Belangrijke voordelen van macawortel voor vrouwen

Even kort wat uitleg, want tot voor kort was maca voor mij ook totaal onbekend.

Maca is een superfood dat voorkomt in het Andesgebergte in centraal Peru. Eeuwenlang is het gezondheidsvoordeel van de wortel een geheim geweest van de inheemse volkeren. Maar in de afgelopen jaren is het meer en meer bekend geraakt in Europa en de rest van de wereld.

De macawortel bezit geweldige voedingsstoffen en heeft een hoge medicinale waarde.

Naast het feit dat het helpt de hormonen en emoties te reguleren, is macawortel ook erg goed voor de botten. Dit komt doordat het calcium geeft aan het lichaam om osteoporose te voorkomen.

Macawortel is ook een natuurlijke bron van anti-oxidanten, mineralen en vitamines.

Dankzij al deze helende eigenschappen is de macawortel erg nuttig in het behandelen van hormonale en metabolisme ziekten.

Het wordt zelfs beschouwd als een ‘wondermiddel’ voor de gezondheid van vrouwen (van alle leeftijden) :-)

Als allereerste wil ik de menopauze even aankaarten, aangezien ik hier énorm veel vragen over krijg de afgelopen weken.

Hoe helpt de macawortel vrouwen in de menopauze?

De fytochemicaliën in maca hebben een interessante werking op de controle van hormonale schommelingen. De vitaminen en mineralen die het bevat, reguleren de hormonale activiteit.

Hierdoor heb je alvast veel minder last van die vervelende opvliegers en nachtelijk zweten!

Daarnaast heeft de macawortel een rustgevend effect op je centrale zenuwstelstel. Het helpt ook met emotionele problemen zoals stress of depressie.

Het verbetert de botdichtheid.

Het behouden van de botdichtheid is ook extreem belangrijk voor vrouwen die de menopauze bereiken. De verminderde aanmaak van oestrogeen maakt de opname van calcium moeilijker. Hierdoor verhoogt het risico op osteoporose.

Macawortel kan hier heel goed helpen als preventiemiddel. Macawortel geeft veel calcium en andere essentiële mineralen af. Allemaal toppers om je botten te versterken.

Zoals ik juist al zei helpt de macawortel ook om je hormonen te reguleren en vecht op deze manier ook tegen de onbalans in je lichaam die deze ‘aandoeningen’ versterken.

Daarnaast is maca ook heel goed voor jongere vrouwen:

Macawortel verbetert je vruchtbaarheid!

Steeds vaker kampen vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen. Natuurlijke methodes zijn (in tegenstelling tot de dure behandelingen) aan een opmars bezig.

Dat kan onder andere door het toevoegen van macawortel supplementen aan je dagelijks voedingspatroon. Dit zal de hypofyse en de hormoonproductie verhogen en zo bijdragen aan een betere vruchtbaarheid.

Het boost je energieniveau.

De essentiële voedingsstoffen in maca geven je lichaam meer energie en verhogen je mentale en lichamelijke prestaties. Daarnaast bevatten deze voedingsstoffen gezonde vetzuren en eiwitten.

Kan jouw energiepeil (en vetverbranding) een “boost” gebruiken? Dan bestaat er nog een simpele en veilige oplossing: één glaasje Greens per dag ondersteunt de inwendige reiniging van jouw lichaam. Gevolg: zin in zoet en eetbuien verminderen, energiepeil en verbranding gaat omhoog ;-)

Klik hier als je interesse hebt om een Greens in huis te halen.

Maca verbetert je humeur!

Maca bevat vetzuren en essentiële aminozuren. Deze hebben een heel interessant effect op je emotionele balans.

De macawortel helpt ook de productie van cortisol te reguleren. Dit is een hormoon dat, naast dat het stress veroorzaakt, ook kan leiden tot gewichtstoename.

De werkende stoffen die in maca zitten, stimuleren de productie van endorfine en serotonine. Dit zijn de “feel good” hormonen die voor een goed humeur zorgen.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy