skip to Main Content

Beauty op vakantie, wat mag wel en niet in het vliegtuig?

Ziezo, we zijn vertrokken – 1 weekje all inclusive in Tenerife, dat gaat genieten worden!

En dat mag ook wel als ik het regenweer vandaag weer bekijk ;-)

Als ik op vakantie ga neem ik toch graag wat beautyspulletjes mee.

Ook al hebben ze in het hotel vaak allerlei producten op de badkamer staan, ik ben een gewoontebeestje en heb graag mijn eigen vertrouwde bodylotion, douchegel enz. bij de hand.

Beautyproducten: wat meenemen, wat thuis laten, wat mag mee, wat niet, in je handbagage, reiskoffer, …

Vandaag geef ik je een aantal tips ivm beauty op vakantie én wat je wel en niet mag meenemen in het vliegtuig.

Ga je op citytrip dan is een koffer ‘handbagage’ vaak makkelijker en heb je daar ook wel genoeg mee.

Als je een weekje of langer op vakantie gaat heb je meestal wel een groot koffer bij en daar mag je al je beautyproducten oneindig en in alle formaten meenemen, …

Het is de handbagage die soms voor problemen kan zorgen.

Vaak kan je niet onmiddellijk op je kamer, moet je je koffer ergens in een ruimte deponeren en je maar zien te redden. Ik wil me na een rit van ettelijke uren naar de luchthaven, inchecken, wachten, vlucht zelf, uitchecken, rit naar het hotel – je kent het wel – toch even opfrissen.

En dan heb ik mijn beautykitje in mijn handbagage nodig!

Regel 1 als het over vloeibare productjes gaat, 100ml is het maximum (en dat heb ik 2 jaar terug geweten met de flesvoeding voor mijn zoontje, wat een gedoe aan de grens – ik moest hem zelfs wakker maken om hem ervan te laten drinken als bewijs dat het ‘gewoon’ flesvoeding was), een simpel flesje water van 500ml mag dus ook niet meer.

Regel 2 ligt in het verlengde van regel 1: Alle vloeibare spullen moeten samen verpakt worden in een transparante zak. Die zak mag dan ook nog eens een maximum inhoud hebben van 1 liter.

Citytrip of nood-beautybag… de tips zijn hetzelfde :-)

Vorige week kocht ik een handig setje bij Ici Paris XL. Een leuk transparant tasje met mini plastieken potjes en flaconnetjes. Deze kan je dan vullen met je favoriete bodylotion, dagcrème, shampoo, make-up, noem maar op.

ICI-PARIS-XL-Travel-KIt

Tegen de zomer kan je in veel winkels ook wel de ‘travelsize‘ van een aantal producten vinden, deze mogen ook meestal gewoon mee in je handbagage.

Staaltjes zijn ook erg handig. Vorig jaar bood mijn schoonheidsspecialiste me zelfs mini’tjes van mijn favoriete producten aan om mee op vakantie te nemen.

Je kan dus zoveel van je lievelingsproducten meenemen als er in die transparante zak van 1 liter passen, met telkens een maximum inhoud van 100ml.

Make-up kan je zoveel meenemen als je wil, je vloeibare foundation moet wel even in de zak, maar de rest is helemaal niet vloeibaar, dus daar staat geen maximum op.

Tenzij je natuurlijk buiten de afmetingen van de handbagage wilt gaan ;-) Deze zijn 55x40x20cm met een maximum van 10kg.

Een laatste tip die ik je wil meegeven: Zorg dat je zak met vloeibare producten ergens bovenaan of binnen handbereik zit, want als je je handbagage laat checken moet je deze zak op voorhand er al uit halen en in het bakje leggen voor door de controle te gaan, alsook je gsm ed.

Ik wens je een fijne en zorgeloze vakantie, geniet ervan!

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

GEEF ME 5 DAGEN... EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er snel egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een "Stappenplan voor een mooie huid" gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

x

Send this to friend