shop

account

zoeken

“Beauty Smoothie” voor een mooie huid, slankere lijn en zuiver lichaam

“Beauty smoothie” (wat een mooie naam, vind je niet?) met maar 1 ingrediënt.

Ben je er klaar voor? :-)

Vul jouw blender met blokjes watermeloen, zet de blender 10 seconden aan en klaar! Als de watermeloen niet uit de koelkast komt, kan je er ook wat ijsblokjes bij doen.

Laat je niet verrassen door deze eenvoud: dit “recept” biedt ongelooflijk veel voordelen voor onze huid, helpt ook voor een slankere lijn en is ook nog ééns ontgiftend.

Want watermeloen is één van de krachtigste “beauty superfoods” die er bestaat:

#1. Watermeloen is rijk aan zowel vitamine C als E

Vitamine C helpt ons lichaam bij de productie van collageen terwijl vitamine E belangrijk is voor de elasticiteit van onze huid. Regelmatig watermeloen op het menu zetten (als snack of als smoothie) helpt dus bij zowel een slappe huid als rimpels.

#2. Het bevat vitamine A, B, potassium en magnesium.

Allemaal voedingsstoffen die een belangrijk rol spelen op celniveau voor onze huid.

#3. Het zit bomvol lycopeen.

Lycopeen is een zeer krachtig “anti-aging” antioxidant. Antioxidanten bestrijden vrije radicalen (dit zijn “boefjes” die onze huid en lichaam van binnenuit aanvallen) dus je doet er goed aan om veel antioxidanten binnen te krijgen.

Watermeloen bevat (na guave, wat hier moeilijk verkrijgbaar is) het meeste lycopeen van alle groenten en fruit. Ja, zelfs meer dan tomaten!

#4. Watermeloen bestaat voor 90% uit… WATER!

Dus naast alle voordelen voor onze huid, hydrateert het ons lichaam ook nog eens.

En het is zeer belangrijk om gehydrateerd te blijven: het geeft ons energie, je kan beter functioneren, de spijsvertering werkt beter en het geeft onze huid een gezonde gloed.

#5. Watermeloen bevat heel wat elektrolyten, die afvalstoffen uit ons lichaam helpen

Dit is natuurlijk heel voordelig voor onze algemene gezondheid maar het geeft ons ook een frissere uitstraling.

Logisch: wanneer onze organen niet belast zijn om “junkfood” uit ons lichaam te krijgen, kunnen ze voedingsstoffen beter opnemen en naar onze huid sturen.

En als je een paar kilo’s probeert kwijt te raken: wanneer je afvalstoffen uit jouw lichaam spoelt, krijg je automatisch een lichter, slanker gevoel en uitzicht.

Plus: deze smoothie vult erg goed en helpt je dus om ongezonde snacks te weerstaan.

Indrukwekkend he?

Of je nu een frissere huid of een paar kilo’s minder wil, drink deze “beauty smoothie” minstens 3 tot 4 maal per week. Liefst dagelijks, als goede start van jouw dag ;-)

Het is verfrissend, enorm gemakkelijk te maken en je krijgt er meteen een bom aan vitaminen en mineralen mee binnen.

Als je dit recept nog een beetje wil “pimpen”, voeg dan een theelepeltje citroensap en wat blaadjes verse munt toe. Het geeft deze smoothie een scherpere, zuurdere en frissere smaak terwijl het het gehalte aan vitamine C en A nog verder de hoogte in jaagt. Alleen maar meer voordelen voor ons lichaam en gezondheid.

Probeer het eens en laat me eens horen wat je er van vindt?

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag