skip to Main Content

Antwoord op veelgestelde vragen over Aloë Vera Gel

Vanmorgen schreef ik al een artikel over Aloë Vera Gel en hier kwamen heel wat vragen uit.

Anderhalf uurtje fitnessen en er stonden 31 mails klaar over mijn artikel. Blijkbaar is er een grote interesse naar dit wondermiddel :-)

Ik geef jullie in dit artikel antwoord op jullie vragen, zo kunnen ze de andere lezeressen van ‘Mooi Verouderen’ ook helpen!

Een eerste en heel erg belangrijke vraag kwam van Nicole:

Hey Amy, Je zegt dat Aloë Vera Gel jou zo goed heeft geholpen met je darmprobleem en het klinkt allemaal heel goed, maar ik ben nog niet helemaal overtuigd, kan je me nog een paar redenen geven waarom ik iedere dag deze Aloë Vera Gel moet drinken?

Eerst en vooral: je ‘moet’ natuurlijk helemaal niets ;-)

Maar als je iedere dag Aloë Vera Gel drinkt kan dat een zeer positief effect hebben op je gezondheid. Hieronder een aantal redenen:

Aloë Vera heeft een positieve werking op het functioneren van je darmen, wat een vlotte en vooral efficiënte doorvoer van je darminhoud als gevolg heeft.

Aloë Vera zorgt ervoor dat de ingenomen voedingsstoffen sneller worden opgenomen in de bloedbaan.

Aloë Vera brengt een betere balans in je lichaam, met name in je darmflora. In je darmflora is een correcte balans tussen bacteriën en gisten van groot belang.

Aloë Vera is algemeen geaccepteerd als huidverzorgingsproduct. De gel bevat een heel breed pallet van noodzakelijke voedingsstoffen als voeding voor je basiscellen. Direct gevolg is dat je huid gezonder is en elastischer blijft. En, niet onbelangrijk, je huid ziet er veel jonger uit!

Aloë Vera stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Dit is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van je huid, maar vooral noodzakelijk voor het bevorderen van het herstellend vermogen van de huid.

Aloë Vera is ook in staat om je weerstand te verhogen. Dankzij de lange keten van Polysacharide (meervoudige suikerstoffen) wordt de weerstand tegen ongunstige bacteriën vanuit de darmflora verhoogd.

Aloë Vera is een prima bron van mineralen zoals natrium, calcium, kalium, ijzer, chroom, magnesium, koper, zink en mangaan. De plant onttrekt deze mineralen aan de rijke bodem, slaat het op in de gel en geeft het op deze manier aan ons door.

Aloë Vera is een goede bron van vitaminen zoals vitamine C en vitamine A. Ook een achttal vitaminen uit de B-groep, waaronder de zeldzame vitamine B12, zijn in de gel aanwezig. De meeste van dit soort vitaminen kunnen niet door het lichaam worden opgeslagen, dus is het noodzakelijk om dit dagelijks aan te vullen.

Aloë Vera geeft je de mogelijkheid om je complete enzymsysteem optimaal te kunnen laten functioneren, dankzij het hoge aantal aminozuren die in de gel aanwezig zijn.

Als je al deze voordelen ziet, besef je waarschijnlijk nu wel dat je een groot gezondheidsvoordeel kunt halen door simpelweg één glas Aloë Vera per dag te drinken :-)

Een volgende vraag van Mariette:

Hoeveel Aloë Vera kan of mag ik eigenlijk drinken per dag? Staat hier een minimum/maximum op?

Dit hangt heel sterk af van het doel dat je voor ogen hebt. Als je Aloë Vera Gel drinkt om je gezondheid te verbeteren raad ik je aan om ongeveer 50ml te drinken (ikzelf voel me goed bij 2 soeplepels per dag).

Maar als je je lichaam echt een grote boost wilt geven kan en mag je gerust 200ml of meer per dag drinken.

Gemiddeld genomen drinken mensen ongeveer 100ml per dag.

Wat is het beste moment om Aloë Vera Gel te drinken? Je hoort soms dat je iets op nuchtere maag MOET drinken, in andere gevallen MAG dat dan absoluut weer NIET. Hoe zit dat hier?

Er is niet echt een goed/fout moment om Aloë Vera Gel te drinken, elk moment is goed :-)

Het beste effect heb je wel als je Aloë Vera drinkt in de morgen, op een lege/nuchtere maag. Daarna even 20 minuutjes wachten voordat je aan je ontbijt begint.

Op deze manier worden alle werkzame stoffen eerst door het lichaam opgenomen, zonder dat het ‘vervuild’ wordt met je ontbijt en je koffie.

Nogmaals: het is geen must, wel een tip.

Extra Tip: Zet je glas met Aloë Vera alvast klaar naast je bed of op de badkamer. Als je wakker wordt, kan je dit eerst opdrinken. In de 20 minuten dat je nog even niks kunt eten, kun je dan douchen, je tanden poetsen, je aankleden en je make-up aanbrengen. Op deze manier verlies je geen tijd door te wachten.

Wanneer kan ik het effect van Aloë Vera merken, werkt het meteen (na een dag of 3-4) of moet ik langer geduld hebben? Zijn er ook bijwerkingen?

Dit hangt een beetje af van de hoeveelheid die je inneemt, naast het feit dat dit voor iedere persoon en ieder lichaam sowieso verschillend is.

Sommige mensen voelen al een duidelijke verbetering in 2-3 weken, soms ook pas na een maand. Als je begint met Aloë Vera te drinken, raad ik je aan om dit voor 2 maanden te doen. Je kan wel minderen (zoals mij) als je al een goed resultaat merkt.

Ik heb de eerste 2 weken 2x per dag een glas van 100ml gedronken en daarna ben ik overgeschakeld naar 2 soeplepels per dag. Ik merkte de eerste resultaten na 10 dagen (dit was ook omdat ik zulke problemen had met mijn darmen).

Over de (eventuele) bijwerkingen kan ik het volgende zeggen:

Als je te grote hoeveelheden kan Aloë Vera drinkt (in een overenthousiaste bui) kan het een laxerend effect hebben.

In de eerste dagen dat je de gel drinkt kan het soms voorkomen dat je een lichte hoofdpijn hebt of enkele puistjes krijgt. Dit is allemaal normaal, helemaal ongevaarlijk en verdwijnt na een paar dagen weer.

Dit is het gevolg van je lichaam dat zich aan het aanpassen en reinigen is.

In welke vormen is Aloë Vera zoal verkrijgbaar?

Aloë Vera is verkrijgbaar in vloeibare vorm, de Aloë Vera Gel (of het sap zoals het ook wel eens wordt genoemd).

De Aloë Vera Gel bestaat in 4 uitvoeringen waarvan 3 met een smaakje en aangevuld met andere ingrediënten zoals extra vitamines: Aloë Vera Gel, Aloë Berry Nectar, Forever Aloë Bits ’n Peaches, Forever Freedom.

Waar kan ik deze Aloë Vera Gel kopen?

Aloë Vera in de meest pure vorm kun je via internet bestellen, via onderstaande link naar de webshop.

Woon je in België? Klik dan hier. Woon je in Nederland? Dan kan je hier klikken.

Waarom raad ik je aan om dit via een van deze webshops te kopen?

In de normale winkels – en dan vooral in de cosmetica – kan je veel producten kopen waar Aloë Vera ‘in verwerkt’ is.

Neem even de tijd om het etiket te lezen, omdat de gebruikte hoeveelheid Aloë Vera soms zeer miniem is. Dit laatste is met name het geval bij de goedkopere producten.

Bij een zeer minieme hoeveelheid Aloë Vera in het product is het effect hiervan zeer minimaal, en waarschijnlijkverwaarloosbaar.

De Aloë Vera gel van Forever bevat 99% pure Aloë Vera. Super toch?

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x