “onderhoudsdosis” van 4 tabletjes per dag.

  Ons lichaam hernieuwt zichzelf constant, maar niet alle cellen worden aan hetzelfde tempo vernieuwd. Dit wil zeggen dat als je vandaag aminozuren inneemt, je pas over een 28-tal dagen resultaat kan merken.

  Jouw lichaam moet eerst de voorraden aanvullen en daarna kan het de kwalitatieve aminozuren gebruiken om jouw huid strakker te maken, rimpels te verminderen, sterkere nagels en glanzend haar te produceren, je meer energie te geven en om het verouderingsproces tegen te gaan.

  Leucine, alanine, phenylalanine, lysine, valine, glutaminezuur, asparagine, histidine, threonine, serine, tryptofaan, proline, glycine, thyrosine, tryptofaan, arginine, methionine, cysteïne, iso-leucine, carnitine, organisch ijzer

  Nee, ons lichaam vult tekorten weer aan maar bouwt nooit een teveel aan aminozuren op. De overtollige aminozuren worden via de natuurlijke weg uit ons lichaam verwijderd.

  Dat kan ;-)

  Hier is het volledige etiket van Beauty Essentials. Klik er op om het in ware grootte te bekijken.

  Heb je een vraag die er nog niet tussen staat?

  Stel jouw vraag via het contactformulier en ik doe mijn best om je zo snel mogelijk te antwoorden

  1 potje

  Prijs per potje
  47
  • 1 potje Beauty Essentials hoogwaardig aminozurencomplex
  • 180 tabletjes per potje. Aanbevolen dosering: 4 tot 6 tabletjes per dag

  3 potjes

  Prijs per potje
  39
  • 3 potjes Beauty Essentials, hoogwaardig aminozurencomplex potten
  • 180 tabletjes per potje. Aanbevolen dosering: 4 tot 6 tabletjes per dag
  • Jouw voordeel: 17%
  meest gekocht

  2 potjes

  Prijs per potje
  43
  • 2 potjes Beauty Essentials hoogwaardig aminozurencomplex
  • 180 tabletjes per potje. Aanbevolen dosering: 4 tot 6 tabletjes per dag
  • Jouw voordeel: 8,5%