Search
Close this search box.

De nadelen van aminozuren…

Zoals mijn lezeressen ondertussen weten, ben ik een enorme voorstander van het innemen van (extra) aminozuren, naast een gezond eetpatroon.

Iedere cel in ons lichaam is immers opgebouwd uit aminozuren. Het zijn letterlijk de bouwstenen van ons lichaam.

Dit betekent dus ook dat bijvoorbeeld onze haren, nagels en huid opgebouwd worden uit aminozuren (maar ook onze hormonen om goed te slapen (melatonine) of het “feel good” hormoon serotonine).

En als je dan weet dat ons lichaam zichzelf constant “hernieuwt” (waarbij oude lichaamscellen vervangen worden door volledig nieuwe cellen), begrijp je waarschijnlijk waarom ik zo hamer op het aanvullen van aminozuren met een voedingssupplement zoals Beauty Essentials.

Zijn er ook nadelen aan aminozuren?

Nee, er zijn geen nadelen aan het innemen van aminozuren (op voorwaarde dat je de juiste aminozuren gebruikt).

Wanneer je 100% natuurlijke aminozuren zoals Beauty Essentials gebruikt, neemt ons lichaam de nodige aminozuren op en zijn er verder geen nadelen.

Veel aminozuur supplementen zitten echter vol vulstoffen, coatings of glansmiddelen en dan krijg je een hoop onnodige “extra” stoffen binnen (die je niet binnen hoeft te krijgen).

Dat is ook de reden waarom ik voor Beauty Essentials zo gehamerd heb om het product 100% puur natuur te houden: geen vulstoffen, geen glansmiddelen, geen coatings.

Mijn producent zei me: “ja maar…zonder coating glanzen de tabletjes niet mooi” 

Ja, en dan? ;-)

Het gaat mij enkel om de werking van het product. Hoe ze er uit zien, maakt me niet uit. En als het helemaal natuurlijk kan, dan kies ik daarvoor.

Ook al betekent dat dat de tabletjes niet glanzen of soms gekartelde randjes hebben…

aminozuren tabletjes van Beauty Essentials op een beige achtergrond

Hebben aminozuren bijwerkingen?

Nee… als je voor een 100% natuurlijk product zoals Beauty Essentials kiest, vul je jouw voorraad aminozuren aan en verder zijn er geen bijwerkingen.

Kan je teveel aminozuren binnenkrijgen?

Ons lichaam neemt enkel op wat het nodig heeft. Je kan dus nooit teveel aminozuren binnen krijgen.

Waarom zou ik aminozuren moeten gebruiken?

Groetjes,
Amy

Zoals ik hierboven uitgelegd heb, zijn aminozuren de bouwstenen van alles in ons lichaam. Iedere cel heeft aminozuren nodig, en iedere cel hernieuwt zichzelf constant.

Hierdoor heeft ons lichaam constant een (grote) behoefte aan natuurlijke aminozuren voor onze huid, haar, nagels, beter slapen en een positief humeur.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest