skip to Main Content

Ben jij tweetalig? Super, dit zou dementie vertragen!

Vroeger (toen ik nog geen kinderen had) dacht ik vaak om mijn kinderen later tweetalig op te voeden – aangezien ik van opleiding regente Engels ben.

Om de een of andere reden heb ik afgehaakt en als ik dit lees heb ik daar wel spijt van…

Het is algemeen geweten dat als je twee talen spreekt én beheerst dat dit een uitstekende vorm is van hersengymnastiek.

Nu wijst onderzoek uit dat het ook de effecten van degeneratieve hersenaandoeningen vertraagt, zoals de ziekte van Alzheimer.

Dit wordt aangetoond door een studie van Ellen Bialystok, professor psychologie aan de York Universiteit van Toronto.

In de studie werden 450 Alzheimerpatiënten gevolgd, waarvan de helft ééntalig was, de andere helft tweetalig. Bij de tweetalige groep werden de symptomen van dementie vier tot vijf jaar later vastgesteld dan bij de ééntalige groep.

Tweetaligheid beschermt dus niet tegen de ziekte van Alzheimer zelf, maar als de ziekte toeslaat, zijn tweetalige personen veel beter gewapend tegen de symptomen ervan. Ze zijn in staat de ziekte beter onder controle te houden.

Hoe vroeger je een tweede taal leert en spreekt, hoe groter het positieve effect later zal zijn.

Maar een tweede taal studeren op je 40, 50 of 60 blijft wel degelijk nuttig om mogelijke dementie te vertragen.

Elke vorm van oefening voor je hersenen, je hele leven lang, draagt bij tot het opbouwen van een ‘cognitieve reserve’. Het is die cognitieve reserve die een sleutelrol speelt in het weerstand kunnen bieden aan de negatieve effecten van veroudering en ziekte.

Bron – fiftytoo.be

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend