Search
Close this search box.

Welke aminozuren tegen rimpels?

Je hebt misschien al eens gehoord dat aminozuren goed zijn tegen rimpels. Maar welke aminozuren moet je dan precies nemen?

Josiane stuurde me enkele dagen geleden een email over welke aminozuren goed zijn tegen rimpels:

Beste Amy,

Bedankt voor al jouw tips, ik heb er veel aan. Sinds vorige week gebruik ik ook jouw aminozuren Beauty Essentials en vroeg me af welke aminozuren goed zijn tegen rimpels.

met vriendelijke groet, 

Josiane H.

Leuk om te lezen dat je heel wat hebt aan de tips die ik stuur, Josiane! Iedere dag opnieuw doe ik mijn best voor mijn lezeressen en het is altijd leuk als dat geapprecieerd wordt ;-)

Om even kort te antwoorden op jouw vraag: de aminozuren threonine, serine, glycine en proline spelen een belangrijke rol in de stevigheid en elasticiteit van onze huid.

Hoe beter “in vorm” onze huid is, des te minder (diepe) rimpels en fijne lijntjes er ontstaan.

Deze aminozuren hebben dus eigenlijk rechtstreeks invloed op rimpels:

Threonine

Threonine is nodig bij de opbouw van collageen, het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de menselijke huid. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid.

Wanneer we jong zijn, wordt er voldoende collageen aangemaakt en is onze huid stevig en soepel.

Maar al vanaf ons 25e neemt de natuurlijke productie van collageen af, waardoor (onder andere) onze huid minder stevig wordt en er rimpels ontstaan.

Ook onze botten, pezen en kraakbeen in onze gewrichten zijn voor het grootste deel opgebouwd uit collageen.

Het is dus erg belangrijk om de productie van deze stof zo lang mogelijk op peil te houden (of om een collageen supplement toe te voegen aan jouw gezond eetpatroon. Ik raad hiervoor vloeibaar viscollageen aan)

Serine

Deze stof wordt vaak gebruikt in vochtinbrengende crèmes om de vochtbalans in onze huid op peil te houden.

Maar het aminozuur serine heeft nog een ander voordeel: wanneer er teveel homocysteïne in je lichaam opgestapeld wordt, kan dit een risicofactor voor hart- en vaatziektes zijn.

Serine zet dit gevaarlijke homocysteïne om in een andere (totaal onschadelijke) stof: cystathionine.

Wanneer er te weinig serine aanwezig is, blijft homocysteïne in het lichaam gewoon aanwezig (wat het risico op aderverkalking doet toenemen).

Glycine

Glycine is ook een bouwsteen van collageen en is betrokken bij het ontgiften van de lever.

Proline

Proline is ook een belangrijk “ingrediënt” van collageen en helpt dus bij de stevigheid van botten, huid en bloedvaten.

Het aminozuur proline versnelt de wondgenezing en gaat veroudering van het bindweefsel tegen. Het biologische verouderingsproces kan hierdoor vertraagd worden.

Hoe kan ik aminozuren innemen?

Het gebruik van Beauty Essentials is simpel: neem ‘s morgens bij het ontbijt 4 tot 6 tabletjes in met een groot glas water en je bent klaar.

Het is (bij mijn weten) het énige product dat alle aminozuren levert én ook nog eens 100% puur natuur is.

Naast aminozuren tegen rimpels raad ik ook aan om regelmatig een “kuur” met collageen te doen om de tekenen van veroudering te verminderen.

Vloeibaar (vis)collageen is veel beter opneembaar en ook nog eens gemakkelijker te gebruiken dan collageenpoeder (je kan het puur als “shotje” drinken of je kan het toevoegen aan smoothies of een portie yoghurt.

Bekijk het eens rustig of het iets voor jou is.

Groetjes,
Amy
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest